«Ο Τρελός Πιερό» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

«Ο Τρελός Πιερό» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

Φεβρουάριος 14, 2017 - 08:35
0 σχόλια

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, προβάλλει, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας μη εμπορικής διανομής ταινιών σε όλον τον κόσμο «if Cinéma», κλασικά αριστουργήματα του γαλλικού σινεμά που άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Η δεύτερη ταινία που θα προβληθεί, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου (ώρα 20:30) στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου (ώρα 17:30) στο Μουσείο Μαστίχας Χίου είναι το αριστούργημα «Ο Τρελός Πιερό» (Pierrot Le Fou, 1965-114’) του Ζαν Λικ Γκοντάρ. Ο Φερντινάν έχει μόλις χάσει τη δουλειά του, ενώ παράλληλα βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα γάμο που έχει βαλτώσει. Εγκαταλείπει τη γυναίκα του και την κόρη του και αποφασίζει να ξαναφτιάξει τη ζωή του μετά τη τυχαία συνάντηση με τη Μαριάν, μια νεαρή φοιτήτρια που κάποτε αγαπούσε. Αυτή του ανακοινώνει ότι πρέπει να ξεφορτωθεί το πτώμα ενός λαθρεμπόρου, ενώ στη συνέχεια προσπαθούν μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες δολοφόνους που την καταδιώκουν…

Με σενάριο βασισμένο σε αστυνομικό μυθιστόρημα, ο Γκοντάρ, εγκαταλείποντας κάθε κλασική φόρμα, επανεφεύρει τον κινηματογράφο.

 

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Jean-Luc Godard | Φωτογραφία: Raoul Coutard | Mοντάζ: Françoise Collin | Hθοποιοί: Jean-Paul Belmondo, Anna Karina, Raymond Devos, Dirk Sanders, Graziella Galvani | Έγχρωμη με ελληνικούς υπότιτλους.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τ.: 27950 31630 piop.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.