Ο Σαμαράς... στα όπλα για τη Novartis

Ο Σαμαράς... στα όπλα για τη Novartis

Αύγουστος 08, 2019 - 09:40
0 σχόλια

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «ΒΗΜΑτοδότη», ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την τοποθέτηση των εις βάρος του κατηγοριών στο αρχείο, για την υπόθεση Novartis, συγκέντρωσε 15 βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο καφενείο της Βουλής. Ο «ΒΗΜΑτοδότης» γράφει:

Σαμαράς εν όπλοις

Ηταν, κατά μία εκδοχή, μια επίδειξη δύναμης από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά (φωτογραφία) η μάζωξη 15 και πλέον βουλευτών και στελεχών της ΝΔ στο καφενείο της Βουλής, αργά το βράδυ της Τρίτης, αμέσως μετά την ψηφοφορία για το επιτελικό κράτος, την ώρα που οι περισσότεροι βουλευτές όλων των κομμάτων έφευγαν από το Κοινοβούλιο. Κατά μία δεύτερη εκδοχή, η μάζωξη αυτή φανερώνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα, ακόμα και να συγκρουστεί με οποιονδήποτε που θα σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη των σκευωρών (όπως τους ονομάζει) της Novartis.

***

Οι λεγόμενοι σαμαρικοί βουλευτές μαζεύτηκαν στο καφενείο της Βουλής, σε κοινή θέα, λίγες μόνο ώρες μετά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για την υπόθεση Novartis «δείχνει ότι μπαίνει στο αρχείο η σκευωρία εκείνων που νόμιζαν πως ανακάλυψαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο». Απαντώντας ο κ. Πέτσας σε ερώτηση για το αν θα αποδοθούν ευθύνες σε δικαστικούς, είπε πως το θέμα το ερευνά η Δικαιοσύνη και μόνον αυτή. Αυτό το «μόνον αυτή» ορισμένοι του κλίματος Σαμαρά θεώρησαν ότι πιθανόν να αποκλείει οποιαδήποτε διερεύνηση της σκευωρίας (όπως την ονομάζουν) από τη Βουλή των Ελλήνων.

***

Αν εξαιρέσει κανείς κάποια αστειάκια του κ. Σαμαρά προς τον Αθ. Πλεύρη για το ανοιχτόχρωμο θερινό κοστούμι που φορούσε – που συμπτωματικά έμοιαζε με αυτό του  Αλέξη Τσίπρα –, ολόκληρη η συζήτηση αφορούσε αποκλειστικά τη «σκευωρία Novartis». Ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε πως η Εισαγγελία έσπασε τις τραπεζικές θυρίδες του ιδίου και της γυναίκας του και του ασθενούς αδελφού του και επέμεινε στην αρχική του δήλωση (προτού η υπόθεση που τον αφορούσε μπει στο αρχείο) ότι θα τους πάει μέχρι τέλους: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα, θα πρέπει να μάθουμε ποιοι έστησαν αυτή τη σκευωρία».

***

Μάλιστα, όταν ένας από τους βουλευτές τον ρώτησε πόσο σίγουρος είναι ότι η κυβέρνηση θα συναινέσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής τη στιγμή που επιχειρείται ένα κλίμα συναίνεσης με την αντιπολίτευση, ο κ. Σαμαράς απάντησε κατηγορηματικά ότι θα επιμείνει έως το τέλος: «Πρέπει», είπε, «οι σκευωροί να αποκαλυφθούν». Ενας άλλος βουλευτής παρατήρησε ότι αναγκαστικά θα πρέπει να ασχοληθεί η Βουλή με το θέμα αυτό, τη στιγμή που θα έρθει από τη Δικαιοσύνη, μετά τις μηνύσεις που κατέθεσαν οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος, η δικογραφία για έναν από τους εμπλεκόμενους υπουργούς στην υπόθεση, ακόμα και για τον πρώην πρωθυπουργό, αφού οι μηνύσεις υποβλήθηκαν και εναντίον του κ. Τσίπρα. Παρατήρηση στην οποία συμφώνησαν άπαντες.

***

Χαρακτηριστικό του γεγονότος ότι ο κ. Σαμαράς επιμένει στη διερεύνηση της υπόθεσης με την παραπομπή υπουργών σε εξεταστική επιτροπή (και ενδεχομένως σε προανακριτική επιτροπή) είναι ότι ο στενός συνεργάτης του Νίκος Τσιούτσιας δεν μετείχε στη σύναξη Σαμαρικών στη Βουλή, γιατί, όπως έλεγε, έπρεπε να ξυπνήσει νωρίς και να βγει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς προκειμένου να καταγγείλει ότι την εποχή εκείνη οι εισαγγελικές αρχές έφτασαν στο σημείο να σπάσουν τις τραπεζικές θυρίδες της Γεωργίας και του Αλέξανδρου Σαμαρά!

***

Σύμφωνα με τον Νίκο Τσιούτσια, οι διωκτικές αρχές παραβίασαν τη θυρίδα της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού, ενώ ο Αντώνης και η Γεωργία Σαμαρά βρίσκονταν στο εξωτερικό, σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος: Προτού βγει στα ραδιόφωνα ο κ. Τσιούτσιας ζήτησε και πήρε την άδεια του κ. Σαμαρά για να τα πει όλα αυτά. Ηθελε, μαθαίνω, να δείξει πόσο οργισμένος είναι ο πρώην πρωθυπουργός με την εμπλοκή του ονόματός του σε μια υπόθεση, ακόμα κι αν η υπόθεση που τον εμπλέκει μπήκε στο αρχείο.

***

Στο μεταξύ, όπως μαθαίνω, υπήρξε την περασμένη Δευτέρα κοινή συνεννόηση δικηγόρων πολιτικών που το όνομά τους είχε εμπλακεί στη Novartis (είτε η υπόθεσή τους έχει ήδη αρχειοθετηθεί, είτε όχι) για νέα αίτηση (μόλις οριστεί νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη), προκειμένου να αποχαρακτηριστούν από προστατευόμενοι μάρτυρες οι δύο επαναπομείναντες μάρτυρες με ψευδώνυμο.

***

Και μια και μιλάμε για αντικαπνιστικό νόμο, σας πληροφορώ ότι άρχισε να εφαρμόζεται πλήρως στη Βουλή. Παραμένει μια στενή λωρίδα στα αίθριο του καφενείου όπου καπνίζουν βουλευτές, υπουργοί, παρατρεχάμενοι, αστυνομικοί και υπάλληλοι της Βουλής, αλλά και αυτή μαθαίνω ότι μόλις χειμωνιάσει θα καταργηθεί. Αφήστε που μαθαίνω ότι υπάρχει σκέψη από τον Πρόεδρο της Βουλής να απαγορεύσει και το κάπνισμα στον περίβολο του Κοινοβουλίου, που εάν θα γίνει αυτό η Βουλή των Ελλήνων (εσωτερικά και εξωτερικά) θα είναι η πρώτη στην Ελλάδα ως non smoking zone.

ΠΗΓΗ: tovima.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.