Ο Πέτρος Σαραντάκης υποψήφιος με τον Γιάννη Σμυρνιώτη και την Νέα Τρίπολη

Ο Πέτρος Σαραντάκης υποψήφιος με τον Γιάννη Σμυρνιώτη και την Νέα Τρίπολη

Δεκέμβριος 17, 2018 - 13:58
17 σχόλια

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζουμε την απόφαση του Πέτρου Σαραντάκη, καταξιωμένου συγγραφέα και επιστήμονα, που με την διαχρονική του παρουσία στο χώρο των ποιοτικών εκδόσεων έχει κάνει γνωστή σε κάθε γωνιά της γης την ιστορία και τις ομορφιές της Αρκαδίας αλλά και την διαχρονική παρουσία των Αρκάδων στα δρώμενα της παγκόσμιας κοινότητας, να συμπορευτεί μαζί μας, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρίπολης, στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαϊου του 2019.

Οι γνώσεις, το ήθος, η πολιτική εμπειρία – με πρόσφατη την εξαιρετική παρουσία του ως επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Αρκαδίας του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στις Κοινοβουλευτικές Εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 –  και η επιστημονική επάρκεια του Πέτρου είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο στην προσπάθεια που θα κληθεί να καταβάλει η Παράταξή μας ώστε ο Δήμος Τρίπολης να μπει ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Γιατί ο Καλλικρατικός Δήμος Τρίπολης – ολόκληρη η παλιά Επαρχία Μαντινείας με μικρά τμήματα της Κυνουρίας και Γορτυνίας – η πρωτεύουσα της Αρκαδίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν μπορεί να παραμείνει για μια ακόμα τετραετία ουραγός των εξελίξεων.

Βιογραφικό του Πέτρου Σαραντάκη

 

Γεννήθηκε στην Κερασιά. Μετά την ολοκλήρωση των μαθητικών του σπουδών στο Γυμνάσιο της Βλαχοκερασιάς και στο Γυμνάσιο της Τεγέας, σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ΑΣΟΕΕ).

 

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα στο χώρο της διοργάνωσης εμπορικών εκθέσεων, της διαφήμισης και των εκδόσεων. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, για 25 περίπου χρόνια, ασχολήθηκε με την έρευνα, την συγγραφή, την φωτογράφηση και την έκδοση ιστορικών λευκωμάτων για την Αρκαδία και άλλους τόπους της πατρίδας μας.

 

Η πρώτη του έκδοση έγινε το έτος 1998 και ήταν ο Επαγγελματικός Οδηγός Αρκάδων Αττικής, όπου κατεγράφησαν σ’ αυτόν 6.000 Αρκάδες ελεύθεροι επαγγελματίες. Ακολούθησαν (2000 – 2006) τα βιβλία - λευκώματα:

Αρκαδία τα Μοναστήρια και οι Εκκλησίες της,

Αρκαδία οι Τόποι και οι Δρόμοι του Νερού,

Αρκαδία οι Ακροπόλεις τα Κάστρα και οι Πύργοι της,

Και ο Ιστορικός -Ταξιδιωτικός Οδηγός Περιήγηση Αρκαδίας                                                       

 

Το 2007 παρουσίασε  το βιβλίο - λεύκωμα Αργολίδα οι Εκκλησίες και τα Μοναστήρια της. Στα  επόμενα χρόνια (2009-2010) επιμελήθηκε την έκδοση των βιβλίων:

Αρκαδία-Τόπος Χρόνος Άνθρωποι

Αγία Φωτεινή Μαντινείας,

Καρύταινα,

Ακρόπολη-Νέο Μουσείο,

Χριστιανική Μεσσηνία,

Πύλος-Ταξίδι στο Χρόνο,

Φλώρινα-Τόπος Χρόνος Άνθρωποι κ.α.

