Ο «ταξικός» θάνατος

Ο «ταξικός» θάνατος

Φεβρουάριος 27, 2017 - 18:27
9 σχόλια

Ένα τραγικό δυστύχημα στην Εθνική. Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί τριών ετών. Και για τον μόνο ζωντανό στο 0,83 χλμ. της Αθηνών Λαμίας, δεν το χωράει ο νους μου τι χώρεσε στον νου του εκείνη τη στιγμή που είδε την οικογένειά του να χάνεται.

Το 0,83 δεν είναι η κακιά η ώρα ούτε η κακιά η στιγμή. Όταν παίρνεις την απόφαση να υπερβείς όρια ταχύτητας ακόμα και με ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο, όταν τρέχεις με 200 και με 300 χιλιόμετρα την ώρα εκεί όπου το όριο είναι το μισό, έχεις ανοίξει την πόρτα στην κακιά στιγμή και της έχεις επιτρέψει να γίνει η κακιά σου μοίρα. Και το χειρότερο, ορίζεις και τη μοίρα όποιου βρεθεί στον δρόμο σου.

Διαβάζω σχόλια στο Διαδίκτυο: «Κακομαθημένος πλούσιος, 23 ετών, καβαλάει ένα αυτοκίνητο και σκοτώνει», Και αλλού, όπου έχουν αρχίσει οι συγκρίσεις μεταξύ του θανάτου του Παντελίδη και του φονικού τροχαίου στο 0,83: «Ο Παντελής δεν ήταν φλώρος».

Μάλιστα.

Ένα-ένα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όταν βγαίνουμε στον δρόμο, είναι ότι νομίζουμε ότι είναι δικός μας. Ή μήπως όχι; Δεν καβαλάμε πεζοδρόμια; Δεν προσπερνάμε ακόμα και εκεί όπου απαγορεύεται για να φτάσουμε πιο γρήγορα στο ραντεβού μας; Δεν σηκώνουμε το κινητό όταν οδηγούμε μην τυχόν και χάσουμε καμιά κλήση; Δεν παρκάρουμε όπου βρούμε με την ελπίδα ότι δεν θα μας τσιμπήσει η Τροχαία, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων μας αναπήρους, γονείς με μωρά στα καρότσια και γέροντες; Τα κάνουμε όλα αυτά; Τα κάνουμε. Άρα είμαστε εγωιστές. Δεν συνειδητοποιούμε ότι ο χώρος στον οποίον κινούμαστε δεν είναι δικός μας ούτε ότι εξαρτώνται ζωές από την οδική μας συμπεριφορά!

Ακόμη, προς όλους τους επικριτές του 23χρονου που πάτησε το γκάζι: Εσύ που προσπερνάς με τον κουβά που έχεις για αυτοκίνητο και που προσπαθείς να πιάσεις τα 200, εσύ ο παραβάτης του ΚΟΚ, αν ο Θεός σού έριχνε μια Πόρσε στον δρόμο σου, θα κώλωνες να πατήσεις το γκάζι; Θα γινόσουν ένας υπεύθυνος οδηγός ως διά μαγείας επειδή είσαι «λαϊκό παιδί»; Δεν κάνει το αυτοκίνητο τον οδηγό, ούτε οι προδιαγραφές και το κόστος του. Ούτε η τσέπη του μπαμπά ούτε τα κολέγια σε κάνουν καλό οδηγό. Όπως οδηγείς τον κουβά σου, έτσι θα οδηγήσεις και την Πόρσε. Επομένως, ας κοιτάξει καλύτερα ο καθένας μέσα του και ας κάνει μια αυτοκριτική ως προς το πόσο καλός οδηγός είναι, προτού κατηγορήσει έναν «πλούσιο» 23χρονο για το ίδιο πράγμα που έκανε και ένα «λαϊκό παιδί» 18 ετών όταν με τρελή ταχύτητα πριν από μερικούς μήνες στον Άγιο Δημήτριο παρέσυρε μια γυναίκα 25 ετών σε στάση λεωφορείου και τη σκότωσε...

Δεν είναι ταξικός ο θάνατος στην άσφαλτο. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί και να είναι, αλλά στην άσφαλτο, όχι. Είναι αποτέλεσμα εγωισμού: εγώ θα κουμαντάρω τα 300 άλογα, εγώ θα πάρω τη στροφή με 100, εγώ δεν θα γλιστρήσω κι ας βρέχει, εγώ θα προσπεράσω κι ας απαγορεύεται, εγώ θα πιω και θα οδηγήσω, εγώ θα περάσω το STOP, εγώ θα βάλω τον γιο μου στο μπροστινό κάθισμα χωρίς ζώνη και θα καμαρώνω σαν γύφτικο σκεπάρνι.

Αφού βάζω το εγώ μου πάνω από όλα όταν οδηγώ, όποιος και να είμαι, είμαι εν δυνάμει αυτόχειρας ή δολοφόνος. Ούτε δικαιολογίες χωρούν λόγω... σκούφιας και καταγωγής, ούτε περισσότερες ή λιγότερες ευθύνες.

