Ο Περιφερειακός Σύμβουλος μπροστά στον καθρέφτη του…

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος μπροστά στον καθρέφτη του…

Ιούλιος 03, 2013 - 15:28
2 σχόλια

Για να είμαστε ξεκάθαροι, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και πολύ άντεξε. Και εξηγούμαστε. Πριν από μερικούς μήνες πέρασε η τροποποίηση του Καλλικράτη, όπου εκεί προβλέφθηκε η δραστική περικοπή των αποζημιώσεων για τις μετακινήσεις των περιφερειακών συμβούλων. Και από τότε ξεκίνησαν τα παρατράγουδα. Μέχρι εκεί όλα κατανοητά. Μέχρι πρόσφατα ωστόσο που δεν  έγινε εφικτό να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις…

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης δεν χάνει ευκαιρία να «ανεβάζει» τον θεσμό. Πάντα αναφέρεται με τα θετικότερα λόγια, εξυμνώντας το επίπεδο των περιφερειακών συμβούλων, μέχρι του σημείου που έφτασε να πεί ότι το επίπεδο στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι υψηλότερο από αυτό της Βουλής, την οποία ο ίδιος έχει ζήσει επί εικοσαετία! Τα θέματα που συζητώνται είναι πολιτικά και σε καμία περίπτωση απλώς… αυτοδιοικητικά με αποτέλεσμα να ενισχύεται ακόμη περαιτέρω η άποψη ότι έχουμε ισχυρή Περιφερειακή Διοίκηση! Και αυτό βέβαια έγινε με  έξυπνο τρόπο, ή μάλλον με αυστηρά πολιτικό τρόπο, με αντιπαραθέσεις, συμφωνίες, αντεγκλήσεις, ακόμη και πολιτικές πλατφόρμες είδαμε να κατατίθενται. Η δε σύγκλιση σε κεντρικά ζητήματα των δύο παρατάξεων ( Τατούλη και Δράκου) υπό την ενορχήστρωση του Αρκά περιφερειάρχη είχε ως αποτέλεσμα μια θετική ενσωμάτωση. Ας μην ξεχνούμε ότι ο Τατούλης συγκρότησε την πρώτη ανεξάρτητη διοίκηση. Σήμερα η εικόνα είναι ότι διευρύνει τις συμμαχίες. Με απλά λόγια εισήγαγε το μοντέλο, που σήμερα εφαρμόζει κατ’ ανάγκη η χώρα. Όχι μόνο στη σημερινή συγκυβέρνηση, αλλά ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ με συμμαχίες υπόσχεται να κυβερνήσει.

Κατανοητά τα προβλήματα που όλοι σήμερα αντιμετωπίζουν, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών συμβούλων. Ωστόσο ο ρόλος τους είναι κρίσιμος και η ευθύνη που έχουν αναλάβει τεράστια. Και η ευθύνη δεν είναι συλλογική. Είναι πρωτίστως ατομική. Η διάχυση των ευθυνών δεν εξυπηρετεί παρά εκείνους που θέλουν να δημιουργήσουν θουλούρα στην πολιτική αρένα. Το υψηλό επίπεδο της περιφερειακής εκπροσώπησης της Πελοποννήσου καλείται ο κάθε σύμβουλος ξεχωριστά να υπηρετήσει με συνέπεια. Όποιος δεν δύναται, ας εγκαταλείψει το πλοίο!

Casper


2 Σχόλια

casper κάνεις λάθος. Δεν εχει γίνει καμία περικοπή στα οδοιπορικά των περιφερειακών συμβούλων.

"πιλοτική" απαξίωση