Οι επικίνδυνες ονειρώξεις του κ. Λαφαζάνη και της πλατφόρμας του

Οι επικίνδυνες ονειρώξεις του κ. Λαφαζάνη και της πλατφόρμας του

Ιούλιος 08, 2015 - 12:07
19 σχόλια

Ο καθένας στο κρεβάτι του κάνει ό,τι θέλει. Και εκεί, στο υπέρδιπλο κρεβάτι της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αρχίσει να «φτιάχνονται» με την ιδέα μιας ηρωικής εξόδου από την Ευρωζώνη, Μιας εξόδου με λάβαρο το «στεντόρειο», όπως λέει ο κ. Ν. Περπερέας στο άρθρο του, «όχι» της προηγούμενης Κυριακής.

Στο σεξ -κατά μόνας ή με παρέα- και στην πολιτική, τελικώς ο καθένας ερμηνεύει τα πράγματα όπως θέλει. Και η αριστερή πλατφόρμα ερμηνεύει το «όχι» στην πρόταση των δανειστών ως «όχι» στο ευρώ. Συντασσόμενοι, παραδόξως, με την πλευρά των δανειστών που ουκ ολίγες φορές τού έδωσε ακριβώς αυτή την ερμηνεία. Δεν περνάει από το μυαλό της περίφημης αριστερής πλατφόρμας ότι οι Έλληνες είπαν «όχι» σε μια πρόταση για επώδυνα μέτρα, ότι εξουσιοδότησαν την κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί και όλα αυτά μέσα στο κοινό νόμισμα και στην Ευρωζώνη; Τα ίδια δεν λέει και ο Τσίπρας, που έχει μαλλιάσει η γλώσσα του; Πόσο καλά ακούνε; Τι διάολο, πρόεδρο τον έχουν.

Αλήθεια, θεωρούν ότι είναι τόσο εύκολο για τον ελληνικό λαό, τα συμφέροντα του οποίου υπερασπίζονται με σθένος, να φάει την κλωτσιά του και να βγει από το κοινό νόμισμα; Και, ακόμα χειρότερα, αυτό πιστεύουν ότι επιθυμούν οι Έλληνες;

Διαβάζουμε στο άρθρο του Ν. Περπερέα στον ιστότοπο iskra.gr: «Η Γερμανία, ενδεχομένως, να συνεχίσει να επιδεικνύει τις επόμενες ημέρες ασύγγνωστη πυγμή αδιαλλαξίας, αρνούμενη πεισματικά κάθε επίδραση από το στεντόρειο ''όχι'' του ελληνικού δημοψηφίσματος. Αν, όμως, αυτή η επίδειξη πυγμής από το Βερολίνο δεν μεταφραστεί σε συμφωνία, πράγμα που προϋποθέτει άτακτη υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης, τότε η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει πάρα πολλά και κρίσιμα από εξελίξεις που ''υποχρεωτικά'' θα σπρώξουν την Ελλάδα σε τροχιά εθνικού νομίσματος».

Ρε παλικάρια, τι πιστεύατε, ειλικρινά τώρα. Ότι η Γερμανία θα κωλώσει μπροστά σε ένα «όχι» και θα υποχωρήσει; Τα είπε χθες ο Γιουνκέρ, τα είπε και ο Ολάντ, τα είπαν όλοι: έχουν προετοιμαστεί για το Grexit. Σύμφωνοι, δεν θα είναι εύκολο για την Ευρώπη, αλλά για μαντέψτε ποιος πραγματικά θα φάει το αγγούρι...

Με τις τράπεζες κλειστές για μία και πλέον εβδομάδα. έχουν ήδη σημειωθεί τεράστια προβλήματα σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της χώρας. Τουρισμός, εμπόριο, για να μην μιλήσουμε για τα άδεια καταστήματα. Μια κακή πρόγευση του τι μέλλει γενέσθαι.

Και κάτι ακόμα; η επιστροφή στη δραχμή, η έκδοση IOU και δεν ξέρω τι άλλο, δεν θα είναι ονείρωξη, αλλά πραγματικότητα. Πόσο έτοιμη είναι η χώρα μας για κάτι τέτοιο;

Ο Τσίπρας πριν από λίγο καιρό, είχε πει για τον κ Λαφαζάνη ότι χαίρεται που έχει μια τόσο δυνατή εσωτερική αντιπολίτευση. Τέτοιες ώρες, η δυνατή αυτή αντιπολίτευση θα μπορούσε να βγει από το εφηβικό δωμάτιο των ονειρώξεων και να στηρίξει μια προσπάθεια εθνική, μια προσπάθεια που θα προσγειώσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά τη χώρα. Αν πιστεύουν ότι θα είναι παιχνιδάκι το πέρασμα σε ένα εθνικό νόμισμα, ή ότι θα είναι πιο εύκολο από μια επώδυνη συμφωνία, δεν βλέπουν πέρα από το μαξιλάρι του ύπνου τους. Και κυρίως δεν ακούνε τι ζήτησε ο λαός με το «όχι», που τόσο τον σέβονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε και λέει ότι στοχεύει σε μια Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης. Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα. Προς τα εκεί οφείλει να κατευθύνεται ο ιδεαλισμός της Αριστεράς για να είναι δημιουργικός.

