Οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Δημητσάνα για την Αγία Κυριακή (pics)

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Δημητσάνα για την Αγία Κυριακή (pics)

Ιούλιος 09, 2019 - 09:01
0 σχόλια

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Πολιούχος Αγία Κυριακή, της ιστορικής κωμόπολης Δημητσάνας, έδρας του Δήμου Γορτυνίας, τo Σάββατο 6η και την Κυριακή 7η Ιουλίου 2019, με την φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αγίας Κυριακής, του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ).
Το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιουλίου έγινε υποδοχή τμήματος Τιμίας Ζώνης της Παναγίας από την Ι.Μονή Αιμιαλών στο προαύλιο χώρο του Ι.Ν.Αγίας Κυριακής με τιμές που απέδωσε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και η στρατιωτική μουσική με τελετάρχη τον αντισυνταγματάρχη κ. Εμμανουήλ Χατζηβασιλείου.
Ακολούθησε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωμάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και του Πομενάρχου μας κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑ, συνοδευόμενων από πλήθος ιερέων και ιεροψαλτών.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως τίμησε με το μετάλλιο του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ τον πατέρα του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Χρήστο Νικολόπουλο για την προσφορά του και τον εφημέριο του Αγίου Τρύφωνα Βυτίνας π. Νικόλαο για το ποιμαντικό του έργο.
Ακολούθησε Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και της Τιμίας Ζώνης στο κέντρο της Δημητσάνας με την συνοδεία των Ιεραρχών, των ιερέων, του στρατιωτικού αγήματος, των Αρχών και των πιστών υπό τους ήχους της προπορευόμενης στρατιωτικής μπάντας.
Μετά την λιτανεία έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών στο προαύλιο χώρο της Αγίας Κυριακής από την Χορευτική Ομάδα Δημητσάνας.
Την Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019 τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωμάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και του Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑ, την οποία παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος πιστών.

Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων συνεχίστηκε στο προαύλιο χώρο της Αγίας Κυριακής με επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Εθνομάρτυρος Κύπριου Μητροπολίτη Δημητσάνας ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΧΑΤΖΗ((1795-1821) και κατάθεση στεφάνων από την Αντιδήμαρχο Δημητσάνας κ. Ιωάννα Τσαφαρά, εκπρόσωπο του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλου, από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (ΕΠΟΚ), κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη και τον τέως Πρόεδρο της Κοινότητας Κατωκοπιάς Κύπρου κ. Ανδρέα Φραγκουλίδη, αδελφοποιημένης πόλης με την Δημητσάνα..
Στη συνέχεια το συγκρότημα του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Εναλία Γη» της Ένωσης Κυπριακών Σωματείων με υπεύθυνη την κ. Νίκη Μιχαηλίδου παρουσίασε κυπριακούς χορούς και χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρευρισκόμενους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑ, ξεναγήθηκε στην ιστορική Βιβλιοθήκη Δημητσάνας από την η κυρία Ιωάννα Γιανναροπούλου φιλόλογο, Α’ Αντιπρόεδρο της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών.

Τις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, οι Βουλευτές Αρκαδίας κ. Γεώργιος Παπαηλίου, κ. Κώστας Βλάσης, ο Διοικητής της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου υποστράτηγος κ. Νικόλαος Λάλος, ο αντισυνταγματάρχης ΕΜ κ. Χατζηβασιλείου Εμμανουήλ, ο αντισμήναρχος της 124 ΠΒΕ Τρίπολης κ. Δημήτριος Νικήτας, ο ταγματάρχης ΝΟΜ κ. Νικόλαος Αλιγιάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αρκαδίας κ. Χρήστος Καμπύλης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γορτυνίας κ. Αντώνιος Τσιλιγκίρης. Επίσης παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δημητσάνας κ. Ιωάννα Τσαφαρά, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδρος Τ. Κοινότητας Δημητσάνας, ο επόμενος Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, υποψήφιοι των βουλευτικών εκλογών, το Δ. Συμβούλιο της Αδελφότητας Δημητσανιτών, ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης κ. Παναγιώτης Πλέσσιας, αντιπροσωπεία του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (ΕΠΟΚ) με τον πρόεδρο κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη καθώς και εκπρόσωποι πολλών φορέων.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.