Το έτος 2012 του ανατέθηκε από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής η έρευνα και η συγγραφή ενός έργου αφιερωμένου στην ιστορία της αρκαδικής μετανάστευσης στην Αμερική και στην προσφορά των ομογενών στη μητέρα και τη θετή πατρίδα. Ύστερα από έρευνα η οποία διήρκεσε 5 χρόνια και πραγματοποιήθηκε στο σύνολο των χωριών και πόλεων της Αρκαδίας αλλά και σε περισσότερες από είκοσι πόλεις της Αμερικής, στις οποίες διαμένει σημαντικός αριθμός Aρκάδων ομογενών, ολοκλήρωσε, το 2018 την έκδοση ενός μνημειώδους δίτομου έργου που φέρει τον τίτλο, Οι Αρκάδες της Αμερικής - Ιστορία και Προσφορά.  

Παρουσιάσεις των βιβλίων του έχουν πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, στην Αθήνα, στον Καναδά, στο Άργος, στο Ναύπλιο, στην Καλαμάτα, στη Σπάρτη και πρόσφατα στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο.

Οι κριτικές που έχουν γραφεί από ειδικούς σε εφημερίδες και περιοδικά μαρτυρούν την ποιότητα των παραπάνω εκδόσεων. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε πολλές εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά ενώ για το έργο του έχει αποσπάσει διακρίσεις από την πολιτεία, την εκκλησία, την τοπική αυτοδιοίκηση και ομογενειακές οργανώσεις.

 

Στις βουλευτικές εκλογές του 2015 ο Πέτρος Σαραντάκης ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ποταμιού στo Νομό Αρκαδίας.

 


17 Σχόλια

φοβερη επιλογη ,μπραβο γιαννακη,θα σου γραψει ενα τομο παραμυθια να περνας στην εξεδρα της αντιπολιτευσης τα επομενα χρονια και να κανεις παρεα με τον κυριο πουθενα παυλη

ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΣΑΚΚΙΑ ΨΗΦΟΥΣ!! ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ

Στο χωριό μου λένε , όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Βγήκαν όλες οι παρατάξεις και προσπαθούν να απαξιώσουν μια τέτοια υποψηφιότητα. Ας μας δείξουν αυτοί έναν αντίστοιχο Σαραντάκη που έχουν στο ψηφοδέλτιό τους και μετά ας σχολιάσουν. Για να μας δείξουν αυτοί υποψηφίους και ας βάλουμε δίπλα δίπλα τα βιογραφικά τους.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΣΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ;;; ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕ

Παραμύθια ξέρει να γράφει ο Παυλής και οι υπόλοιποι. Ο Σμυρνιώτης γράφει πραγματική ιστορία στην πόλη του με τα έργα που έχει κάνει και θα κάνει. Ο Σαραντάκης στο χώρο του είναι επίσης καταξιωμένος συγγραφέας. Δε θα του εμπιστευόταν η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής τυχαία τη συγγραφή του βιβλίου για την προσφορά των Αρκάδων της Αμερικής. Δε σου αναθέτουν εύκολα οι Αμερικάνοι εύκολα τέτοια δουλειά εάν δεν είσαι επαγγελματίας και καταξιωμένος.

Ευτυχώς που υπάρχουν υποψηφιότητες σαν του Σαραντάκη και του Ψυχογιού στο ψηφοδέλτιο του Σμυρνιώτη. Γιατί εάν περιμένουμε να δούμε αντίστοιχες υποψηφιότητες από τα άλλα ψηφοδέλτια θα γεράσουμε και ακόμα θα περιμένουμε...

μην βιαζεστε παπαγαλακια θα δειτε υποψηφιότητες σε άλλα ψηφοδέλτια και θα πάθετε πλάκα

@09:48 Εσείς με τα ΘΑ ξεπεράσατε και τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου. χα χα χα

Ας δούμε επιτέλους και τις άλλες υποψηφιότητες . Ολο θα ακούμε , αλλά μόνο ο Σμυρνιώτης ανακοινώνει.

Εξαιρετική υποψηφιότητα -μακάρι να υπάρχουν και από άλλους χώρους θα είναι καλό για όλους .Για τα πικρόχολα σχόλια δεν σχολιάζω , γιατί δεν έχουν να πουν τίποτα , μόνο κάτι μπούρδες που δεν ενδιαφέρουν κανένα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.