Ο Σύλλογος Προσωπικού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικής

Ο Σύλλογος Προσωπικού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικής

Μάιος 10, 2017 - 20:23
0 σχόλια

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικής εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής (I.C.N.) και αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής στο έργο και την προσφορά των Νοσηλευτών/τριών σε όλο τον κόσμο.

Η 12η Μαϊου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα  Νοσηλευτικής για να τιμήσει τη γέννηση της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ (1820) ,της αγγλοϊταλίδας  φιλάνθρωπου που θεωρείται ιδρύτρια της σύγχρονης Νοσηλευτικής.
Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, η πρώτη Νοσηλεύτρια ήταν η Εκαμήδη, κόρη του Νέστορα, η οποία κατά τον Τρωικό πόλεμο παρείχε νοσηλευτική φροντίδα στους τραυματίες.Η αρχαία Ελλάδα κληροδότησε στη Νοσηλευτική αξίες οι οποίες τη διέπουν μέχρι και σήμερα.

Η Νοσηλευτική είναι η τέχνη της παροχής περίθαλψης και φροντίδας των ασθενών με σκοπό την ανακούφισή τους, τη θεραπεία τους και την αποκατάσταση της υγείας τους. Ως επιστήμη και πράξη έχει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και δρα πάντοτε με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού.  Έχει σημείο εκκίνησης τον ασθενή, σεβόμενη την ατομικότητά του και τις ανάγκες του που πηγάζουν από την προσωπικότητα και την ασθένειά του. Ο ασθενής έχει την ειδική θέση να είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στο νοσοκομείο, η ύπαρξη του οποίου δικαιολογεί την ύπαρξη όλου του ιδρύματος. Οι Νοσηλευτές/τριες αναλαμβάνουν ορισμένες υποχρεώσεις απέναντι στον ασθενή. Πρόκειται για σχέση μιας κατεύθυνσης. Προτεραιότητα δίνεται στην ευημερία, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τα ενδιαφέροντα και τα προβλήματα του ασθενή.

Οι Νοσηλευτές/τριες είναι ο κορμός του Συστήματος Υγείας του οποίου αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι. Έχουν την εμπειρία και τη γνώση που θα οδηγήσει σε βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας, στην παροχή ποιοτικής φροντίδας και στην επίτευξη βέλτιστων θεραπευτικών παρεμβάσεων στους ασθενείς και στο γενικό πληθυσμό.
Ο ρόλος των Νοσηλευτών/τριών είναι πολυεπίπεδος και πολυδιάστατος στην κοινότητα, στο νοσοκομείο , στην εκπαίδευση.Εργάζονται και προσφέρουν ,ακόμη και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, διδάσκοντας μέσα από την εργασία τους την έννοια της φροντίδας για το συνάνθρωπο. 

Ο Σύλλογος  Προσωπικού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικής διοργανώνοντας εκδήλωση στην αίθουσα Αστέρας στο 5ο όροφο του τέως Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 12 Μαίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. 

Σας περιμένουμε όλους για να τιμήσουμε τους επαγγελματίες που στέκονται δίπλα μας  δείχνοντας αμέριστο ενδιαφέρον και προσφέροντας αδιάκοπα τη φροντίδα τους :τους Νοσηλευτές.

                                                 Για το Σύλλογο

Η Πρόεδρος                                                                     Η Γραμματέας

Τσιρίκα Νικολέττα                                                           Σίδερη Παναγιώτα 

 

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.