(Φωτογραφία: Εurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

9 Σχόλια

@18:37 έχεις **μερικώς** δίκιο. Ο πρώτος κανόνας οδήγησης: Να αντιμετωπίζεις τους πάντες στο δρόμο ως ανίδεους οδηγούς. Μπορεί εγώ να τηρώ κατά γράμμα τον ΚΟΚ, αλλά να την πάθω από τον άλλο που βγήκε σε STOP ή σε κόκκινο κλπ. Τρανό(και τραγικό) παράδειγμα είναι το εν λόγω ατύχημα. Ο οικογενειάρχης είχε παρκάρει στο σωστότερο και ασφαλέστερο σημείο(μέσα-μέσα), αλλά...

Το αυτοκίνητο είναι να μας μεταφέρει με ασφάλεια για την δουλειά-εργασία-αναψυχή δεν είναι μέσο για μαγκιές που σκοτώνουν-ξεκληρίζουν. Προσοχή στην οδήγηση λοιπόν δεν μας χρωστάνε τίποτε οι δικοί μας και οι άλλοι...............έλεος.

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Βρήκα στο google maps το 83 χιλιόμετρο. Αυτό το κομμάτι του δρόμου είναι μια απέραντη ευθεία για τουλάχιστον 30χλμ. Δεν έχει στροφές. Άρα για να χάσει τον έλεγχο και να μπει πλάγια κάτι πρέπει να έγινε. Ίσως του έσκασε το λάστιχο, ίσως πάτησε απότομα φρένο γιατί του πετάχτηκε κάτι, ίσως... Βέβαια αν έτρεχε λιγότερο δεν θα είχαμε τέτοια καταστροφικά αποτελέσματα. Εκτός, αν και με 100-120χλμ να έτρεχες και χάσεις το έλεγχο πάλι έτσι σκας. Δεν το ξέρω δεν είμαι ειδικός.

@00:51 - Αν πήγαινε με 120 χλμ ότι και να του συνέβαινε δεν υπήρχε περίπτωση να πέσει έτσι πάνω στους άλλους και είναι πολύ πιθανό με το φρενάρισμα να είχαν γλυτώσει και οι επιβαίνοντες στην πόρσε. Με τα 200++ που φαίνεται ότι πήγαινε είσαι τελειωμένος αν σου συμβεί το οτιδήποτε. Με τέτοιες ταχύτητες παίζεις κορώνα γράμματα ζωές ανθρώπων. Δολοφονική ενέργεια 100%.

Ο λάκκος είναι ολόκληρη άβυσσος! Η άβυσσος της καφρίλας του οδηγού που συμπεριφέρεται έχοντας το ελεύθερο να σκοτώνει. Το ξαναλέω: δεν υπάρχουν δυστυχήματα, είναι ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ. Στη χώρα μας κυκλοφορούν άπειροι δολοφόνοι.

Θα συμφωνήσω με 08.31 η ταχύτητα ήταν μάλλον πολύ μεγάλη, πιθανή ταχύτητα κοντά στην ταχύτητα απογείωσης...... δεν προλαβαίνεις ...... τίποτα !

Στην τουαλέτα έσκασε το porsche με 257 χλμ την ωρα. Στην καλύτερη περίπτωση πριν αρχισει να σερνεται, το όχημα να πήγαινε με +30 χλμ ή και παραπάνω. Άρα το όχημα πήγαινε στην καλύτερη, με 287 χλμ. Ο πιτσιρικάς πήγαινε μάλλον να το "τελικιάσει" και έσκασε λάστιχο. Πιθανολογώ ότι είχε ξεπεράσει τα 300 επειδή δεν μιλάμε για απλή porsche που βλέπουμε κάθε μέρα στον δρόμο και επειδή μιλάμε για 30 χλμ ευθεία στο σημείο.................όλοι εκεί πανε να "τελικιάσουν" και τραβούν βίντεο τα κοντερ και τα αναρτούν στο youtube. Όπως και στην ευθεία της Τρίπολης

Αντί για αερολογίες στα «κοινωνικά» δίκτυα τύπου «ταξικός θάνατος», όποιος έχει κοινωνικές ευαισθησίες καλύτερα άς αναρωτιέται για πιό χειροπιαστά πράγματα: Από ποιό ΚΤΕΟ πέρασε το όχημα; Έλεγξε τα λάστιχά τού 2006 (άν ισχύει); Μήπως η πώληση τέτοιων αυτοκινήτων θα έπρεπε να επιτρέπεται μόνον με «κόφτη» στο γκάζι (στα 140); Πόσο ανεύθυνος & κοινωνικά ανάλγητος είναι ένας υπουργός που μειώνει πρόστιμα σε βαρείς οδικούς παραβάτες στην Ελλάδα; Φονικές μηχανές στους αυτοκινητόδρομους, ζεστός κοπανιστός αέρας στα «κοινωνικά» δίκτυα http://aftercrisisblog.blogspot.com/2017/03/blog-post_5.html

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.