Ο ΣΥΡΙΖΑ στο κρεβάτι... με το κεφάλαιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο κρεβάτι... με το κεφάλαιο

Μάρτιος 28, 2019 - 12:28
0 σχόλια

Υπάρχει δυστοκία στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, και αρκετή γκρίνια στα εσωτερικά του κόμματος ως προς εκείνα τα ονόματα τα οποία τελικώς μπαίνουν στη λίστα του.

Ονόματα που θα μπορούσαν και λόγω ιδεολογικής συνάφειας αλλά και λόγω της απήχησής τους στους ψηφοφόρους -όπως της Χ. Αλεξίου, της Μαρίας Ρεπούση και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη- δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο.

Από την άλλη, ο Πέτρος Κόκκαλης, ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη -κάτι που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πολυαναφέρει, καθώς στο βιογραφικό του γόνου της γνωστής οικογένειας αναφέρεται το όνομα του παππού του, υπουργού της «Κυβέρνησης του Βουνού»!- μάλλον κρίθηκε από το κυβερνών κόμμα ότι έχει... ιδεολογική συνάφεια με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρεται στον Σωκράτη Κόκκαλη επειδή στο πολύ κοντινό παρελθόν τον είχε καταγγείλει ως «εθνικό προμηθευτή».

Όπως είχε καταγγείλει και την Intracom, ως «καρτέλ».

Θυμίζουμε ότι το 2014 ο Πάνος Σκουρλέτης, βασιζόμενος σε ένα δημοσίευμα εφημερίδας, είχε καταγγείλει την οικογένεια ότι είχε προσπαθήσει να επηρεάσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χρηματίζοντας βουλευτές, ώστε να μην πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά (δείτε πολύ πρόχειρα ΕΔΩ).

Από το 2014 ως το 2019, πέντε χρόνια πέρασαν. Μάλλον... του πέρασε και του Σκουρλέτη ο καημός και τώρα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Πέτρο Κόκκαλη.

Ο κ. Κόκκαλης μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός υποψήφιος ευρωβουλευτής. Μακάρι. Και, τελικώς, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με τη συγκεκριμένη επιλογή. Διότι, απλούστατα, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές μοστράροντας ένα αριστερό ιδεολογικό υπόβαθρο το οποίο δεν είχε -και αυτό το απέδειξαν όλες οι πολιτικές επιλογές του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην είναι αριστερό κόμμα, είναι όμως το κυβερνών. Και ο Πέτρος Κόκκαλης είναι το κεφάλαιο. Το κεφάλαιο που πέφτει στο κρεβάτι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα κοινό έχουν ο Πέτρος Κόκκαλης και η «Προοδευτική Συμμαχία»: Αγαπούν τις ΜΚΟ. Πόσα και πόσα ονόματα πέρασαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπηδώντας από μη κυβερνητικές οργανώσεις... Ο κ. Κόκκαλης είναι συνιδρυτής και γραμματέας της βραβευμένης από τη Διεθνή Ένωση για την Προστασία του Περιβάλλοντος (IUCN) μη κυβερνητικής περιβαλλοντικής Οργάνωσης Γη.

(Ελπίζουμε αυτά που κηρύσσει περί αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης του πλανήτη, να τα εφαρμόζει ο ίδιος στις επιχειρήσεις του.)

Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, από την άλλη, που σε δελτίο Τύπου της αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ο καλύτερος υπηρέτης της διαπλοκής» σε αυτή τη χώρα, να τολμήσουμε να ρωτήσουμε «ανάμεσα σε πόσους»;..

(Η γελοιογραφία του ΚΥΡ)

Γαλανιάδη Εύα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.