Ο «τελικός των τελικών» του Αρκαδικού για την παραμονή του

Ο «τελικός των τελικών» του Αρκαδικού για την παραμονή του

Μάρτιος 23, 2016 - 11:05
0 σχόλια

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για τον Αρκαδικό ο οποίος το Σάββατο (26/3, 17:00) θα δώσει στην Αμαλιάδα το μεγαλύτερο παιχνίδι της εφετινής χρονιάς κόντρα στον Κόροιβο, με τον νικητή του αγώνα αυτού να αγκαλιάζει την παραμονή και να κρατά την τύχη στα χέρια του.

Τα πράγματα και τα σενάρια, γνωστά και πολύ απλά. Η ομάδα που θα μπορέσει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα θα έχει κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα προς τη σωτηρία της, θα έχει βάλει από κάτω τον άλλον και με βάση το πρόγραμμα και των δύο, με μία νίκη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές ίσως και να αρκεί για να έρθει η παραμονή.

Το διακύβευμα του αγώνα αυτού είναι τεράστιο, καθώς οι δύο ομάδες παίζουν τους κόπους και τις θυσίες μιας ολόκληρης χρονιάς, σε μια αναμέτρηση ειδικών καταστάσεων και με τον χαρακτήρα του απόλυτου ντέρμπι ανάμεσα σε δύο γειτονικές πόλεις, που έχουν μόνο έναν στόχο, που δεν είναι άλλος από το να δουν και την επόμενη σεζόν τις ομάδες τους στην Basket League.

Στον πρώτο γύρο στην Τρίπολη ο Κόροιβος είχε φύγει νικητής με σκορ 88-89 σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια της σεζόν με δύο ελεύθερες βολές σε ''νεκρό'' χρόνο μετά από ένα σφύριγμα που σήκωσε τις διαμαρτυρίες (όχι άδικα) των ανθρώπων αλλά και των φιλάθλων του Αρκαδικού.

Τώρα, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, τα πράγματα και τα  δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά καθώς επίσης και η αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων με τον Αρκαδικό να έχει κλείσει εδώ και αρκετό καιρό το ρόστερ του, να έχει βρει την χημεία εκείνη που χρειάζονταν για να κερδίσει σπουδαίους αγώνες και να βρεθεί να διεκδικεί την παραμονή και ασφαλώς νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση, σιγουριά στις δυνάμεις του και έχει καλύτερη ψυχολογία.

Ο Κόροιβος μετά το εξαιρετικό του ξεκίνημα δεν είχε την ανάλογη συνέχεια με τις πολλές προσθαφαιρέσεις κυρίως Αμερικανών παιχτών οι οποίοι έκαναν την εμφάνισή τους και να δημιουργούν να δικά τους προβλήματα στον coach Μαρκόπουλο, με την ομάδα της Αμαλιάδας να βάζει στο ρόστερ της τον Νεοζηλανδό γκάρντ Κόρεϊ Γουέμπστερ ελάχιστα πριν από τον αγώνα με τον Αρκαδικό και να καλείται σε λίγες ημέρες  να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της νέας του ομάδας.

Όλα αυτά όμως αποτελούν τροφή για σκέψη και τίποτα παραπάνω, καθώς στον τελικό των τελικών, όπως είναι αυτός ανάμεσα στον Κόροιβο και στον Αρκαδικό, υπάρχουν και άλλα πράγματα που θα παίξουν τον ρόλο τους στο παρκέ, όπως είναι το πάθος, η διάθεση, η ενέργεια, η θέληση, το καθαρό μυαλό και ασφαλώς σε ποιον από τους δύο μονομάχους θα λειτουργήσει το ένστικτο της επιβίωσης.

Ο Αρκαδικός είναι η ομάδα που μάχεται και δεν τα παρατά, είναι η ομάδα που έχει τον τρόπο να σηκώνει το ανάστημά της στα δύσκολα και αυτό είναι κάτι που είχαμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό και τώρα απλώς μας δικαιώνει με τον τρόπο με τον οποίον έκανε αυτό το τρομερό come back για να φθάσει τώρα να απέχει ουσιαστικά δύο βήματα από την επίτευξη του μεγάλου του στόχου, που είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Πλέον άπαντες γνωρίζουν πολύ καλά στον ΣΕΦΑ πως στον τελικό των τελικών της Αμαλιάδας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, καθώς δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία για την ομάδα.

Η προετοιμασία για τον Κόροιβο συνεχίζεται κανονικά και με αμείωτους ρυθμούς με την ένταση του προγράμματος να ανεβαίνει καθημερινά και τους παίχτες να προετοιμάζονται με απόλυτη συγκέντρωση για τις απαιτήσεις του αγώνα αυτού.

Μάλιστα, στον τελικό των τελικών κόντρα στον Κόροιβο ο Αρκαδικός δεν θα είναι μόνος του, καθώς αναμένεται να έχει την συμπαράσταση των φιλάθλων του για μία ακόμα φορά με το κλειστό γυμναστήριο Αμαλιάδας.

Ο Αρκαδικός λοιπόν είναι εδώ, είναι εδώ για να κάνει το δεύτερο μεγάλο (ίσως και το μεγαλύτερο) βήμα προς την παραμονή του με πίστη, στήριξη, ψυχή και με καρδιά να γράψει και πάλι τη δική του ιστορία με τον τρόπο που ξέρει όλα αυτά τα χρόνια αυτή η ομάδα.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.