Οι Γερμανοί , ο Τατούλης, το δείπνο και η μάχη των Δολιανών (photos&video)

Οι Γερμανοί , ο Τατούλης, το δείπνο και η μάχη των Δολιανών (photos&video)

Ιούλιος 05, 2013 - 10:27
14 σχόλια

Ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη συνάντηση εργασίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Σήμερα ολοκληρώνεται στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης η Διημερίδα για την ανάπτυξη της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η ομάδα Φούχτελ, όπως αποκαλείται, βρίσκεται μαζί με εκπροσώπους του Δήμου Βάδης- Βυρτεμβέργης στην Τρίπολη για να συνεργαστούν όλοι μαζί με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας για θέματα ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις εργασίες της Διημερίδας συμμετέχουν εκτός του Περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών , των δημάρχων και εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων και φορέων, ώστε να τεθούν επί τάπητος συγκεκριμένα ζητήματα και να αναπτυχθούν συνεργασίες σε τομείς, όπως η αγροτική οικονομία, ο τουρισμός αλλά και η τεχνολογία- καινοτομία και οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Συνεργασίες, που όπως τονίστηκε τόσο από τον κ. Τατούλη, όσο και από τον πρόεδρο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Χρήστο Λαζαρίδη, είναι επί ίσοις όροις και όχι από ανωτέρους σε κατωτέρους...

Το πρόγραμμα περιλάμβανε χθες το βράδυ και δείπνο στα ιστορικά Άνω Δολιανά - μία περιοχή που κατέπληξε τους Γερμανούς, ενώ εντυπωσιάστηκαν όταν δια στόματος Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ενημερώθηκαν για την μάχη των Δολιανών κατά των Τούρκων το 1821 και κυρίως για τη διαφορά μεγεθών που υπήρχε στις δυνάμεις των δύο αντιπάλων....

Ενθουσιασμένοι δήλωσαν και από το φαγητό και από το κρασί και τα ποτά που γεύτηκαν. Ένα δείπνο προσφορά της Ένωσης Οινοπαραγωγών Πελοποννήσου. Να σημειώσουμε ότι η Γερμανική Αντιπροσωπεία σήμερα θα βρεθεί το βράδυ στα εγκαίνια του 16ου Φεστιβάλ Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο.

Κινήσεις και συναντήσεις εργασίες που θέλουν όπως ειπώθηκε και από τους εμπνευστές των να δώσουν μία εξωστρέφεια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αποτελέσματα που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους αλλά θα γίνουν πιο ορατά σε βάθος χρόνου....

Βίντεο από την διημερίδα και από την αναφορά του κ. Τατούλη στη μάχη των Δολιανών ...στη διάρκεια του δείπνου στα Άνω Δολιανά

ε.τ.

Video: 

youtube://v/xw1MwsJbtAI

youtube://v/9FujDN0WZpM


14 Σχόλια

Ωραία, μπράβο! Εντυπωσιάστηκαν οι Γερμανοί από τη μάχη των Δολιανών και τις αναλογίες ελληνικών & τουρκικών στρατευμάτων. Καλή επίσης η εξωστρέφια από την πλευρά των Ελλήνων. Τους πήγε άραγε ο Περιφερειάρχης μέχρι το Ταρμήρι να δούμε και τη δική τους εξωστρέφια/αναστοχασμό; Άλλωστε δυό βήματα είναι από εκεί, χώρια που θα είχε την ευκαιρία να τους ξεναγήσει και στο Άγιο Όρος της Πελοποννήσου.

OTI KAI NA KANEI ΠΛΕΟΝ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΣ

φολα στον Φουχτελ και στα ντοπια τσιρακια του

ΕΞΩ, ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΑΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ! ...."Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ", και ΟΧΙ στους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ !!!

"καλός οιωνός" για τον Τατούλη είναι η "αναγνώριση", από τους Γερμανούς, μίας ..."ανεξάρτητης Περιφέρειας Πελοποννήσου"! "Ανεξάρτητης", πρωτίστως, από την ..."Κεντρική Κυβέρνηση των Αθηνών" (όπως, επανειλλημένως και απαξιωτικώς, την αναφέρει), τόσον, ώστε, με καμάρι να ανακηρυχθεί (υποβοηθούντος του "Καλλι-(Διαλυο)-Κράτη) "Ανεξάρτητο Πελοπονόσσοβο" !!! Να ξέρουν, όμως, και οι ΞΕΝΟΙ (μα και να μην ξεχνούν οι ξυνόντοπιοι), ότι, και πάλι, όταν έρθει η "άγια, εκείνη, ώρα" (!), θα αρκούν "300 'Ελληνες" για να αντιμετωπίσουν και να ξεπαστρέψουν τις ορδές των σύγχρονων βαρβάρων, μαζί με τους ντόπιους υποτακτικούς τους !!!

Περιφερειαρχη υπαρχει και ο Φτωχειας στο Καστρί για φαγητο καλες τιμες

και μετα λετε Κριση.Ο Φούχτελ να πληρωσει τον λογαριασμο λογο Μερκελ,μνημονια και τροικας. κοβετε μισθους και συνταξεις για να ταιζετε τους γερμανους

ΑΝ ΒΑΛΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΤΟ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ.24 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ...ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ!

Όταν τα δίνανε 40 χρόνια τα λεφτά οι ξένοι και φαρμακώνανε όλοι οι χαραμοφάηδες στη Ελλάδα ήτανε καλοί.Τώρα που σταματήσανε να δίνουνε είναι τοκογλύφοι.Ρε δε ντρεπόσαστε λέω γω,άχρηστοι ε άχρηστοι.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ!!!! ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ!!!

ΕΧΟΥΝ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ Η ΒΑΣΙΛΩ ΠΡΩΤΗ.

Φαγοποτι τρελο! Με την ανοχη μας παντα! Αλλα γ δημοκρατια αυτα εχει. Ζεις με την αυταπατη οτι ο λαος εχει τον ελεγχο και αποκοιμιετε!