Ο Πέτρος Τατούλης μίλησε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άγγελο Μόσχοβα.

Ο Πέτρος Τατούλης μίλησε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άγγελο Μόσχοβα.

Αύγουστος 24, 2010 - 12:07
2 σχόλια

Για την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές:
«Η παρέμβασή μου είναι καθαρώς ανεξάρτητη και είναι ανεξάρτητη, γιατί είναι βαθύτατα πολιτική. Δεν είναι αυτοδιοικητική, όπως θέλουν να την προσδιορίσουν μερικοί».

Δημοσιογράφος: Ξέρουμε πολύ καλά πώς έχουν λειτουργήσει τα δύο μεγάλα κόμματα, στο ένα εκ των οποίων υπήρξατε επί πολλά χρόνια στέλεχος…

Π. Τατούλης: «Να ξεκαθαρίσω κάτι. Ήμουν για πολλά χρόνια -είκοσι χρόνια-, βουλευτής και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Στην πολιτική μου διαδρομή, μην ξεχνάτε ότι ήμουν από τους ελάχιστους βουλευτές που πολλές φορές θετικά είδαν πολιτικές πρωτοβουλίες από άλλους πολιτικούς χώρους. Αυτό ουσιαστικά αποτελεί ένα χαρακτηριστικό της πορείας της δικής μου και αυτό το τονίζω, όχι γιατί θέλω να αντιπαραταθώ μαζί σας, αλλά για να κατανοήσουμε τι σημαίνει να είσαι αντικειμενικός και το πόσο δυναμική έχεις πίσω σου, για να λες πράγματι ότι είσαι ανεξάρτητος. Γιατί βλέπω πολλές επιλογές να στηρίζονται πάνω σε πολιτικά πρόσωπα, σε βουλευτές, σε στελέχη κομμάτων και να τους δίνουν για άλλοθι το χαρακτηρισμό του ανεξάρτητου».
Δημοσιογράφος: Εσείς, όμως, από την άλλη, προφανώς, θέλετε και την υποστήριξη αμέσως, αφανώς, του κόσμου και ενδεχομένως και κομματικών μηχανισμών από όποιο χώρο και αν προέρχονται, αν πιστεύουν στη δική σας υποψηφιότητα. Έχετε τέτοια δείγματα;

Π. Τατούλης: «Σε αυτό που λέτε έχετε απόλυτο δίκιο, εκείνο που ενδιαφέρει μια ανεξάρτητη πολιτική πρωτοβουλία είναι το να αγκαλιαστεί από την ίδια την κοινωνία. Γιατί αν δεν αγκαλιαστεί από την ίδια την κοινωνία, δεν έχει απολύτως καμία τύχη. Από εκεί και πέρα, σαφέστατα η οποιαδήποτε αντίληψη των κομματικών μηχανισμών ότι θα στηρίξουν ή δεν θα στηρίξουν, δεν ενδιαφέρει την πρωτοβουλία, ενδιαφέρει ακριβώς αυτή καθεαυτή τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων».
Δημοσιογράφος: Μήνυμα για στήριξη έχετε πάρει από το κυβερνών κόμμα ή όχι; Γιατί δεν δίνει χρίσμα το ΠαΣοΚ, δίνει στήριξη φέτος…
Π. Τατούλης: «Νομίζω ότι σας είπα την άποψή μου. Η κίνηση αυτή έχει μια εξαιρετική δυναμική, έχει αγκαλιαστεί από την κοινωνία».
Δημοσιογράφος: Δημοσκοπήσεις έχετε που να αποδεικνύουν ότι αγκαλιάζεται πραγματικά;

Π. Τατούλης: «Ξέρετε, από την μακροχρόνια πείρα μου μπορώ να εκτιμήσω ακριβώς τη συμπεριφορά της κοινωνίας και το πόσο αγκαλιάζει ή δεν αγκαλιάζει κάποια συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία…
Η εκλογή και η πολιτική που κουβαλάει πίσω του, αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα και ακριβώς εκεί γίνεται η αντιπαράθεση. Γίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ μιας βαθύτατης πολιτικής πρωτοβουλίας και μιας άποψης η οποία θέλει να φαίνεται χαλαρή, δεν θέλει να έχει ευθύνες επάνω της, χαρακτηρίζεται ως δήθεν αυτοδιοικητική και βέβαια η στήριξη που δίνεται, δεν είναι στήριξη, είναι χρίσμα. Χωρίς τη δυνατότητα αυτής της υποστήριξης, της ευθείας υποστήριξης από τη Νέα Δημοκρατία, σαφέστατα και δεν θα υπήρχε καμία δυνατότητα. Και αυτό το βλέπουμε και στον ίδιο τον κόσμο. Βλέπουμε κατά πόσο ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας έχει ουσιαστικά τριχοτομηθεί πάνω σε αυτή την αντίληψη».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή:http://networkedblogs.com/


2 Σχόλια

ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΕΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;! η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ ... ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ!

Βαθεία πολιτική υποψηφιότητα με υποψηφίους τον φέρελπη κ. Γιαβρούμη και τον ... τετθλιμένο μονίμως αποτυχόντα (Σμυρνιώτης, Βαλασόπουλος, Κωστόπουλος, Ντόρα, Χατζής) υποψήφιο της ΟΝΝΕΔ.