Οι αφίσες της οργής: Τζήμερος και ΚΚΕ αλληλοκατηγορούνται για τραμπουκισμό (vid)

Οι αφίσες της οργής: Τζήμερος και ΚΚΕ αλληλοκατηγορούνται για τραμπουκισμό (vid)

Μάιος 12, 2017 - 16:51
2 σχόλια

Ο πολιτικός πολιτισμός στη χώρα μας εξαντλείται σε φωνές, βρισιές, κατηγορίες και ξύλο, όπως φαίνεται. Από τη μια πλευρά, εφόσον το υπουργείο Εργασίας ανήκει στους εργαζομένους, όπως είπε η περιφερειακή σύμβουλος του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού, το ΠΑΜΕ μπορεί να το πνίγει στις αφίσες και από την άλλη, ο οποιοσδήποτε, εν προκειμένω ο Θάνος Τζήμερος, μπορεί να τις ξεκολλάει, να τις σκίζει και να τις πετάει μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης του ΠεΣυ. Μετά, όλα είναι πιθανά: βρισιές, κλωτσιές, μπουνιές σε γυναίκα περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ και η κλωτσηδόν απομάκρυνση του Τζήμερου από την αίθουσα, όπως δείχνει αυτό το δεύτερο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας. Ο πολιτικός μας πολιτισμός ξεδιπλώθηκε σε όλο του το μεγαλείο χθες Πέμπτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρωτοφανή χαρακτήρισε ο Τύπος τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 11 Μαΐου με αφορμή τις αφίσες που το ΚΚΕ είχε κολλήσει στο υπουργείο Εργασίας, όπου συνεδριάζει το ΠεΣυ Αττικής. Ξυλοδαρμοί καταγγέλλονται εκατέρωθεν, τόσο από το ΚΚΕ όσο και από τον Θάνο Τζήμερο, πρόεδρο του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» και επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργούμε Μαζί».

Το θέμα έγινε γνωστό από μια ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου στο Twitter, όπου ανέφερε: «Ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε μόλις στο Περιφερειακό συμβούλιο την Περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού αφού πρώτα έσκισε αφίσες. Το Περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την αποβολή του Θάνου Τζήμερου μετά την βιαιοπραγία του εναντίον της Αλεξάνδρας Μπαλού. Επικίνδυνος».

O κ. Καραμέρος ανέβασε στο Twitter και ένα βίντεο με την ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γράφοντας: «Οι στιγμές μετά τις γροθιές του Θάνου Τζήμερου στην Αλεξάνδρα Μπαλού. Εξακολουθεί να σκιζει αφίσες και να προκαλεί».

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση τόσο του ΚΚΕ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου καταδίκασε την ενέργεια του κ. Τζήμερου με ανακοίνωση όπου αναφέρει: «Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής».

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τζήμερος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι χτύπησε την κυρία Μπαλού. Είπε στον ΑΝΤ1: «Προσερχόμενος στο περιφερειακό συμβούλιο διαπίστωσα ότι στον προθάλαμο υπήρχαν αφίσες του ΠΑΜΕ. Ο δημόσιος χώρος είναι πεδίο όλων μας και όχι κομματικών, είναι πάγια θέση μου και έκανα αυτό που κάνω πάντα, ξεκόλλησα τις αφίσες, τις πέταξα και κάθισα στη θέση μου. Μετά από ένα 20λεπτο κάποιος τραμπούκος του ΠΑΜΕ διαπίστωσε ότι είχαν βγει οι αφίσες και ήρθε στη θέση μου και άρχισε να με υβρίζει πετώντας μου τις τσαλακωμένες αφίσες. Τον συγκεκριμένο τον αγνόησα. Σε λίγο ήρθε μια ομάδα στελεχών του ΚΚΕ μεταξύ των οποίων και η Μπαλού. Σηκώθηκα και τους απώθησα. Κανέναν δεν χαστούκισα, κανέναν δεν γρονθοκόπησα. Τον πρώτο που ήρθε και με προπηλάκιζε και με χτυπούσε, τον έσπρωξα πολύ δυνατά, όντως. Τώρα αν ήταν μέσα και η Μπαλού, δεν το ξέρω».

Η κυρία Μπαλού χαρακτήρισε δειλό τον κ. Τζήμερο. «Είναι ένα υστερικό φασιστοειδές. Έσκισε τις αφίσες και υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να κολλάμε τις αφίσες. Έσπρωξε τον συνάδελφο και εμένα με χτύπησε κανονικά δύο φορές. Είναι και δειλία να μην το παραδέχεται», ανέφερε στον ΑΝΤ1.

«Φυσικά και λέει ψέμματα η κυρία Μπαλού! Πρώτη φορά είναι που λέει το ΚΚΕ ψέμματα;», απάντησε ο κ. Τζήμερος μιλώντας στον Σκάι το πρωί της Παρασκευής. «Πήγα να μαζέψω τα σκουπίδια, πρόκειται για αφισορύπανση. Δεν πήρα τον νόμο στα χέρια μου, την αφίσα δεν την ξεκολλάει ο αστυνομικός, αλλά ο σκουπιδιάρης, έκανα τον σκουπιδιάρη», είπε.

Σημειωτέον ότι σε δεύτερο βίντεο που κυκλοφόρησε αργότερα, φαίνεται ο κ. Τζήμερος να προσπαθεί να ξεφύγει από τα χέρια κάποιων οι οποίοι τον έχουν αρπάξει και τον σέρνουν στα σκαλιά, πετώντας τον έξω από την αίθουσα. Μια γυναικεία φωνή προτρέπει τους υπόλοιπους: «Κλείστε του την πόρτα του αλήτη!».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «φασιστοειδές» τον κ. Τζήμερο: «Πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό του λαού, ο οποίος κατ' επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα».

«Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για την επίθεση που κατήγγειλε η κ. Μπαλού.
 
Ειδικότερα αναφέρει ότι «ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Θ. Τζήμερος ήταν γνωστός, μέχρι πρότινος, για τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και παραληρηματικές δηλώσεις του, με τις οποίες προσπαθούσε εναγωνίως να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας… Με τη σημερινή, βίαιη επίθεσή του εναντίον της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής, Αλ. Μπαλού, ξεπερνά πλέον κάθε όριο, και αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του».

Πάντως, αυτό με τις αφίσες πρέπει να το κοιτάξουν: Θυμίζουμε ότι στην Αθήνα ο δήμαρχος είχε απαγορεύσει τις αφισοκολλήσεις και, εν όψει συνεδρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ γέμισε το κέντρο αφίσες, τις οποίες ο δήμαρχος Αθηναίων απομάκρυνε. Για να τις ξανακολλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο αργότερα, προκαλώντας το μένος του δημάρχου. Τότε, βέβαια, δεν έπεσαν μπουνιές.

Ε.Γ.

Ειδήσεις: 
Video: 

Δείτε πως βγάζουν εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου τον Θ.Τζήμερο


2 Σχόλια

Να βγει το video ολόκληρο με παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τότε έχει να πέσει κράξιμο, να δούμε ποιος χρησιμοποιεί μαύρη προπαγάνδα δια μέσου πληρωμένων κονδυλοφόρων κ.λ.π. συνεργαζόμενων......

O Καραμέρος "είδε" οτι τραμπουκίσανε την "μικρή Μπαλού". Έτσι μας "ενημέρωνε" και όταν ήταν υπάλληλος του Αλαφούζου ? Ωραίοι "δημοσιογράφοι"...........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.