Οι κάτοικοι του δήμου Τρίπολης ανησυχούν για την αύξηση της εγκληματικότητας

Οι κάτοικοι του δήμου Τρίπολης ανησυχούν για την αύξηση της εγκληματικότητας

Δεκέμβριος 01, 2015 - 20:48
2 σχόλια

Με το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων

Οι κάτοικοι της Τρίπολης ανησυχούν για την αύξηση της εγκληματικότητας μετά τα λεγόμενα περί αναδιάρθρωσης αστυνομικών τμημάτων.

Το θέμα έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου με μία επιστολή προέδρων την οποία διάβασε ο πρόεδρος κ. Κακλαμάνος.

 Η επιστολή μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αυτή η κίνηση θα γίνει αφορμή για την αύξηση εγκληματικών πράξεων στα χωριά πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Λεβιδίου.

Το κόστος εκτιμούμε ότι θα είναι πολλαπλάσιο μετά το κλείσιμο του Αστυνομικού τμήματος.

Επίσης ανέφεραν ότι το κτίριο του ΑΤ Λεβιδίου είναι δημοτικό και δεν καταβάλλεται κάποιο μίσθωμα. Αντί για κλείσιμο θα έπρεπε να ενισχύσουν με προσωπικό του τμήμα.

Με αυτή την επιστολή ζήτησαν από τον δήμο Τρίπολης να ενεργήσει άμεσα για να μην κλείσει το Αστυνομικό τμήμα.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είπε ότι είχε συνάντηση με τον τοπικό πρόεδρο Λεβιδίου ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία των κατοίκων για την αύξηση της εγκληματικότητας.

Ο κ. Παυλής επισκέφθηκε το Αστυνομικό τμήμα και συναντήθηκε με τον στρατηγό όπου και ενημερώθηκε για το κλείσιμο και την συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων της Αρκαδίας. Να αναφέρουμε ότι ένα ακόμα αστυνομικό τμήμα το οποίο συγχωνεύεται με αυτό της Τρίπολης είναι και του Σταδίου.

Ο στρατηγός ανέφερε ότι ο σχεδιασμός αυτός γίνεται γιατί το ελάχιστο προσωπικό που υπάρχει δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της περιοχής, έτσι με την ενδυνάμωση ενός μεγαλύτερου τμήματος όπως αυτό της Τρίπολης η δύναμη της αστυνομίας και οι επεμβάσεις θα είναι πιο ευέλικτα με κλιμάκια τα οποία θα κάνουν συχνότερες περιπολίες.

Ο κ. Σμυρνιώτης τοποθετήθηκε επί του θέματος αναφέροντας ότι τα προηγούμενα χρόνια όταν ήταν αυτός στη διοίκηση είχε καταφέρει να μηδενίσει το μίσθωμα του αστυνομικού τμήματος για να μην κλείσει.  Αν καταργηθούν τα αστυνομικά τμήματα μπορούμε να μην έχουμε μόνο οφέλη αλλά μπορεί να γίνουν χειρότερα.

Ο κ. Τζιούμης ανέφερε ότι θα πρέπει να πάρουν μία απόφαση σαν δημοτικό συμβούλιο για το θέμα , εκφράζοντας την άποψη του ότι αυτός κρίνιει σωστό να παραμείνουν τα δύο τμήματα.

Ο κ. Τσιαμούλος τόνισε ότι ήταν μία εκδήλωση η οποία δεν γνωρίζαν πως έγινε, αλλά μόνο από τα ελάχιστα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία γνώριζαν το θέμα και ενημερώθηκαν για το τι έγινε. «Κανένας δήθεν εξορθολογισμός δεν μπορεί να πρόσφερει το αγαθό της ασφάλειας το οποίο είναι δικαίωμά μας», είπε. Εξέφρασε και αυτός την πλήρη αντίθεσή του σε αυτό το κλείσιμο.

Η κα Γιαννούλη λαμβάνοντας τον λόγο επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να δουν τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας και να κάνουν έναν σχεδιασμό, γιατί δυστυχώς όλο και περισσότερο οι κάτοικοι της επαρχίας νιώθουν ανασφαλείς.

Ο κ. Νικολάου είπε ‘ότι οι αστυνομικοί στην πλειοψηφία τους είναι ανήσυχοι γι’ αυτή την αλλαγή γιατί σαφώς θα υπάρχουν αλλαγές και στην καθημερινότητά τους.

ε.κ

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Εκεί που κοβόταν για τα χωριά ο Παυλής , τώρα τα αποδομεί το ένα μετά το άλλο , χωρίς να κάνει τίποτα.

μας τα είχανε πρήξει τόσα χρόνια με την αποκέντρωση και τώρα κάνουν συγκέντρωση! α ρε βούρδουλας που χρειάζεται!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.