Ο πολιτικός απόηχος από την ενωτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αρκαδίας

Ο πολιτικός απόηχος από την ενωτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αρκαδίας

Μάρτιος 04, 2019 - 12:25
1 σχόλια

Εκτός από τα μηνύματα ενότητας που υπερίσχυσαν στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αρκαδίας το Σάββατο 2 Μαρτίου, υπήρχαν και τα ξεκάθαρα μηνύματα στήριξης των υποψηφίων της κεντροδεξιάς παράταξης στις επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην πολιτική προεκλογική συγκέντρωση της Νέα Δημοκρατίας στην Τρίπολη στόχος ήταν η συσπείρωση των μελών του κόμματος, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται να υπάρχει κάποιο ρήγμα. Συμβολική ήταν και η παρουσία του κεντρικού ομιλητή και πρώην πρόεδρου του κόμματος, ο οποίος  φαίνεται ότι κλήθηκε εδώ για να ενώσει τα σπασμένα κομμάτια τα οποία μόνο απώλειες ψήφων θα φέρουν στις εκλογές.

Μην ξεχνάμε ότι η εκδήλωση αυτή έγινε λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Άδ. Γεωργιάδη στην Τρίπολη, ο οποίος στάθηκε μόνο στην εκτόξευση πυρών κατά του Πέτρου Τατούλη και διόλου δεν κατάφερε να ενώσει της παράταξη.  

Κάθε ομιλητής στήριζε με τον λόγο του τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων που έχουν λάβει στήριξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Βλάσης εκθείασε το έργο της δημοτικής αρχής Σμυρνιώτη τονίζοντας παράλληλα την σημερινή τραγική κατάσταση του Δήμου Τρίπολης, προκαλώντας μερικές αντιδράσεις από τους παρευρισκομένους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους λοιπών παρατάξεων.

Σαφώς υπήρξε «παγωμάρα» και εκδηλώθηκαν μικρές αντιδράσεις από την πλευρά των υποψηφίων του κ. Παυλή και του κ. Τζιούμη, μιας και τα ψηφοδέλτια στα οποία συμμετέχουν είναι πολυκομματικά και διατυμπανίζονται ως ανεξάρτητα. Η αλήθεια είναι ότι ενόχλησε πολλούς στα τραπέζια το θερμό χειροκρότημα που ξέσπασε στο άκουσμα του ονόματος του κ. Σμυρνιώτη, οποίος μετά την έλευση Κακλαμάνη και τις δηλώσεις Μεϊμαράκη είναι ξεκάθαρο ότι στηρίζεται από το κόμμα.  

Τον κεντρικό ομιλητή επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου και πρώην πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη υποδέχτηκαν στο κέντρο δεξιώσεων ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτη και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας Τίμος Κατσίπος, ενώ ο βουλευτής κ. Κώστας Βλάσης τον περίμενε μέσα στην αίθουσα. Ο κ. Μεϊμαράκης απέφυγε να σχολιάσει τα όσα έχουν ακουστεί για την κυρία Τατούλη, διά στόματος της κυρίας Σπυράκη. Με τη στάση του αυτή ο κ. Μεϊμαράκης θέλησε να μείνει εκτός αυτής της πολιτικής επιλογής του Κ. Μητσοτάκη. Κρατάει αποστάσεις ο ίδιος, όπως φαίνεται, και αρνείται να δώσει απάντηση στο ζήτημα που απασχολεί τους ψηφοφόρους της ΝΔ: Δεν αποδυναμώνεται η παράταξη στην Αρκαδία με μία υποψηφιότητα αξιώσεων λιγότερη;..

Θερμός ήταν ο λόγος του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος με τα χέρια στην ανάταση κάλεσε τους παρευρισκομένους να στηρίξουν τον ίδιο στις εκλογές, και τον κ. Μεϊμαράκη στην Ευρωβουλή, ενώ ξέχασε να αναφέρει τον κ. Σμυρνιώτη. Βέβαια, κατεβαίνοντας από το βήμα έχοντας ξανά τα χέρια στην ανάταση επεφήμησε και τον κ. Σμυρνιώτη.

Εγκάρδια ήταν και η χειραψία του πρώην προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με την Εύη Τατούλη, η οποία έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση τραβώντας όλα τα βλέμματα επάνω της μιας και πριν λίγες η μέρες η Μαρία Σπυράκη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Best  είπε πως η Εύη Τατούλη δεν θα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές.

Η Εύη Τατούλη ήταν το πρόσωπο που κέντρισε το ενδιαφέρον διότι και αρκετοί ήταν αυτοί που πίστευαν, ύστερα από τις δηλώσεις, ότι δεν θα παρευρισκόταν στην πολιτική εκδήλωση του κόμματος. Η στάση του πρώην προέδρου έδειξε ότι η παρουσία της κυρίας Τατούλη τον ευχαρίστησε μιας και είχαν μια προσωπική συζήτηση του δυο τους.

Αντιθέτως, ο πρώην υπουργός Υγείας και πρώην βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος φάνηκε πιο απόμακρος και αφού χαιρέτησε το τραπέζι των επισήμων κάθησε στο τραπέζι του.

Ηχηρή ήταν και η παρουσία της Βόρειας Κυνουρίας στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας και μέλη τόσο της μειοψηφίας, όσο και της πλειοψηφίας έδωσαν το «παρών» και κάθησαν στα τραπέζια.

Το σίγουρο είναι ότι η εκδήλωση αυτή ήταν μια πολύ καλή αφορμή για να αναδειχθούν οι υποψήφιοι, αλλά και για να δηλώσουν την παρουσία τους στα πολιτικά δρώμενα της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία χτυπά σε προεκλογικούς ρυθμούς.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

το θερμο χειροκροτημα στο ακουσμα του σμυρνιωτη που το ειδες,μπας και ησουν αλλου!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.