Οι καρποί της γορτυνιακής γης είχαν την τιμητική τους στον Κοκκορά Ηραίας (pics,vid)

Οι καρποί της γορτυνιακής γης είχαν την τιμητική τους στον Κοκκορά Ηραίας (pics,vid)

Ιούνιος 26, 2017 - 09:58
0 σχόλια

Πραγματοποιήθηκε για 12η χρονιά, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων-Γιορτή Ρίγανης στο χωριό Κοκκοράς Ηραίας του Δήμου Γορτυνίας, με την συνεργασία του Δήμου Γορτυνίας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) και του Συλλόγου Κοκκοραίων «Ο Προφήτης Ηλίας».

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Γεώργιος Παπαηλιού, ο Αντιδήμαρχος Ηραίας κ. Διονύσιος Παρασκευόπουλος, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου, οι αντιδήμαρχοι κ. Κώστας Κανελόπουλος, κ. Καλλίμαχος Πυρπυρής, ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Κοκκορά κ. Ιωάννης Αντωνακόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι άλλων Τοπικών Κοινοτήτων της Γορτυνίας, εκπρόσωποι συλλόγων και κάτοικοι της περιοχής.

Η εκδήλωση περιλάμβανε αγιασμό από τον εφημέριο π. Γεώργιο Τσίτουρα, έκθεση αγροτικών προϊόντων (ελαιόλαδο, ρίγανη, μέλι, αρωματικά, κρασί, παραδοσιακά ζυμαρικά, κ.ά.), και ενημέρωση για διάφορα αγροτικά θέματα με κυρίαρχο την βιολογική καλλιέργεια και την πιστοποίηση ελιάς. Μίλησαν ο εκπρόσωπος του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου κ. Γιάννης Πετράκης, ο Περιφερειακός Δ/ντης Πελοποννήσου ΔΗΩ κ. Σπύρος Ζαχαρόπουλος, ο παραγωγός βιολογικού ελαιολάδου κ. Κώστας Μαθιόπουλος και ο κ. Κώστας Αλβενιώτης ελαιοπαραγωγός-ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου.

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα του Κώστα Πετρή.

Οι φωτογραφίες, από τη σελίδα Discover Gortynia στο Facebook και το βίντεο του συνεργάτη μας Νίκου Τρουπή.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.