«Όχι» είπαν στον Ερντογάν οι Τούρκοι που ζουν στην Ελλάδα

«Όχι» είπαν στον Ερντογάν οι Τούρκοι που ζουν στην Ελλάδα

Απρίλιος 18, 2017 - 10:54
3 σχόλια

Σε ποσοστό 77% οι Τούρκοι πολίτες της Ελλάδας γύρισαν την πλάτη στον Ερντογάν και στις υπερεξουσίες του. Ταυτόχρονα, η ψήφος των μουσουλμάνων της Θράκης αποκτά ξεχωριστή σημασία και για τα ελληνικά πράγματα.

Γράφει ο Άλκης Κούρκουλας στα «Νέα», ανταποκριτής του ΑΠΕ στην Τουρκία: «Ενώ στην Ευρώπη ψήφισαν 70% υπέρ του Ναι, στην Ελλάδα ψήφισαν 77% υπέρ του Οχι! Η αϋπνία των υπερπατριωτών ξεκινούσε από την υπόθεση ότι οι Τούρκοι στη Θράκη καθοδηγούνται από την Αγκυρα! Οταν δόθηκε η ευκαιρία είδαμε ότι προκαλούν την Αγκυρα (όπως και οι Τουρκοκύπριοι).

»Στην Ελλάδα η κοινότητα είναι γηγενής και ευθυγραμμίζεται με τη συμπεριφορά όλων των Τούρκων που προέρχονται από τις δυτικές βαλκανικές οθωμανικές επαρχίες. Στην Ευρώπη είναι μετανάστες προερχόμενοι από την Ανατολία και η συμπεριφορά τους ευθυγραμμίζεται με τους συμπατριώτες τους στην Ανατολία, αλλά η πολιτική τους συμπεριφορά ασφαλώς επηρεάζεται από τη γενικευμένη ισλαμοφοβία της Δυτικής Ευρώπης.

»Έτσι συσπειρώνονται γύρω από όποιον υπόσχεται να τους υπερασπίσει. Στην Ελλάδα, παρά τις ρητορικές πιέσεις που δέχονται και τη διάθεση ορισμένων υπερπατριωτών, απολαμβάνουν μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία της ταυτότητάς τους, παρά την απαγόρευση της ίδρυσης τουρκικών συλλόγων. Για αυτό αποδοκιμάζουν μαζικά την αυταρχική και έντονα ισλαμοεθνικιστική πολιτική του Ερντογάν, ενώ στο τουρκικό πολιτικό σύστημα εντάσσονται σαφέστατα στη Δεξιά. Συμμετέχουν της ημετέρας παιδείας»…

Σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Αυστρία, οι Τούρκοι πολίτες ψήφισαν μαζικά υπέρ του «ναι». Στον αντίποδα το «όχι» υπερίσχυσε σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Αλβανία, η Ουγγαρία. Στην Ισπανία, δε, ποσοστό 86,7% είπε «όχι» στον Ερντογάν.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης γιατί είχαν δικαίωμα ψήφου; Αφού είναι Έλληνες πολίτες με μουσουλμανικό θρήσκευμα. Ήταν θρησκευτικές οι εκλογές ή εθνικές; Ή κάτι δεν καταλαβαίνω, ή κάποιο λάθος υπάρχει στην είδηση.

@13:19 Τα πράγματα είναι πολύ απλά, δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Οπότε γιατί να μπούμε στον κόπο να σου εξηγήσουμε.

Με την ανταλλαγή των πληθυσμών, στην Κων/πολη αν δε με απα΄τα η μνήμη μου έμειναν είκοσι πέντε χιλιάδες Έλληνες . Σήμερα πόσοι Έλληνες είναι στην Κων/πολη ; Το 1987 αν θυμάμαι καλά είχαν βγάλει βουλευτές στη Θράκη οι μουσουλμάνοι , είδατε τίποτα τέτοιο στη Κων/πολη ; Στις εκάστοτε Ελληνικές εκλογές ψήφιζαν και στην Κων/πολη οι εκεί Έλληνες ; Τελικά είναι μουσουλμάνοι ή Τούρκοι ; Α , ρε , πατρίδα το μεγαλείο σου !!!!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.