Οι απαλλοτριώσεις πυροδότησαν ξανά το κλίμα στο περιφερειακό συμβούλιο

Οι απαλλοτριώσεις πυροδότησαν ξανά το κλίμα στο περιφερειακό συμβούλιο

Δεκέμβριος 02, 2019 - 19:00
4 σχόλια

Επεισοδιακά ξεκίνησε η έκτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.
Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πετράκος Θανάσης έθεσε στο σώμα το ζήτημα των απαλλοτριώσεων το οποίο θα πάει στην Οικονομική Επιτροπή για τη λήψη απόφασης.

Ο κ.Πετράκος με έγγραφό του κάλεσε την οικονομική επιτροπή να σεβαστεί την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για τις απαλλοτριώσεις, όταν θα συζητηθεί.

Στην συνέχεια ο κ. Τατούλης τοποθετήθηκε επί του θέματος και έθεσε ως ψήφισμα στο σώμα, ώστε η οικονομική επιτροπή να μην ανατρέψει απόφαση σχετική με το θέμα των απαλλοτριώσεων προσθέτοντας το θέμα να συζητηθεί στο ΠεΣυ.

"Πέσατε σε ένα ατόπημα με επιπτώσεις στην λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου" είπε ο κ. Τατούλης όταν ο πρόεδρος του ΠεΣυ κ. Σκαντζός δεν θέλησε να επιτρέψει να συζητηθεί το θέμα και να τεθεί σε ψηφοφορία, αφού όπως σημείωσε, το θέμα έχει συζητηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση και όπως ο νόμος ορίζει δεν μπορεί να συζητηθεί ξανά εντός διμήνου.

Για το θέμα μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Λαμπρόπουλος Χρήστος τονίζοντας ότι δεν είναι δουλειά του ΠεΣυ να λάβει απόφαση για το αν θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή.

Είναι αυτονόητο ότι το θέμα που φέρνετε είναι αντιγραφή του προηγούμενου

Στην συνέχεια  ο πρόεδρος κ. Σκαντζός ζήτησε από τις μειοψηφίες που έχουν αντίρρηση για το θέμα , να απευθυνθούν στα ανώτατα ελεγκτικά όργανα για την νομιμότητα της απόφασης για τις απαλλοτριώσεις.

Η κυρία Νικολάκου περιφερειακή σύμβουλος κάλεσε τον πρόεδρο να βάλει προς ψηφοφορία το θέμα και να μην προσπαθεί να καταργήσει το περιφερειακό συμβούλιο.
Ο κ. Δέδες ζήτησε το θέμα να συζητηθεί αναφέροντας "Η Οικονομική Επιτροπή έχει την αρμοδιότητα του θέματος αλλα το ΠεΣυ μπορεί να εκφράσει την βούλησή του. Ας πάρετε την πολιτική ευθύνη να μην το βάλετε σε ψηφοφορία κ. πρόεδρε."
 
Ο κ.Τατούλης έλαβε ξανά τον λόγο αναφέροντας:

Αρχίσατε να προχωράτε σε επικίνδυνους δρόμους, από τη στιγμή που τέθηκε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης πρέπει να αποφασίσει το ΠεΣυ.

Δεν έχετε δικαίωμα να μην θέλετε ψηφοφορία. 

Ο  κ. Γόντικας έπειτα είπε " Είμαστε μεγάλα παιδιά. Εμείς την πρόταση του Τατούλη την καταψηφίζουμε, την απόφαση του Πετράκου την υπερψηφίζουμε."

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας έκανε λόγο για τακτικισμό της παράταξης του κ. Τατούλη αναφέροντας "Μας παρακολουθεί ο κόσμος και αν κάποιοι νομίζετε ότι τιμά το συμβούλιο αυτός ο τακτικισμός που κυριαρχεί, κάνετε λάθος. Υπάρχει μια ευκαιρία για εσάς με την απλή αναλογική, να αποδείξετε ότι αυτή μπορεί να λειτουργήσει. Αυτή θέλει συναίνεση και καθαρές κουβέντες.  Σεβασμός στην ελεύθερη βούληση. Πολιτικός τακτικισμός είναι αυτός για να μην γίνεται τίποτα και να μην περνούν τα θέματα."

Τέλος τα θέματα τέθηκαν σε ψηφοφορία, χωρίς όμως να λάβουν την πλειοψηφία του σώματος.


4 Σχόλια

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ 3 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΛΗ . ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ . ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ . ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ . . . .

Δηλαδή είναι καλύτερο να μην μπορεί να βγάζει αποφάσεις ο εκλεγμένος περιφερειάρχης,ο εκλεγμένος δήμαρχος.Με το ζόρι συναίνεση δεν γίνεται,με νόμο συναίνεση δεν γίνεται..

Εντάξει, δεν υπάρχει πάντα ένα δημοκρατικό δεκανίκι σαν τους ΑΝΕΛ για να συμπήξει μαζί του συμμαχία ο πλειοψηφών και νομοθετήθηκε αντιδημοκρατική λύση!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.