Οι αντιδράσεις από ΝΔ και ΠαΣοΚ για τη νέα κυβέρνηση

Οι αντιδράσεις από ΝΔ και ΠαΣοΚ για τη νέα κυβέρνηση

Ιανουάριος 27, 2015 - 19:07
0 σχόλια

Λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, η Νέα Δημοκρατία άσκησε σκληρή κριτική στη νεόκοπη κυβέρνηση και στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου για το ολιγομελές σχήμα της, ενώ παράλληλα την κατηγόρησε ότι είναι μια κυβέρνηση χωρίς κατευθύνσεις, εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες της για το μέλλον της χώρας.

Επίσης, η ΝΔ θεωρεί λανθασμένη την επιλογή της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου στη θέση της Προέδρου της Βουλής και πρόβλεψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «δεν θα έχει μακρά ζωή».

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ για τη νέα κυβέρνηση αναφέρεται ότι εκείνη «θα κριθεί από τις πράξεις της και όχι από τη σύνθεσή της». Ωστόσο, στην ανακοίνωση προστίθεται: «Τα πρόσωπα είναι οιωνοί. Οιωνοί ετερόκλητοι και αντιφατικοί, χωρίς πολιτική συνοχή και καθαρότητα. Ας ευχηθούμε το καλύτερο για τη χώρα».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Σημειώνουμε επίσης με ενδιαφέρον ότι ορισμένες θεσμικές επιλογές του κ. Τσίπρα δείχνουν αίσθηση του χιούμορ».
 
Πάντως, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ακόμα «μουδιασμένο» από τη συντριπτική ήττα, ενώ στο ΠαΣοΚ ήδη ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Την προσεχή Πέμπτη θα συνεδριάσει από κοινού το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ, ατύπως, στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας θελήσει να συμπεριλάβει το ΠαΣοΚ στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, έχει δηλωθεί ότι δεν υπάρχει λόγος άρνησης.
Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.