Οι δεματοποιητές στο ΠΣ μετά από επερώτηση του Λ. Μπούκλη

Οι δεματοποιητές στο ΠΣ μετά από επερώτηση του Λ. Μπούκλη

Οκτώβριος 12, 2011 - 22:24

 Επερώτηση κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Οικολογικής Συμπολιτείας του  Μοριά και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάμπρος Μπούκλης για το θέμα των δεματοποιητών. Στην επερώτηση αναφέρονται τα εξής: Η αιρετή περιφέρεια είναι γεγονός πως “κληρονόμησε”  και ως Περιφερειακό Συμβούλιο “κληρονομήσαμε” τους δεματοποιητές απορριμμάτων.

 Ερωτάται η Περιφέρεια:

 1) Θα διερευνηθεί ο τρόπος προμήθειας, ο αριθμός των δεματοποιητών  και το κόστος αγοράς των δεματοποιητών αυτών?

 2) Θα διερευνηθεί πιθανή αστοχία – αβλεψία στην προμήθεια των δεματοποιητών?

 3) Οι συγκεκριμένοι δεματοποιητές που αγοράστηκαν, είναι κατάλληλοι για ανακυκλώσιμα ή σύμμεικτα υλικά?

 4) Η λειτουργία του δεματοποιητή στο Κρανίδι, τι συμπεράσματα έδωσε? Η λειτουργία του ήταν κάτω από Εγκεκριμένους Περιβαλλοντικούς

Όρους?

 5) Η δεματοποίηση σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων είναι σύννομη με το  περιβαλλοντικό δίκαιο της Ε.Ε. και σε ποία θέση ιεράρχησης ως μεθοδολογία διαχείρισης την κατατάσσει η Ε.Ε.?

 Να σημειώσουμε πως ο κ.Μπούκλης είχε προαναγγείλει την κατάθεση της ερώτησής του αυτής προς το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει με αφορμή θέμα που αφορούσε στον ΟΣΕ και στην ανάγκη να γίνει προκήρυξη διαγωνισμού για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής της Πελοποννήσου. Αν θα συζητηθεί η επερώτηση του κ. Μπούκλη στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα το αποφασίσει το σώμα.