Ο Πελασγός στις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας

Ο Πελασγός στις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας

Απρίλιος 23, 2019 - 11:50
0 σχόλια

Μια ακόμη τεράστια επιτυχία για τα χρυσά κορίτσια του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨ Μεγαλόπολης ήρθε από την Ερμιόνη που διεξήχθη η Β΄ Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων. Έχοντας για αντιπάλους την τοπική ομάδα ¨ΕΡΜΙΟΝΗ¨, τον ¨ΣΥΛΛΑ¨ Αιδηψού και τον ¨ΓΛΑΥΚΟ¨ Πατρών η πρόκριση φαινόταν εξαρχής δύσκολη αφού και η ομάδα της Μεγαλόπολης παρουσιάστηκε με απουσίες.

Ότι όμως φαινόταν δύσκολο φρόντισαν με την εμφάνιση τους να το κάνουν πανεύκολο και όχι μόνο να προκριθούν στις ΕΞΗ καλύτερες ομάδες της Ελλάδας αλλά να αποσπάσουν τον θαυμασμό από όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την πανελλήνια φάση .Διοργανωτές –δημοσιογράφοι –προπονητές –διαιτητές –γονείς δεν σταμάτησαν να δίνουν συγχαρητήρια στις αθλήτριες για την εμφάνιση τους και το ωραίο θέαμα που πρόσφεραν σε αυτό το τουρνουά.

ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΚΟΜ – ΣΥΛΛΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ 49-21
Την πρώτη ημέρα του τουρνουά ο ¨ΠΕΛΑΣΓΟΣ¨ αντιμετώπισε την ομάδα ¨ΣΥΛΛΑΣ¨ από την Αιδηψό σε ένα παιχνίδι που για την ομάδα της Μεγαλόπολης αποδείχθηκε ιδιαίτερα εύκολο. Οι αθλήτριες του ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨ μπήκαν δυνατά και με άμυνα για σεμινάριο δέχτηκαν μόνο δυο πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και στην ουσία τέλειωσαν το παιχνίδι. Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τα κορίτσια της κας Μανιάτη να έχουν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού αυξάνοντας σταδιακά τη διαφορά όλο και περισσότερο μέχρι το τελικό 49-21

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο Ερμιόνης | 20/04/2019 (16:00).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαρινάκης, Κοντογιαννόπουλος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-2 (Α’), 29-10 (Β’), 40-14 (Γ’), 49-21 (Δ’).
ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΚΟΜ (Μανιάτη Γεωρ.): Σεφέρου, Χρανιώτη 26(4), Δημοπούλου, Τζανετοπούλου 4, Αγγελόπουλου 7(1), Παπαγγελή, Δούκουρη 7(1), Γεωργοπούλου, Καντέλη 5(1).
ΣΚ ΣΥΛΛΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ (Κουβαράς Αργ.): Ρηγοπούλου, Καπόλου, Καπλανάι, Λούμη, Νιτσόγλου 6, Κυργιώργη, Τσαβόνι 13, Μαχαίρα, Σουλιάδη 2.

ΑΟ ΓΛΑΥΚΟΣ – ΚΟΜ ΠΕΛΑΣΓΟΣ 40-58
Η δεύτερη ημέρα είχε το ντέρμπυ του ομίλου με τον ¨ΓΛΑΥΚΟ¨ μια ομάδα από την ΠΑΤΡΑ πλήρης ,δυνατή ,με μεγάλα κορμιά που είχε μοναδικό στόχο να πάρει την πρόκριση. Όλα έμοιαζαν να κυλάνε υπέρ της Πατρινής ομάδας μέχρι να ξεκινήσει ο αγώνας .Το πρώτο δεκάλεπτο ιδιαίτερα σκληρό με δύναμη και πάθος από τις δυο ομάδες και τον ¨ΠΕΛΑΣΓΟ¨ να προηγείται με 16-10. Ιδία περίπου και η συνεχεία όπου ένα επί μέρους σκορ 9-9 έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με 25-19 . Και ενώ όλοι θα περίμεναν να βγει η κούραση στις αθλήτριες της Μεγαλόπολης αυτές απέδειξαν ότι είναι πλασμένες για τα σημαντικά γεγονότα. Γύρισαν στο γήπεδο με αποφασιστικότητα και παίζοντας φοβερό μπάσκετ ανάγκασαν ακόμη και τους φιλάθλους –γονείς της πατρινής ομάδας να τις χειροκροτήσουν ,κερδίζοντας με το τελικό 58-40 μέσα σε αποθέωση και πανηγύρια την διαφαινόμενη πρόκριση τους.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο Ερμιόνης | 21/04/2019 (13:00).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σπυρόπουλος, Τεφτίκης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-16 (Α’), 19-25 (Β’), 29-41 (Γ’), 40-58 (Δ’).
ΑΟ ΓΛΑΥΚΟΣ (Χουντής Κων.): Αργυροπούλου, Παπαδοπούλου, Αντωνοπούλου, Παρασκευοπούλου, Μπαλάση, Τραγουστή 17, Χαραλαμπίδη, Καλαντζή 16(2), Μπαλασοπούλου 7, Κομματά.
ΚΟΜ ΠΕΛΑΣΓΟΣ (Μανιάτη Γεωρ.): Χρανιώτη 16(2), Δημοπούλου, Τζανετοπούλου 2, Αγγελοπούλου 4, Παπαγγελή 10, Δούκουρη 20(4), Γεωργοπούλου, Καντέλη 6.

ΚΟΜ ΠΕΛΑΣΓΟΣ – ΑΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 52-34
Τρίτη ημέρα του τουρνουά με τον ¨ΠΕΛΑΣΓΟ¨ να αγωνίζεται κόντρα στην τοπική ομάδα της Ερμιόνης έχοντας ήδη πάρει την πρόκριση. Χωρίς να αφήσουν κανένα περιθώρια αντίδρασης και επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα τους τα κορίτσια εμφανιστήκαν σοβαρές παίρνοντας ακόμη μια άνετη νίκη . Κάνοντας το τρία στα τρία η ομάδα του Πελασγού κατάκτησε την πρώτη θέση εξασφάλισε το εισιτήριο πρόκρισης στο final-6 του Πανελληνίου πρωταθλήματος ως αήττητη γράφοντας την δική του ξεχωριστή ιστορία.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-15 (Α’), 29-19 (Β’), 44-23 (Γ’), 52-34 (Δ’).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τευτίκης, Μαρινάκης.
ΚΟΜ ΠΕΛΑΣΓΟΣ (Μανιάτη): Χρανιώτη 16, Δημοπούλου, Τζανετοπούλου 2, Παπαγγελή 4, Δούκουρη 20(2), Γεωργοπούλου, Καντέλη 6, Αγγελοπούλου 4.
ΑΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ (Σκορδής): Παπανδριανού 3, Κατσουράνη 12(1), Στάικου 2, Δεβελέγκου 2, Ξάνθου 2, Εμμανουήλ 2, Δημαράκη Σ. 5(1), Δημαράκη Β. 3(1), Σκούρτη 3.

Τα χαρακτηριστικά του τουρνουά : οι πολύ καλές σχέσεις παραγόντων –προπονητών- αθλητριών-των ,η εκπληκτική οργάνωση, τα ωραία τοπία ,η ασφυκτικά γεμάτη κερκίδα , οι κακές διαιτησίες, η πανίσχυρη εφηβική ομάδα του ¨ΠΡΟΜΗΘΕΑ¨ και τέλος Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ από κάθε άποψη ομάδα ΝΕΑΝΙΔΩΝ του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨.

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.