Ο Σύνδεσμος Λαγκαδινών Αττικής αγκαλιάζει τον διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού

Ο Σύνδεσμος Λαγκαδινών Αττικής αγκαλιάζει τον διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού

Ιούνιος 28, 2016 - 20:13
1 σχόλια

O ιστορικός Πατριωτικός Πολιτιστικός Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών στο πλαίσιο των καταστατικών δραστηριοτήτων του, αποφάσισε φέτος να πλαισιώσει τον θεσμοθετημένο διαγωνισμό Παμπελοποννησιακού δημοτικού τραγουδιού που γίνεται στα Λαγκάδια Αρκαδίας επί 42 συνεχόμενα έτη με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Πελοπόννησο με στόχο να θεσμοθετηθεί και αυτή η εκδήλωση.

«Πιστεύουμε ότι η παράδοση αποτελεί βασικό στοιχείο του πολιτισμού μας, ανήκει σε όλους και θέλουμε πολύ να γίνει και αυτή η εκδήλωση θεσμός», αναφέρει η κυρία Άννα Ανδρουτσοπούλου, υπεύθυνη Πολιτιστικού του Συνδέσμου.

Η εκδήλωση αυτή συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Γορτυνίας και τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου Π.Ε Αρκαδίας.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 22 Ιουλίου στα Λαγκάδια Αρκαδίας και θα συμμετάσχουν  Λύκεια Ελληνίδων από πόλεις της Πελοποννήσου, που θα χορέψουν χορούς από όλα τα διαμερίσματα της χώρας και θα ταξιδέψουν το κοινό μαζί με ζωντανή μουσική στη μαγεία της παράδοσης .

Στις 23 του μήνα στον ίδιο χώρο θα γίνει ο θεσμοθετημένος διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στον οποίον λαμβάνουν μέρος άτομα που δεν ανήκουν επαγγελματικά στο χώρο του τραγουδιού αλλά αγαπούν το Δημοτικό τραγούδι.

(Φωτογραφία αρχείου)

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ο Δήμος Γορτυνίας και ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών, ας απολογηθούν πρώτα στους Λαγκαδινούς για το φιάσκο με τον Πολιτιστικό Πολυχώρο και μετά ας διοργανώσουν χορούς, θεσμούς και πανηγυράκια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.