«Ο Τσιρώνης κούνησε τα ευρώπουλα σαν μαρουλόφυλλα στους δημάρχους» (vid)

«Ο Τσιρώνης κούνησε τα ευρώπουλα σαν μαρουλόφυλλα στους δημάρχους» (vid)

Φεβρουάριος 08, 2016 - 14:51
5 σχόλια

Κατά τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην Τρίπολη τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου με ιδιαιτέρως καυστικό τρόπο σχολίασε τα όσα ειπώθηκαν τόσο από τους δημάρχους όσο και από τους βουλευτές του Νομού, οι οποίοι τέθηκαν απέναντι στον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα.

Κατ' αρχάς, προχώρησε σε έναν μικρό απολογισμό των πεπραγμένων και του έργου της περιφερειακής αρχής, για το οποίο είπε ότι εξυπηρετεί και προωθεί την αειφορία. Ακόμη, αναφέρθηκε στο ΕΣΠΑ και στην πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων από την Περιφέρεια και με αυτή την ευκαιρία μίλησε για τους θεσμούς της ΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, που δεν μπορούν, όπως είπε, να είναι τα όργανα καμίας κοινοβουλευτικής τάξης. Ακόμη, ανέφερε ότι όλα τα χρόνια, ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός της ΤΑ είχαν αγαστή συνεργασία και τόνισε τις διαφορετικές αρμοδιότητες και θέσεις που κατέχει ο καθένας τους.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα, λέγοντας ότι η σύμβαση δεν έχει ολοκληρωθεί επειδή λείπει η υπογραφή του υπουργού Ανάπτυξης, και δήλωσε: «Ευελπιστούμε ότι θα λήξει αυτή η διαδικασία, διότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματεύεται έναν διεθνή διαγωνισμό που δεν μπορεί να αλλάξει».

«Ο Τσιρώνης κουνάει το χέρι με τα ευρώπουλα σαν μαρουλόφυλλα στους δημάρχους», ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την απόφαση των δημάρχων της Πελοποννήσου να συνταχθούν με την κυβέρνηση και να απορρίψουν τον ΠΕΣΔΑ, ενώ τόνισε ότι η τιμή που έχει πετύχει η Περιφέρεια είναι η μικρότερη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς έχει οριστεί στα 61,70 ευρώ ανά τόνο.

Οι δήμαρχοι δεν γνωρίζουν το έργο

Ακόμη, ο κ. Τατούλης απάντησε στους βουλευτές: «Βλέπω έκπληκτος κάποιες πολιτικές δυνάμεις να τρέχουν σε τέτοιες λογικές που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητές τους και βγαίνουν και λένε ότι δεν υπογράφουν το έργο. Ο ρόλος τους είναι η νομοθετική ευθύνη που έχουν. Οι βουλευτές δεν έχουν κανέναν λόγο στο πώς έχουμε κάνει εμείς το έργο μας. Εξάλλου, λίγοι έρχονται να συζητήσουν
μαζί μας», είπε.

«Ο κάθε θεσμός θα πρέπει να κρατηθεί στην ευθύνη που του αναλογεί, να μην κάνει πολιτικές και επικοινωνιακές κινήσεις», εξακολούθησε. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για ποιον λόγο στέκονται απέναντι στο έργο της Περιφέρειας οι δήμαρχοι, ο κ. Τατούλης απάντησε:

Εγώ χειρουργός είμαι, δεν είμαι ψυχίατρος.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, αφού οι δήμαρχοι θριαμβολογούσαν, τώρα στέκονται απέναντι. Η συμπεριφορά τους είναι αλλοπρόσαλλη», είπε, τέλος.

Εφ.Κ

Video: 

ArcadiaPortal.gr Tατούλης: Εγώ χειρουργός είμαι, δεν είμαι ψυχίατρος


5 Σχόλια

«μίλησε για τους θεσμούς της ΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, που δεν μπορούν, όπως είπε, να είναι τα όργανα καμίας κοινοβουλευτικής τάξης.» Τα είπε αυτά ο άνθρωπος που κατέβηκε στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με την επίσημη στήριξη της ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ και το 2014 με την επίσημη στήριξη των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και έχει βάλει τώρα και την κόρη στον στίβο για τα πολιτικά μαντριά με το μαντρί της ΝΔ. Πούλα τρέλα Τατούλη πιάνει πάντα!

«ανέφερε ότι όλα τα χρόνια, ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός της ΤΑ είχαν αγαστή συνεργασία» Μέχρι την ημέρα που ανέλαβε ο Τατούλης και άρχισε να κάνει του κεφαλιού του με τα απορρίμματα φέρνοντας τους δημάρχους προ τετελεσμένων γεγονότων. Τώρα βρίσκει αλλοπρόσαλλη την στάση των Δημάρχων αλλά όταν έβγαινε και δήλωνε πως έλαβε την πρωτοβουλία για τα απορρίμματα χωρίς να έχει την σχετική αρμοδιότητα η Περιφέρεια γιατί όπως άφηνε να εννοηθεί οι Δήμαρχοι ήταν ανίκανοι και δεν έκαναν τίποτε για το θέμα περίμενε ότι αυτοί θα κάθονταν με σταυρωμένα τα χέρια.

Να του λύσω εγώ ένας απλός πολίτης τις απορίες τότε. Οι Δήμαρχοι αντιδρούν έντονα σήμερα κύριε Τατούλη γιατί συνειδητοποίησαν(έστω και καθυστερημένα) πως αυτοί είναι που θα φάνε το ξύλο όταν οι δημότες θα πιάνουν στα χέρια τους την λυπητερή με τους λογαριασμούς για τα απορρίμματα.

Τέτοιο θράσος από τον Τατούλη και την Νικολάκου, που από το 2011 δεν έχουν κάνει τίποτα για τα σκουπίδια ;;; Δεν ντρέπονται που βγαίνουν και μιλάνε από πάνω αντί να κρύβονται.....; Τι να πεις ;;; Αυτοί οι δύο αξίζουν Όσκαρ ηθοποιίας με τα παραμύθια που λένε στον κόσμο 5 χρόνια τώρα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.