Ο περιοδεύων κ. Μανώλης

Ο περιοδεύων κ. Μανώλης

Νοέμβριος 10, 2010 - 20:46

Γραφείο Πολιτικού Σχεδιασμού
Του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος- ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ»

Είναι εξαιρετικά γνωστές οι μέθοδοι που μετέρχονται οι διάφοροι οπαδοί του παλαιοκομματισμού και είναι αυτές που μας οδήγησαν στον πολιτικό μαρασμό. Αντί λοιπόν ορισμένοι να παίρνουν το μήνυμα της κοινωνίας, η οποία επιμένει να απέχει των δημοκρατικών μας διαδικασιών (να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη Κυριακή μόλις 4 στους 10 συμπολίτες μας στήριξαν κάποιο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο), στέλνοντας το μήνυμα δυσαρέσκειας απέναντι σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος, εκείνοι εμμένουν σε πρακτικές περασμένων δεκαετιών.

Μετά τον κ. Ζώη, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Δράκο «πατέρα της αυτοδιοίκησης», προφανώς χωρίς να γνωρίζει ότι ο λαός της Μεσσηνίας έχει ίδια άποψη για την διαχρονική απραξία του απερχόμενου νομάρχη, μετά την κ. Πιπιλή η οποία ως τηλεοπτικός αστέρας έκανε ένα πέρασμα από τα τοπικά ΜΜΕ για να αφήσει τη λάσπη της, είδαμε χθες στην Καλαμάτα να περιοδεύει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και σημερινός υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του κ. Κικίλια στην περιφέρεια Αττικής, ο κ. Γιάννης Μανώλης, προκειμένου να πείσει τους πολίτες της Μεσσηνίας να ψηφίσουν και για περιφερειάρχη τον απερχόμενο νομάρχη τους. Μάλιστα, ήθελε να στείλει προφανώς το μήνυμα ότι οι συνδικαλιστικοί παράγοντες είναι στο πλευρό του κ. Δράκου, λες κι εκείνος εκπροσωπεί συνολικά έναν συγκεκριμένο χώρο.

Είναι σαφές ότι δεν έχουν λάβει τα μηνύματα των εποχών. Και ασφαλώς, δεν έχουν αντιληφθεί τις κρίσιμες στιγμές που ζει η χώρα. Αρνούνται να συνειδητοποιήσουν ότι όλοι αυτοί που αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της συνολικής μας κρίσης δεν μπορούν να εμφανίζονται ως καθοδηγητές στο αύριο ή να μας υποδεικνύουν επιλογές. Ή έστω, ας αρκεστούν στους σημερινούς τους θεσμικούς ρόλους. Ο κ. Μανώλης, ο οποίος επέλεξε να κάνει ηρωική έξοδο από τη ΝΔ την τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσει την προσωπική του πολιτική σταδιοδρομία, ας αγωνιστεί στο πλευρό του κ. Κικίλια στην Αττική. Εκτός κι αν ο κ. Μανώλης θεωρεί ότι ο κ. Δράκος έχει μεγαλύτερη ανάγκη της δικής του προσωπικής ενίσχυσης, από ότι ο κ. Κικίλιας. Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από ξένους ταραχοποιούς, ούτε από περιφερόμενους θιάσους.

Οι εκλογές της 14ης Νοεμβρίου πρέπει να απαντήσουν σε ένα πολύ συγκεκριμένο διακύβευμα. Θέλουμε να συντηρήσουμε τις διαχωριστικές γραμμές του πολιτικού μας συστήματος, ή να απελευθερωθούμε από τον ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό και να στηρίξουμε ένα νέο ξεκίνημα για τον τόπο μας με τις ίδιες τις δυνάμεις της πελοποννησιακής κοινωνίας;

Η «Νέα Πελοπόννησος» και ο επικεφαλής του συνδυασμού, κ. Πέτρος Τατούλης λέει όχι στα ψεύτικα διλήμματα. Το πραγματικό δίλημμα για την Πελοπόννησο είναι: Στασιμότητα ή δράση. Αδράνεια ή κινητοποίηση. Διαχείριση της μιζέριας ή φυγή προς τα εμπρός. Οι αριθμοί μιλούν: Παρά τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματά της, η Πελοπόννησος έχει κατά κεφαλήν εισόδημα μόλις το 80% του εθνικού μέσου όρου. Μας αρκεί; Εμείς λέμε όχι. Μπορούμε καλύτερα. Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας και να πάμε μπροστά. Μπορούμε να δημιουργήσουμε στην Πελοπόννησο ένα περιβάλλον ευνομίας και δικαιοσύνης, που θα δημιουργήσει έναν πυρήνα ανάπτυξης και θα λειτουργήσει ως πρότυπο για τη χώρα. Αυτό είναι η «Νέα Πελοπόννησος». Σε αυτά πιστεύουν οι πολίτες που μας έδωσαν την πρώτη μεγάλη νίκη.