Οι Αρκάδες του Μόντρεαλ τίμησαν την 25η Μαρτίου (photos)

Οι Αρκάδες του Μόντρεαλ τίμησαν την 25η Μαρτίου (photos)

Μάρτιος 31, 2015 - 09:21
0 σχόλια

Την Κυριακή 29 Μαρτίου,στην κεντρική λεωφόρο της Jean-Talon έλαβε χώρα η Παν Παροικιακή παρέλαση της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η συμμετοχή από πλευράς Συλλόγων,οργανισμών αντιπροσωπειών και επισήμων ήταν πολύ μεγάλη. Αλλά και πάρα πολύ μεγάλη ήταν και συμμετοχή του κόσμου.

Στη δική μας παρέλαση φίλοι μου δεν θα δείτε τανκς,αεροπλάνα και στρατεύματα να παρελαύνουν. Θα δείτε τα σχολειά μας,τους Συλλόγους και τους οργανισμούς της παροικίας μας, και τον απλό κόσμο με τα παιδάκια τους ντυμένα με τις εθνικές μας ενδυμασίες και με μια Ελληνική Σημαία στο χέρι. Τελετάρχης της παρέλασης ήταν ο Ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής κύριος Λεωνίδας Χουσάκος. Στην εξέδρα των επισήμων,εκτός από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Μόντρεαλ,τον Μητροπολίτη Καναδά κ.κ Σωτήριο,και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, ήταν εκπρόσωποι των κυβερνήσεων Καναδά και Κεμπέκ, του Δήμου του Μόντρεαλ, καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.

Η παρέλαση καλύφθηκε από τα Καναδικά τηλ/κα κανάλια. (Δείτε τα σχετικά Βίντεο και φωτογραφίες.) Στις φωτογραφίες βλέπετε κυρίως τα δικά μας παιδιά και μέλη του Δ/Σ που παρέλασαν..

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ:
Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καναδά και με τη συμμετοχή όλων των Ιερέων της παροικίας μας.
Μετά την θεία λειτουργία οι αντιπροσωπείες των Συλλόγων με τα Λάβαρα τους κατευθυνθήκαμε πεζοί στο σημείο έναρξης της παρέλασης.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ:
Τα μελή,και πολύ φίλοι του Συλλόγου μας επέστρεψαν στη Λέσχη οπού το Γυναικείο τμήμα βοηθούμενο και από τα μελή του Δ/Σ προσέφερε σε όλους τον πατροπαράδοτο Μπακαλιάρο. (Δείτε φωτογραφίες)
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821,ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ.!!!!!
Και του χρόνου φίλοι μου να ήμαστε ΟΛΟΙ καλά.!!!!!

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς.
Για το Δ/Σ: Κώστας Καπετάνιος
Δημόσιες σχέσεις,Επικοινωνία,& Ενημέρωση..


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.