Οι Φυσικές επιστήμες «μάγεψαν» μαθητές στην Τρίπολη (pics,vid)

Οι Φυσικές επιστήμες «μάγεψαν» μαθητές στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάρτιος 21, 2017 - 12:23
0 σχόλια

Την ευκαιρία να αποκαλύψουν στο ευρύτερο κοινό αλλά και να αφεθούν οι ίδιοι, στη γοητευτικότερη πτυχή των φυσικών επιστημών, το πείραμα, είχαν οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρίπολης.

Οι φυσικές επιστήμες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ανθρώπινου πολιτισμού και αναπτύσσονται μαζί με αυτόν. Στη σύγχρονη εποχή οι άνθρωποι περιγράφουν τα φαινόμενα με μια κοινή γλώσσα, που έχουν διαμορφώσει με βάση τη λογική και την εμπειρία τους.

Έτσι διαρκώς και σε μεγαλύτερο βαθμό, οι άνθρωποι κατανοούν τους μηχανισμούς λειτουργίας της φύσης, με αποτέλεσμα να μπορούν να προβλέπουν αλλά και να ελέγχουν τις μεταβολές της (φαινόμενα) ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες της ανθρώπινης κοινωνίας.

Την Τρίτη 21 Μαρτίου διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης ημερίδα με θέμα «Επιστημονικές Διαδρομές στις Φυσικές Επιστήμες» από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών δήμου Τρίπολης την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, την Ε.Κ.Φ.Ε. Αρκαδίας και το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης.

Πριν την έναρξη της ημερίδας προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί από τους

Φιλντίσης Παναγιώτης, Α΄ Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Φ
Σελίμης Γεώργιος , Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας
Σαμπράκος Μάνος , Συντονιστής της Ε.Ε.Φ Αρκαδίας
Κατσιγιάννης Γεώργιος, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04
Κούγιας Γεώργιος, Υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε Αρκαδίας
Μπιστόλας Βασίλης, Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

Έπειτα ο κ. Βρέντας Σπύρος Ιατρός , Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης κήρυξε την έναρξη της ημερίδας.
Θέματα τα οποία παρουσιάστηκαν από τους ομιλητές είχαν να κάνουν με «Αναζήτηση ευφυούς ζωής στο Σύμπαν. Οι προσπάθειες των αστρονόμων» το οποίο και ανέπτυξε ο κ.Θεοδοσίου Στράτος, Καθηγητής Αστρονομίας Ε.Κ.Π.Α, πρόεδρος της Ε.Ε.Φ.
Ο κ. Τσιτομενέας Στέφανος, Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Φ. Ομότιμος καθηγητής ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, παρουσίασε το θέμα «Οι αλλαγές στο κλίμα και στην επιφανειακή θερμοκρασία είναι αποτέλεσμα φυσικών και ανθρωπογενών επιδράσεων στο πλανητικό ισοζύγιο ακτινοβολιών».

Επίσης ο κ. Σιμόπουλος Διονύσης, Αστροφυσικός Επιτ. Δ/ντής Ευγενιδείου Πλανηταρίου, μίλησε για το «Ταξίδι χωρίς τέλος. Πως μάθαμε όσα γνωρίζουμε για το Σύμπαν»

Αξίζει να τονίσουμε ότι στον προθάλαμο του αμφιθεάτρου υλοποιούνταν πειραματικές διατάξεις από τους μαθητές και τις μαθήτριες με την καθοδήγηση των καθηγητών και καθηγητριών τους και του Ε.Κ.Φ.Ε Αρκαδίας.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Με ιδιαίτερη επιτυχία η ημερίδα «Επιστημονικές διαδρομές στις Φυσικές επιστήμες»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.