Οι Καλαματιανοί αποχωρούν από το δρώμενο για την Άλωση - «Καταπέλτες» εναντίον του δημάρχου Τρίπολης

Οι Καλαματιανοί αποχωρούν από το δρώμενο για την Άλωση - «Καταπέλτες» εναντίον του δημάρχου Τρίπολης

Σεπτέμβριος 21, 2018 - 15:05
5 σχόλια

Ένα δυσάρεστο και ατυχές, θα μπορούσαμε να πούμε, περιστατικό, έχει ως αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου «Η Αγία Τριάδα» στο μεγάλο δρώμενο που διοργανώνεται για την επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, και μάλιστα λίγες μόνον ώρες πριν από την τελική πρόβα της Παρασκευής.

Όπως πρώτο έγραψε το Arcadia Portal (δείτε ΕΔΩ), μέλη του συλλόγου που συμμετέχουν στο δρώμενο για την Άλωση, όπως συμμετείχαν και πέρυσι, συνελλήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης κατά την επιστροφή τους στην Καλαμάτα, επειδή κατά τον έλεγχο του οχήματός τους διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους όπλα, δίχως να έχουν και τις απαραίτητες άδειες. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκαν στο ΑΤ Τρίπολης, όπου πέρασαν τη νύχτα. Οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι το μεσημέρι της Παρασκευής και επέστρεψαν στην Καλαμάτα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έσπευσε κοντά στους συλληφθέντες, πληροφορηθήκαμε ότι τα όπλα προέρχονται από δωρεές και ότι βρίσκονται αρκετά χρόνια στην ιδιοκτησία του Συλλόγου. Αυτό, ασφαλως, δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι μεταφέρονται δίχως την απαραίτητη άδεια. Πέρα από αυτό, όμως, ο κ. Παπαγγελόπουλος προχώρησε σε δηλώσεις εναντίον του δημάρχου Δημήτρη Παυλή προσωπικά, ο οποίος δεν στάθηκε στο πλευρό των συλληφθέντων οι οποίοι ήρθαν στην Τρίπολη για να συμμετάσχουν σε ένα δρώμενο κινούμενοι από αγάπη για τον πολιτισμό και μόνο, όπως είπε:

Θλίβομαι για τον δήμαρχο. Δεν ήρθε καν να δει τα μέλη στου Συλλόγου μας στα κρατητήρια.

Ακόμη, όπως είπε, στο ΑΤ Τρίπολης βρέθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βρέντας, ο οποίος αναχώρησε ύστερα από ολιγόλεπτη επίσκεψη.

Δεν είχαμε βοήθεια από κανέναν από τον Δήμο.

Ο κ. Μαστραγγελόπουλος, φανερά πικραμένος από τον χειρισμό της δημοτικής αρχής, δήλωσε ότι περίμενε περισσότερη υποστήριξη, καθώς τα μέλη του Συλλόγου του αφιλοκερδώς συμμετέχουν σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση στη χώρα, και επεσήμανε ότι περίμενε να είναι δίπλα στα μέλη του συλλόγου οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Μάλιστα, μας είπε ότι θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη κυρία Ντίνα Νικολάκου οι οποίοι ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή και έστειλαν οι ίδιοι δικηγόρο για να καθοδηγήσει τους συλληφθέντες.

Τελικώς, οι πέντε συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στην Καλαμάτα. Ο εισαγγελέας είπε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί, ωστόσο δεν ορίστηκε δικάσιμος. Ο κ. Μαστραγγελόπουλος μάς είπε ότι ο Σύλλογος δεν θα λάβει μέρος στα δρώμενα, καθώς η δημοτική αρχή δεν στάθηκε στο πλευρό τους και είναι απογοητευμένοι από τους χειρισμούς κυρίως του δημάρχου ο οποίος, όπως είπε, για έναν Σύλλογο που έχει έρθει στην πόλη του για να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση θα έπρεπε να είχε δείξει περισσότερο ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος ευχήθηκε καλή επιτυχία στα χορευτικά της πόλης μας, για τα οποία τρέφει απέραντο σεβασμό, όπως είπε. Μάλιστα, κατά την επικοινωνία μας αναφέρθηκε σε όλα ονομαστικά.

Αγαπάμε την Τρίπολη και τη χορευτική της παράδοση.

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό αυτό πρέπει να αποτελέσει την αφορμή να υπάρχει ένας στοιχειώδης έστω έλεγχος των αντικειμένων που χρησιμοποιούνται σε μεγάλες εκδηλώσεις. Η Αστυνομία έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος, τα όπλα, έξι τον αριθμό, δεν ήταν κυνηγετικά, αλλά λειτουργικά όπλα από δωρεές που χρησιμοοποούνται σε ανάλογες εκδηλώσεις. Μόνο ένα από αυτά γεμίζει από μπροστά και είναι μακρύκανο, όπως τα παλιά όπλα. Όλα, επίσης, ήταν άσφαιρα. Βέβαια, όταν μεταφέρονται όπλα, πρέπει να συνοδεύονται και από τις απαραίτητες άδειες.

Και αυτό ισχύει για όλες τις περιπτώσεις.

 

Γαλανιάδη Εύα


5 Σχόλια

Αποχώρησαν για να μην παρελάσουν υπόδικοι. Μακάρι να μπορούσε να ισχύσει και όσους βρίσκονται στην εξέδρα των επισήμων.

Οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι εξεφτελίζουν την Τρίπολη και τους πολίτες με την αδιαφορία και τον παχυδερμισμό τους.............Την Κυριακή αντί για δρώμενο θα δούμε "@@@@@"

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.