Αλλιώς, υπάρχει και το ΚΚΕ, που είναι πρωταθλητής στον "αυνανισμό" χρόνια τώρα.

Ειδήσεις: 
Tags: 

19 Σχόλια

Ο Τσίπρας τελικά είναι ηγέτης όπως θέλουν κάποιοι, αφελώς κατ' εμένα, να προσπαθούν να τον παρουσιάζουν, ή να ελπίζουν τέλος πάντων ότι είναι, ή άγεται και φέρεται συνεχώς από τους ακραίους? Προς το παρόν εγώ έχω δει μόνο το δεύτερο. Η αποφασιστικότητά του η η έλλειψη αυτής θα κρίνουν και την τύχη, δε θα πω της χώρας, -γιατί υπάρχουν ευτυχώς και άλλες δυνάμεις που μπορούν και έχουν τη δύναμη να αποτρέψουν την καταστροφή- αλλά κυρίως προσωπικά του Τσίπρα, αλλά και του κόμματος του βεβαίως, στην πολιτική σκηνή τα επόμενα χρόνια.

Ηδη εχει αποδειχθεί ότι η Γερμανια κωλωνει σε ένα grexit. Αλλιως ηδη θα το ειχε κανει. Ως αντικειμενικός ακομματιστος παρατηρητης διαπιστωνω ότι ο Ανεπάγγελτος Καταληψιάκιας τους χωρευει στο ταψι διοτι οι "μεγαλοι" δεν μπορουν να αναλαβουν το πολιτικο και οικονομικο ρισκο του grexit. Aν και εχουν οχυρωθεί αρκετα τοσο καιρο δεν ξεχνανε την νήλα που επαθαν με την LEEMAN BROTHERS. Βαλε Χ 3 το οικονομικο και Χ 20 το πολιτικο κοστος. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ?

Μαζί σου κι εγώ! Ο Ομπάμα ειδικά τρέμει και μόνο στη σκέψη! Αλλά μην επαναπαύεσαι σ' αυτό. Αν ο Καταληψιάκιας όπως λες θέλει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ, ποιος θα τον σταματήσει?

να φερουν τα χρηματα τους στην ελλαδα οι αριστεροι κ μετα να κανουν μαγκιες........

Η τόση ασχετοσύνη σας μόνο καλό στη δημοκρατία για την οποία σκούζετε δεν κάνει καλό (ή μήπως το ευρώ είναι σημαντικότερο από τη δημοκρατία για εσάς?). ο καταληψιάκιας έχει αποδείξει ότι φτιαγμένος από τα δημοκρατικότερα των υλικών. Χαρακτηριστικό δείγμα το ότι έκανε δημοψήφισμα παρά το ότι ήξερε ότι θα είχε τον πόλεμο ενός ολόκληρου συστήματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όταν οι προηγούμενοι σας σκάγαν μνημόνια στο κεφάλι χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να ρωτήσουν κανένα. ---------> Αυτούς που επιβουλέυονται τη δημοκρατία θα πρέπει τους ψάξετε ανάμεσα σε κάτι Τζήμερους (που καλούν σε πραξικόπημα), σε κάτι Πολωνούς φιλελέδες (που ζητούν στρατιωτική χούντα-μέσα στη "δημοκρατική" ΕΕ), σε κάτι δημοσιοκάφρους (που κάνουν ανηλεή προπαγάνδα σε βάρος του ελληνικού λαού για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους), στους συντρόφους του Σαμαρά όπως ο Βέμπερ (που δε δείχνουν κανένα σεβασμό σε έναν ολόκληρο λαό), σε κάτι πασόκους σαν την Καϊλή που ζητάνε συγχώρεση από τους ευρωπαίους (εγώ δεν πάρταρα στη Μύκονο με τους ιδιωκτήτες της ενέργκα όπως η δεσποινίς, να μιλάει μόνο για την πάρτη της), σε κάτι νδτες σαν τη Σπυράκη (που ζήτησε από το Γιούνκερ να μη διώξει το κατοικίδιο Ελλάδα από την αυλή του).

Αυτοί αν δεν το καταφέρουν τώρα το σχέδιο, θα το βάλουν σε εφαρμογή αργότερα. Και μη νομίζετε ότι δε γίνεται. Ίσα ίσα.

Τα σχόλιά σας είναι ενδεικτικά για το τι μας έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση, δυστυχώς! Ασχοληθείτε περισσότερο με την πολιτική. Όταν ιδρύονταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μιας και αναφέρετε τον Ομπάμα, είχαν σύσκεψη οι μεγάλοι πατέρες της Αμερικής για το τι πολίτευμα θα έχει το νέο κράτος. Όταν βγήκαν από τη συνεδρίαση μια κυρία, η κυρία Powels αν δεν κάνω λάθος, ρωτάει τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, τελικά τι μας δώσατε republic ή μοναρχία, και απάντησε republic αν μπορείτε να την κρατήσετε! Νομίζω αυτό τα λέει όλα!

