ΟΓΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το οικογενειακό επίδομα

ΟΓΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το οικογενειακό επίδομα

Απρίλιος 07, 2017 - 18:57
0 σχόλια

Από σήμερα ξεκινά η υποβολή του εντύπου Α21 στο TAXISNEΤ, από όπου θα προκείψουν και οι φετινοί δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ. Για την υποβολή του εντύπου είναι προαπαιτούμενο οι ενδιαφερόμενοι να έχουν υποβάλλει και την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το 2016. Όπως σημειώνεται, από την έγκαιρη υποβολή του Α21 θα εξαρτηθεί και ο χρόνος καταβολής της συγκεκριμένης παροχής κατά περίπτωση. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής του Α21 είναι εφικτή με τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν αποκτηθεί για την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Μ. Τετάρτη θα καταβληθεί η πρώτη δόση που προκύπτει με βάση τις περσινές φορολογικές δηλώσεις. Η δεύτερη δόση που είναι προγραμματισμένο να καταβληθεί έως τα τέλη Ιουνίου είναι εκείνη που θα προκύψει σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, άρα και με τα καινούργια έντυπα Α21.

Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο γρήγορα οι δικαιούχοι υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, μαζί με το έντυπο για τα οικογενειακά επιδόματα, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουν για να ενταχθούν άμεσα στην επόμενη δόση. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν είναι προγραμματισμένο να καταβληθεί η τρίτη δόση για να δουν εάν θα καταστούν και φέτος δικαιούχοι ή όχι. Υπενθυμίζεται ότι οικογενειακά επιδόματα είναι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών

Οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει πρώτα να υποβάλλουν φορολογική δήλωση και ταυτόχρονα το Α21 ώστε να τα λάβουν με την δεύτερη δόση. Επίσης Α21 θα πρέπει να υποβάλλουν όλοι οι δικαιούχοι εκ νέου, ενώ θα πρέπει να δηλωθοούν και όποιες μεταβολές στον αριθμό των τέκνων.

(ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.