Ο τρόμος επέστρεψε στο Παρίσι: Επίθεση τζιχαντιστών εναντίον αστυνομικών

Ο τρόμος επέστρεψε στο Παρίσι: Επίθεση τζιχαντιστών εναντίον αστυνομικών

Απρίλιος 21, 2017 - 09:45
0 σχόλια

Ο τρόμος επέστρεψε στο Παρίσι καθώς χθες το βράδυ ένας τζιχαντιστής, μέλος του Ισλαμικού Κράτους, επιτέθηκε σε αστυνομικούς στα Ηλύσια Πεδία. Το αιματηρό περιστατικό σημειώνεται στο παρά πέντε του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το τελευταίο debate μεταξύ των τεσσάρων προεδρικών υποψηφίων!

Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, ο δράστης που έπεσε νεκρός, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του στην πιο διάσημη λεωφόρο του Παρισιού, και  άνοιξε πυρ κατά ριπάς με το καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών που επέβαιναν σε περιπολικό, ενώ είχαν σταματήσει σε κόκκινο φανάρι. Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. Ο απολογισμός της επίθεσης, εκτός από το νεκρό δράστη, είναι και ένας αστυνομικός νεκρός και δύο σοβαρά τραυματισμένοι. Εις εκ των τραυματιών αστυνομικών είναι βαρύτατα τραυματισμένος και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Στην επίθεση στη λεωφόρο Champs Elysées, εκτός των αστυνομικών τραυματίστηκε και μια γυναίκα που περνούσε από την περιοχή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού.

(Πληροφορίες: protothema.gr, Φωτογραφία: Reuters)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.