Οι Αρκάδες της Εθνικής Ελλάδος

Οι Αρκάδες της Εθνικής Ελλάδος

Μάιος 18, 2019 - 14:54
1 σχόλια

Ο Γιάννης Κώτσιρας είναι το νέο πρόσωπο που συμπεριλαμβάνει ο Άγγελος Αναστασιάδης στην Εθνική Ελλάδος και μαζί με τον άλλο Αρκά τον Δημήτρη Κουρμπέλη για πρώτη φορά δύο παιδιά από τον νομό μας θα φορέσουν μαζί τον εθνόσημο στο στήθος.

Ουσιαστικά ο Γιάννης Κώτσιρας σε λίγες ημέρες αναμένεται να γίνει ο τέταρτος κατά σειρά Αρκάς μετά τους Πολύβιο Χατζόπουλο, Χρήστο Τασουλή και Δημήτρη Κουρμπέλη που θα ντυθεί στα γαλανόλευκα για λογαριασμό της Ανδρικής Εθνικής μας ομάδας.

Ο πρώτος που έγινε διεθνής από τον νομό μας ήταν ο Πολύβιος Χατζόπουλος την δεκαετία του 1980 για να ακολουθήσει την δεκαετία που διανύουμε ο Χρήστος Τασουλής, ο Δημήτρης Κουρμπέλης και τώρα πλέον ο Γιάννης Κώτσιρας.

Πρώτος που αγωνίστηκε με την γαλανόλευκη στο στήθος ήταν ο Πολ Χατζόπουλος το 1984 σε αγώνα προκριματικών για το παγκόσμιο κύπελλο και λίγες εβδομάδες αργότερα σε φιλικό παιχνίδι με την Κύπρο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, για να ακολουθήσει ο Χρήστος Τασουλής τον Νοέμβριο του 2014 με τον Δημήτρη Κουρμπέλη να γίνεται πια ο τρίτος Αρκάς που λαμβάνει κλήση για την Εθνική Ελλάδος των Ανδρών τον Ιούνιου του 2017 έχοντας από τότε συνεχείς παρουσίες.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι ένας ακόμα Αρκάς που υπήρξε μέλος αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και μάλιστα αρχηγός της Εθνικής Νέων στα μέσα του 2000 αγωνιζόμενος τότε με την φανέλα του Πατραϊκού ήταν ο Γιώργος Κατσαρός.

Ακόμα να προσθέσουμε πως ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει την φανέλα της Εθνικής ομάδας είναι και ο Παναγώτης Ρέτσος του οποίου η καταγωγή είναι από την Αρκαδία και πιο συγκεκριμένα από του Σκορτσινού.

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουμε ταυτόχρονα δύο Αρκάδες διεθνείς αποτελεί μια τεράστια τιμή για τον νομό μας αλλά και για το Αρκαδικό ποδόσφαιρο σε μια πραγματικά ιδιαίερα υπερήφανη στιγμή για όλους.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.