Ο Στήβεν Λέβεν στον Αρκαδικό

Ο Στήβεν Λέβεν στον Αρκαδικό

Ιούλιος 15, 2010 - 20:39

Μία μεγάλη μεταγραφή που σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση στο χώρο του μπάσκετ και της Α2 κατηγορίας πραγματοποίησε σήμερα ο Αρκαδικός αποκτώντας τον Αυστραλοσκωτσέζο Στήβεν Λέβεν, έναν παίκτη που διαθέτει τρομερά αθλητικά προσόντα, έχει υψηλούς μέσους όρους πόντων και στο επιθετικό του ρεπερτόριο διαθέτει απίστευτο σουτ από την περιφέρεια με υψηλά ποσοστά από τη γραμμή του τριπόντου.

Ο Λέβεν γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1981 στην Αυστραλία, παίζει στη θέση του σούτιγκ-γκάρντ, έχει ύψος 1.97, είναι κάτοχος Σκωτσεζικού διαβατηρίου και θεωρείται «Αμερικανοθρεμμένος» μπασκετικά παίζοντας σε κολλέγια των ΗΠΑ όπως είναι το Ουαιόμιγκ, το Οκλαχόμα, του Τέξας και το Όμπερν, όπου ξεκίνησε την καριέρα του ως παίκτης στις ΗΠΑ κερδίζοντας υποτροφία.

Το 2006 έγινε ντράφτ στο ΝΒΑ, περνώντας αρκετές ώρες προπόνησης και παιχνιδιών στα σάμερ-λίγκ πολλών ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο όπως είναι οι Μπόστον Σέλτικς, οι Σαν Αντόνιο Σπερς, οι Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, οι Σάρλοτ Μπόμπκατς, οι Νιου Όρλεανς Χόρνετς και η Γιούτα Τζαζ.

Μετά την επιστροφή του στην Αυστραλία ο Λέβεν υπέγραψε στις «Αγριόγατες» του Περθ παίζοντας στο πρωτάθλημα του NBL, όπου διακρίθηκε τόσο για το σκοράρισμα του, όσο και την ευστοχία του από την περιφέρεια.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Γερμανία με την SV Oberelchingen, ενώ μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή ομάδα που αγωνίστηκε είναι η Ουνικάχα Μάλαγα με προπονητή τον Σέρτζιο Σκαριόλο. Αγωνίστηκε ακόμα στα πρωταθλήματα της Σλοβακίας, της Ολλανδίας, της Αγγλίας παίζοντας με τους «Αετούς» του Νιούκαστλ και έχει αγωνιστεί με την Εθνική Μ. Βρεταννίας συμμετέχοντας στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ

Στα γυμνασιακά του χρόνια, ο Λέβεν επιλέχθηκε στην All-Αυστραλία U-16 και U-18 ενώ συμμετείχε και στα καμπ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Laurinburg όπου είχε μέσο όρο πόντων 40.1 έχοντας προπονητή τον Κρις Τσέινι.
Στη συνέχεια επιλέχθηκε μεταξύ των κορυφαίων παικτών και συμμετείχε στη συνέχεια στο Nike All-America Camp. Συμμετείχε στην ABCD All-Star Camp, ενώ είχε προσκληθεί να παίξει τόσο στην Ιορδανία σε παιχνίδι All-Star, αλλά και στο καμπ Adidas Roundball Classic.

Σταύρος Κουκάκης

Ειδήσεις: