Οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Τρίπολη

Οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Τρίπολη

Οκτώβριος 26, 2016 - 09:45
0 σχόλια

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 στην Τρίπολη.

Πρόγραμμα εορτασμού:

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου

Γενικός Σημαιοστολισμός

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες των καταστημάτων του Δημοσίου, της περιφέρειας, του Δημαρχείου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των τραπεζών και των μνημείων και πλατειών της πόλης.

10:00 Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

11:00 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων από σχολεία, θα ψαλεί επίσης τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

Θα χτυπήσουν στις 7:00 χαρμόσυνα οι καμπάνες.

8:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης.

10:30 Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλεξάνδρου Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον καθηγητή φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της Ανωτάτης Πανελληνίου Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών Γρηγόρη Κωσταρά.

11:15 Συγκέντρωση των επισήμων και του λαού της πόλης στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και θα υπάρξει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

11:45 στην Οδό Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της φιλαρμονικής, των οργανώσεων, των συλλόγων, των σχολείων, των σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Προσκόπων, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά το τέλος της παρέλασης στην πλατεία Άρεως μαθητές και μαθήτριες θα χορέψουν ελληνικούς χορούς.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.