Οι καλοκαιρινές δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίταινας

Οι καλοκαιρινές δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίταινας

Σεπτέμβριος 14, 2019 - 20:41
0 σχόλια

Άλλο ένα καλοκαίρι κι ένας πολιτιστικός Αύγουστος μας αποχαιρέτησαν, αφήνοντάς μας τις καλύτερες εντυπώσεις κι όμορφες αναμνήσεις.  Δύο ευχάριστες μουσικές εκδηλώσεις με περίσσιο κέφι και μεγάλη συμμετοχή, δεκάδες χαρούμενα παιδικά πρόσωπα που έβαλαν τις ποδιές και τους σκούφους και μεταμορφώθηκαν σε μικρούς μάγειρες με τη βοήθεια των γυναικών του χωριού, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και την επιβράβευση χάρη στην άψογη οργάνωση και τα εντυπωσιακά τους αποτελέσματα στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, ιστορικές μνήμες και μαθήματα πατριδογνωσίας, αθλοπαιδιές, περιπατητικές διαδρομές στα φυσικά μνημεία του χωριού, δράσεις εθελοντισμού έδωσαν, για άλλη μια φορά, χαρούμενες και δροσερές νότες αναψυχής και δημιουργικής έκφρασης. Για όλες αυτές τις εκδηλώσεις και δράσεις τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις θερμές μας ευχαριστίες στα δεκάδες μέλη και φίλους του Συλλόγου που εργάστηκαν ακούραστα και με μεράκι.

ΤΑ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ

Έντονη ήταν κι αυτό το καλοκαίρι η παρουσία στο χωριό μας της ομογένειας του Καναδά και της Αυστραλίας. Η αγάπη και η νοσταλγία για το χωριό τους οδηγεί κάθε καλοκαίρι στα πάτρια εδάφη. Η παρουσία τους και η μεγάλη τους αγάπη για το χωριό και το Σύλλογο έχουν δώσει μια υψηλή διάθεση αισιοδοξίας. Η οικονομική βοήθεια που προσφέρουν ανελλιπώς στο Σύλλογο, εδώ και πολλά χρόνια, έχει συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση αρκετών έργων του Συλλόγου. Συγκινητική, επίσης, είναι η συνεχής και μεγάλη βοήθεια και συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις κι εθελοντικές δράσεις του Συλλόγου. Είμαστε ευγνώμονες και τους ευχόμαστε υγεία, ευτυχία κι ευημερία.

ΧΩΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Άλλο ένα σημαντικό έργο του Συλλόγου για το χωριό αποτελεί μια ευχάριστη πραγματικότητα. Το ισόγειο του Σχολείου διαμορφώθηκε σε χώρο πολλαπλών χρήσεων και κοινωνικών  εκδηλώσεων. Εκτός από τις δύο τουαλέτες και τον αποθηκευτικό χώρο δημιουργήθηκε μια όμορφη κι ευρύχωρη αίθουσα στην οποία τοποθετήθηκαν καινούργιο πλακόστρωτο δάπεδο, υλικά προστασίας των τοίχων για την αποφυγή υγρασίας, κλιματιστικό μηχάνημα, πλήρης εξοπλισμός κουζίνας, τραπεζοκαθίσματα. Σημαντική η συμβολή αρκετών μελών του Συλλόγου που εργάστηκαν πολύ και ανιδιοτελώς αλλά και των τεχνιτών για την προσφορά τους.  Ιδιαίτερα εδώ ,για τη συνεχή τους εργασία-προσφορά και τον άψογο τρόπο λειτουργίας του χώρου, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ανδρέα Σούρσο και τη Μαρία Σκαντζού-Σούρσου.

Ο Σύλλογος, επίσης, προέβη σε πρόσθετη αγορά αρκετών ακόμη τραπεζοκαθισμάτων για την κάλυψη των αναγκών ως προς τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Για ακόμη μια χρονιά έντονη ήταν η συμμετοχή πολλών μελών και φίλων του Συλλόγου σε δράσεις εθελοντισμού. Χάρη στις εργασίες τους, την προσφορά τους, το μεράκι και την αγάπη για τον τόπο τους συνέβαλαν καθοριστικά στο να παρουσιάζει το χωριό μας μια καθαρή και όμορφη εικόνα , καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση αρκετών προβλημάτων της καθημερινότητας. Αξίζει εδώ να αναφερθεί πως ιδιαίτερα συγκινητική και μεγάλη ήταν η συμμετοχή νέων ανθρώπων και παιδιών, κάτι που μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία για το αύριο.

 

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΡΝΩΝΑ

 

Ικανοποιητική ήταν η παρουσία μελών του Συλλόγου μας στις εκδηλώσεις της Συμπολιτείας του Πάρνωνα, που φέτος έλαβαν χώρα στο Χάραδρο και ήταν αφιερωμένες στην ελιά. Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαράδρου τις θερμές του ευχαριστίες για την εγκάρδια φιλοξενία και τα συγχαρητήριά του για την άψογη οργάνωση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εκδηλώσεων. Ο τρίτος κύκλος για τη Συμπολιτεία του Πάρνωνα ανοίγει τους ορίζοντές του την ερχόμενη χρονιά στη Σίταινα , το χωριό μας, και ήδη οι προετοιμασίες ξεκινούν με στόχο να καλύψουμε τις ολοένα και αυξανόμενες προσδοκίες και απαιτήσεις που ήδη έχει δημιουργήσει ο πετυχημένος  και πολλά υποσχόμενος για τα χωριά μας αυτός θεσμός.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Παρά τις αντίξοες και δύσκολες πολλές φορές συνθήκες που κυριαρχούν στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, ο Σύλλογος μας συνεχίζει να έχει μια γόνιμη και εποικοδομητική παρουσία, χάρη στην κοινωνία πολιτών του χωριού μας, το διάλογο, τη σύνθεση των προτάσεων και την αγαστή συνεργασία των μελών και φίλων του Συλλόγου. Η αδιάλειπτη και ενεργή λειτουργία του Συλλόγου, μας γεμίζει αισιοδοξία και μας οδηγεί να επιχειρούμε κάθε φορά να σηκώνουμε και λίγο ψηλότερα τα όνειρά μας.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Με ικανοποιητική συμμετοχή και σε ένα κλίμα χαρούμενης διάθεσης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Αυγούστου στη Σίταινα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους:

 

 1. Νικόλαο Γ. Πολυμενάκο

 

2. Χασάπη-Σούρσου Αικατερίνη

 

3. Στέλλα Πολυμενάκου

 

4. Ιάσονα Πολυμενάκο

 

5. Νικόλαο Π. Πολυμενάκο

 

6. Βασιλική Κοδέλλα

 

7. Σωτήριο Αλοίμονο

 

8. Ηλία Μπόκολα

 

9. Ανδρέα Σούρσο

 

Κλείνοντας, το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τα συγχαρητήριά του στο ενεργό και δραστήριο μέλος του, Πέτρο Αλοίμονο, για την εκλογή του ως Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Σίταινας, του εύχεται ολόψυχα κάθε επιτυχία στο απαιτητικό και δύσκολο έργο του και διαβεβαιώνει ότι θα σταθεί ως αρωγός και υποστηρικτής κάθε προσπάθειας και ενέργειάς του, που θα αποβλέπει στην υλοποίηση έργων και την επίλυση προβλημάτων.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.