«Όχι» στην επέκταση του παλαιού Δημαρχείου στο Άστρος από την αντιπολίτευση

«Όχι» στην επέκταση του παλαιού Δημαρχείου στο Άστρος από την αντιπολίτευση

Μάρτιος 26, 2019 - 19:13
3 σχόλια

Έντονη και με ιδιαίτερα προεκλογικά φορτισμένη ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας την Παρασκευή που πέρασε, η οποία μάλιστα εξαιτίας ενός απροσδόκητου γεγονότος, ενός μπλακ άουτ, διεκόπη και συνεχίστηκε το Σάββατο.

Το θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα το Σώμα, το οποίο εισηγήθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς, ήταν ο χαρακτηρισμός εκ μέρους του ΔΣ δύο οικοπέδων που εφάπτονται στο σημερινό Δημαρχείο και ενός τρίτου που εφάπτεται σε αυτά, ως μοναδικών και απαραίτητων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος με 2,2 εκατ. ευρώ η επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου, ώστε να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου.

Σημειωτέον ότι η γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης ήταν θετική επί του θέματος.

Όπως επεσήμανε ο κ. δήμαρχος κατά την εισήγησή του, τα οικόπεδα αυτά θα πρέπει να αγοραστούν, ενώ είπε ότι έχει γίνει και προμελέτη και μακέτα, την οποία δεν θα ήθελε να παρουσιάσει, καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Καμπύλης κατ' αρχάς κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για προχειρότητα και θέλησε να καταδείξει ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει πολιτικές, νομικές και οικονομικές προεκτάσεις. Ο Άγγελος Καμπύλης, από την πλευρά του, είπε ότι η παράταξή του διαφωνεί με την επέκταση του υπάρχοντος Δημαρχείου, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις της σύγχρονης αστικής χωροθέτησης, επισημαίνοντας ότι στη σημερινή εποχή τα μεγάλα κτίρια πρέπει να τοποθετούνται σε χώρους με άνετη πρόσβαση, με συγκοινωνιακή ευκολία και αντιπρότεινε να γίνει το νέο Δημαρχείο στον χώρο που έχει παραχωρηθεί στον Φορέα Διαχείρισης -εκεί όπου γίνονται οι συνεδριάσεις του ΔΣ σήμερα- καθώς βρίσκεται σε σημείο άριστο συγκοινωνιακά, ενώ η επέκτασή του δεν θα επιβάρυνε τον Δήμο με την αγορά οικοπέδων. Ο κ. Γιοβάς υπερθεμάτισε.

Απαντώντας, ο Μανώλης Σκαντζός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι με την τακτική της στερεί τον Δήμο από το «ζεστό χρήμα» που προσφέρει ο ΦιλόΔημος σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές:

Μας χαρίζουν χρήματα και η αντιπολίτευση δεν τα δέχεται. Αυτό είναι εκ του πονηρού.

Ο κ. Μαντάς, απαντώντας, αφού επεσήμανε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι τεχνικό γραφείο, επανέλαβε ότι το θέμα προς ψήφιση είναι ο χαρακτηρισμός εκ μέρους του Σώματος των δύο συν ένα οικοπέδων ως μοναδικών και κατάλληλων, προκειμένου να προχωρήσουν οι Υπηρεσίες στις απαραίτητες εγκρίσεις, ενώ κατηγόρησε ευθέως την αντιπολίτευση για υπονόμευση της διαδικασίας:

Δεν έχουμε μάθει να σηκώνουμε τα χέρια μπροστά στη μικροψυχία, στη σκοπιμότητα και το ιδιωτικό συμφέρον.

Ο Γιώργος Καμπύλης ανταπάντησε, λέγοντας ότι είναι πολιτικά ανήθικη η στάση της δημοτικής αρχής, και ότι η αντιπολίτευση, οι επικεφαλής των παρατάξεων, θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί για τα πλάνα του δημάρχου.

Τον λόγο ζήτησε ένας πολίτης που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση, ζητώντας να γίνει ανοιχτή συζήτηση για το πού θα γίνει το νέο Δημαρχείο, καθώς, όπως είπε, το θέμα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό κυρίως για τους Αστρινούς.

Το θέμα δεν πέρασε, αφού δεν εξασφάλισε τα 2/3 των ψήφων.

ΠΗΓΗ: astrosnews.gr


3 Σχόλια

Γι'αυτό θα μείνει στην αντιπολίτευση η αντιπολίτευση. Γιατί πρέπει να εκπαιδευτεί για το πότε δείχνουμε συναίνεση. Ο Μαντάς βρήκε πόρους για να κάνει δημαρχείο. Έπρεπε να είναι όλοι μαζί του. Αφού δεν είναι, κακό του κεφαλιού τους..

Γιατί αυτός ο τίτλος στο άρθρο ; Η αντιπολίτευση ήταν το θέμα ; Πόσοι σύμβουλοι έλλειπαν της συμπολίτευσης ; Φοβάμαι πως δεν υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση . Δε μπορεί να φταίει πάντα η αντιπολίτευση για ότι στραβό γίνεται ή δεν προχωράει ; Σκοπός των ΜΜΕ είναι να μεταφέρουν την αλήθεια , τα γεγονότα αυτούσια και όχι μονόπλευρα . Η κοινωνία είναι μικρή και γνωριζόμαστε . ΑΣ ΚΆΝΕΤΕ ΈΝΑ ΕΚΤΕΝΈΣ ΡΕΠΟΡΤΆΖ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !

Οι άνθρωποι που στηρίζουν τον καμπύλη δεν ήθελαν ποτέ να φτιάξουν Δημαρχειο.. Απλώς, ο Καμπύλης δεν μπόρεσε ποτέ να απογαλακτιστεί απο τους Δαλιανέους. Και έκανε την κουταμάρα του αιώνα..Προβλέπω μετά την κουταμάρα να ακολουθήσει η κολοτούμπα.. Το παιδί είναι πολύ λίγο... Δεν πάει πουθενά...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.