Οι Αρκάδες Βριλησσίων γιόρτασαν την 195η επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς (pics)

Οι Αρκάδες Βριλησσίων γιόρτασαν την 195η επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς (pics)

Σεπτέμβριος 27, 2016 - 08:45
0 σχόλια

Την Κυριακη 25 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση του Συνδέσμου Αρκάδων Βριλησσίων για τα 195 χρόνια από την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Πλήθος Αρκάδων και Βριλησσιωτών , κατέκλυσε την κεντρική πλατεία των Βριλησσίων ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του συνδέσμου.

Στις 19:30μμ απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρκάδων Βριλησσίων κ.Ιωάννης Χ.Πισιμίσης, ο οποίος επεσήμανε την καθοριστική ιστορική και κοινωνικοπολιτική σημασία που  κατέχει η απελευθέρωση της Τρίπολης για την έκβαση της επαναστάσεως, και το διαχρονικό μήνυμα της ελευθερίας και της αυταπάρνησης  που παραμένει για πάντα χαραγμένο στις καρδιές των Ελλήνων.

Τον συντονισμό του προγράμματος της εκδήλωσης είχε η κα Βασιλική Ρουμελιώτη (Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Αρκάδων Βριλησσίων).

Στη συνέχεια η κα Μαρία Καραγεώργου (μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Αρκάδων Βριλησσίων) παρουσίασε στην ομιλία της με επίκεντρο την στρατηγική ευφυΐα και το πάθος των αποφασισμένων υποδουλωμένων Αρκάδων να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό έπειτα από αιώνες μαρτυρίων και εξουθένωσης.Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό Δήμαρχος Βριλησσίων κ.Ξ.Μανιατογιάννης.
Ο ιστορικός κ.Νίκος Γιαννόπουλος, επιστημονικός συνεργάτης των εκδόσεων Περισκόπιο παρουσίασε την κεντρική ομιλία, αναλύοντας τη γεωστρατηγική σημασία που αποτελούσε η απελευθέρωση της Τρίπολης καθώς και την ενότητα και ομοψυχία που διέκρινε όλα τα επαναστατικά σώματα που συμμετείχαν στην στρατιωτική επιχείρηση, με αρχηγούς τους Θ.Κολοκοτρώνη, Δ.Πλαπούτα και Νικηταρά.

Ακολούθησε το μουσικό μέρος της εκδήλωσης με τη συμμετοχή του μοσυικού συγκροτήματος του Δημήτρη Ρέππα και του Άγγελου Τσίρμπα, και τη συμμετοχή του χορευτικού παραδοσιακού τμήματος του Ιδρύματος Ζήση.

Στην εκδήλωση παρεστησαν: ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ.Ξ. Μανιατογιάννης, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Κωστόπουλος, οι πρώην Δήμαρχοι Βριλησσίων Νίκος Παπαδόπουλος, Αργύρης Ντινόπουλος και Κώστας Ιωαννίδης, η κυρία Φωτεινή Βρύνα, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος του παραρτήματος «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ» ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ Οργάνωσης Γυναικών Χαλανδρίου-Αγίας Παρασκευής, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βριλησσίων, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών συλλόγων του Δήμου, η κυρία Ελένη Θανοπούλου, Αντιπρόεδρος Εταιρείας Μουσείου Πλαπούτα στο Παλούμπα και πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας, και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος δήμου Γορτυνίας κ. Γ. Κανελλόπουλος.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Δ.ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΡΚΑΔΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.