Λίγο παλαιότερη δήλωση Βαρουφάκη στο Χατζηνικολάου νομίζω: Αν φύγουμε από το ευρώ θα γυρίσουμε στην παλαιολιθική εποχή....εγώ δε μιλάω, μίλησε ο καθηγητής...

Έλα, ο κόσμος απλά εκτονώνεται εδώ. Σαφώς και ξέρουμε πως στη δημοκρατία δεν μπορεί κανείς να δρα ανεξέλεγκτος..........

Μεγάλος δημοκράτης ο καιροσκόπος! Για το προηγούμενο δημοψήφισμα που ήθελε να κάνει ο ΓΑΠ θυμόμαστε τι έλεγε βέβαια. Για το πόσο....επικίνδυνο και....καταστροφικό θα ήταν. Ε, αυτού λοιπόν του πέρασε, και το έκανε το δημοψήφισμα για να μας το σκάσει το μνημόνιο στο κεφάλι αφού πρώτα μας έχει ρωτήσει. Ένα δημοψήφισμα είναι σωστό εν πάση περίπτωση όταν έρχεται να δώσει απάντηση σε ουσιαστικά ερωτήματα και δε χρησιμοποιείται απλά ως εργαλείο για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς κάποιου, είτε λέγεται διευκόλυνση της διαπραγμάτευσης ή άλλους...Το δημοψήφισμα ήταν άσκοπο γιατί είχε λάθος διατύπωση. Η ερώτηση για όσους τη διάβασαν είναι αν αποδεχόμαστε την πρόταση των θεσμών.....αυτό. Η επόμενη πρόταση δεν ξέραμε ούτε ποια θα είναι, και τι θα περιείχε αφού η διαπραγμάτευση θα ξεκινούσε εκ νέου...υποτίθεται. Περιείχε ερώτηση για τον τερματισμό των μνημονίων και της λιτότητας, όπως γενικόλογα είχε τεθεί από τους υποστηρικτές του όχι, και δεν το είδα? Με αυτή την έννοια καλά έκαναν και σκέφτηκαν οι άλλοι ότι το όχι είναι επικίνδυνο και μπορεί να ερμηνευτεί ως επιθυμία εξόδου από το ευρώ.

Το κώνειο είναι αναπόφευκτο one way or the other. Ο Τσίπρας (και ο ΣΥΡΙΖΑ) πήγαν για μαλλί και βγαίνουν κουρεμένοι.

Έλα Τσίπρα, τέρμα οι..ντροπές! Φέρε μας τη...μητέρα των μνημονίων. Έτσι είναι, η φτώχεια θέλει..καλοπέραση, κι η π@@@@νιά ΠΟΛΥ φτιασίδι....

@Πέμ, 09/07/2015 - 14:46 την επόμενη φορά (σε 40 χρόνια αφού δε σου άρεσε) θα σε καλέσουμε εσένα που έχεις τη στάμπα δημοκράτη να θέσεις το ερώτημα

Μην ανησυχείς, όλα βαίνουν "καλώς". Σε 3 χρόνια θα έχεις ένα πραγματικό δημοψήφισμα με το σωστό (και συνταγματικώς ορθό) ερώτημα........

22:59 Ρε συ, μην τους κάνεις πλάκα, δεν τους λυπάσαι? Άστους στον πόνο τους εκεί πέρα. Ο Τσιπράκος κι αν δε θα τολμούσε να κάνει τέτοιο δημοψήφισμα. Ξέρει ότι η δραχμή είναι κάτι αδιανόητο και απόλυτα καταστροφικό. Δε θα περνούσες για 3 και για 5 χρόνια απλώς άσχημα, αλλά για 10 και παραπάνω απλώς τραγικά. Ένα κι ένα κάνουν δυο. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει εκτός από το ευρώ. Σε 20 χρόνια με το καλό, αν η οικονομία έχει φτάσει σε πραγματικά καλά επίπεδα ανάπτυξης, θα μπορούσαμε αν θέλαμε να το συζητήσουμε. Αν πραγματικά αποφασίζαμε ότι μας συμφέρει περισσότερο από το ευρώ ένα δικό μας νόμισμα, θα φεύγαμε με αξιοπρέπεια και με το κεφάλι ψηλά. Οι βλάκες που δημιούργησαν τόσα προβλήματα με τις ονειρώξεις του θα πάνε στη γωνιά τους για την ώρα...γιατί δυστυχώς από δαύτους και τις ανοησίες τους δε θα γλυτώσουμε έτσι εύκολα!

όταν μιλάμε για το ΚΚΕ μήπως πρέπει να πλένουμε το στόμα μας...Αφού δεν είναι Πυθείες τότε τι είναι; ή μήπως εμείς είμαστε μ@....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.