Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Κωνσταντινόπουλο για το έργο αποχέτευσης στο Λεβίδι

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Κωνσταντινόπουλο για το έργο αποχέτευσης στο Λεβίδι

Ιανουάριος 28, 2019 - 17:35
0 σχόλια

Ο Μαρίνος Ρουσιάς, υπεύθυνος παρακολούθησης του κυβρνητικού έργου στην ΝΕ Αρκαδίας, απαντά στον βουλευτή Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ο οποίος σε δελτίο Τύπου του ανέφερε ότι το έργο αποχέτευσης Λεβιδίου είχε προετοιμαστεί από την κυβέρνηση το 2014 (δείτε ΕΔΩ):

Η ένταξη με την υπ’ αριθμ. 79705/31-12-2014 απόφαση στο ΠΔΕ, του έργου αποχέτευσης Λεβιδίου από τον κο Κωνσταντινόπουλο εντάσσεται στο πλαίσιο των ‘κούφιων’ και απολύτως προεκλογικών εντάξεων στο Εθνικό ΠΔΕ, συνοδευόμενη από μηδενικές πιστώσεις και μηδενικές κατανομές. Πρόκειται για τον κατεξοχήν ορισμό αυτού που αποκαλούμε ‘ένταξη αέρα’ χωρίς το παραμικρό αντίκρισμα και έρεισμα πραγματικής χρηματοδότησης και υποψία ρεαλιστικής προοπτικής υλοποίησης για το έργο. Είναι τυχαίο ότι σε 25 ημέρες, από τις 31-12-2014, διεξάγονταν Εθνικές εκλογές; Είναι πραγματικά θρασύς ο ισχυρισμός ότι είχε ‘κλειδώσει’ από τότε η παραμικρή δυνατότητα χρηματοδότησης του εν λόγω έργου στο Λεβίδι και ο παραμικρός ισχυρισμός για τον ‘εμπροσθοβαρή’ χαρακτήρα του έργου. Και βέβαια το Λεβίδι δεν ήταν το μόνο ‘θύμα’ εκείνης της καιροσκοπικής και ψηφοθηρικής περιόδου. Ήταν και δεκάδες έργα τα οποία υπέστησαν την ‘κούφια’ ένταξη των τότε κυβερνώντων !

Η Κυβέρνησή μας διόρθωσε καταρχήν αυτή την μηδενικού αντικρίσματος ένταξη και αποκατέστησε την αλήθεια. Το έργο χαρακτηρίστηκε μοιραία ως ‘ορφανό’ μαζί με δεκάδες άλλα παρόμοιου χειρισμού έργα και από τότε ξεκίνησε η σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά. Εργασθήκαμε μεθοδικά και, ελλείψει διαθέσιμων πόρων από το ΕΣΠΑ, δόθηκε στο έργο, μέσω του Προγράμματος ΦιλόΔημος, πραγματική δυναμική, απτή πηγή χρηματοδότησης, και πλέον άμεση δυνατότητα υλοποίησης. Διότι πολύ απλά, από το ΕΣΠΑ 2014-2020, όπως αυτό είχε συνολικά προταθεί και εγκριθεί το Δεκέμβριο του 2014 (τόσο σε επίπεδο Τομεακών όσο και Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων), δεν υπήρχαν οι πόροι για την εκτέλεση όλων αυτών των έργων.

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ

Το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο διαχείρισης αστικών λυμάτων οικισμών Γ Προτεραιότητας (των οικισμών δηλαδή με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων), το οποίο μνημονεύει ο κος Κωνσταντινόπουλος, ήταν και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Κυβέρνησής μας με τις Υπηρεσίες της ΕΕ ώστε επιτέλους να ‘νοικοκυρευθεί’ το πλαίσιο των αναγκών και να αποτυπωθούν ξεκάθαρα οι πραγματικές ανάγκες και χρηματοδοτικές απαιτήσεις έργων σε όλους αυτούς τους οικισμούς της χώρας. Πρόκειται για το επιστέγασμα αυτού που αποκαλούμε Στρατηγικό Σχεδιασμό και την, επιτέλους, σοβαρή και πραγματική ανάδειξη των αναγκών της χώρας με ειλικρίνεια και ρεαλισμό.

Πληροφορούμε λοιπόν τον κο Κωνσταντινόπουλο ότι το Πρόγραμμα ΦιλόΔημος και η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκαν με τον πιο έμπρακτο τρόπο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας της Αρκαδίας και στάθηκαν σύμμαχοι στην προσπάθεια για την ανάδειξη του τόπου μας και την βιώσιμη ανάπτυξή του. Με προσπάθεια, με συντονισμένες ενέργειες, με διαφάνεια και με προσήλωση στο στόχο. Χωρίς βαρύγδουπες εξαγγελίες, με σύνεση και εργατικότητα, προχωρήσαμε στην στήριξη των τοπικών κοινωνιών και στην ικανοποίηση διαχρονικών ανεκπλήρωτων αιτημάτων.

Καθυστέρηση; Καμία. Υπεύθυνη εργασία και μόνο και προσήλωση στο στόχο έχει να επιδείξει η Κυβέρνησή μας.

Ποιό ήταν το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειάς μας;

Στο ήδη ενταγμένο έργο αποχέτευσης του Λεβιδίου στο Πρόγραμμα ΦιλόΔημος, έχει προβλεφθεί παράλληλα με το υποέργο δικτύων αποχέτευσης στο Λεβίδι, να εκτελεστεί και το άκρως σημαντικό έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, μήκους 28 km με το συνολικό κόστος δημοπράτησης (δίκτυο αποχέτευσης καθώς και δίκτυο ύδρευσης) να ανέρχεται σε 6.960.000 € (προ ΦΠΑ) ή 8.630.400 (με ΦΠΑ).

Το Λεβίδι αποκτά πλέον πλήρεις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων με μία ενιαία δημοπράτηση και μία εργολαβία, επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακας και μειώνοντας δραστικά το βαθμό όχλησης των πολιτών που δεν θα δούν την πόλη τους να σκάβεται μία φορά για την αποχέτευση και μία επόμενη φορά για την ύδρευση.

Αναρωτιέται κανείς αν μπορούν να υπάρξουν ψήγματα αντιπολιτευτικής λογικής και ανάγκη περαιτέρω απόδειξης στα παραπάνω ή μη μόνον η παραδοχή ότι η Κυβέρνησή μας εργάζεται μεθοδικά και αποτελεσματικά, με προσήλωση και ρεαλισμό, με συνέπεια και σοβαρότητα.

Μαρίνος Ρουσιάς

Μέλος και υπεύθυνος παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου της ΝΕ Αρκαδία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.