Ο Παυλής αποφασίζει πού θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες;

Ο Παυλής αποφασίζει πού θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες;

Μάιος 31, 2016 - 16:04
8 σχόλια

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις εν όψει και της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης για το προσφυγικό.

Το μεσημέρι της Τρίτης 31 Μαΐου ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής εξέδωσε δελτίο Τύπου (δείτε ΕΔΩ) με το οποίο πληροφορεί τους πολίτες ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα στον οποίον και διαμαρτυρήθηκε για τον αποκλεισμό του Δήμου Τρίπολης από τη διαδικασία εύρεσης χώρου φιλοξενίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι αντίθετος με τη διαμόρφωση χώρου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Ως αποτέλεσμα, «παγώνουν» όλες οι διαδικασίες σε σχέση με την προετοιμασία της εγκατάστασης στον ιδιόκτητο χώρο στη ΒΙΠΕ και αναμένονται προτάσεις για πιο κατάλληλο χώρο στέγασης των προσφύγων.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, από την πλευρά του, μετέβη την Τρίτη στην Αθήνα μαζί με εκπροσώπους των φορέων της Αρκαδίας, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, τον πρόεδρο του ΣΕΒΙΠΕΤ, όπου και συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η συμφωνία που είχε γίνει στην Τρίπολη με τον κ. Βίτσα και ο υπουργός δέχθηκε απολύτως την τήρηση της συμφωνίας των τεσσάρων σημείων την οποία έχει περιγράψει ο κ. Τατούλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνα Νικολάκου, δεν υφίσταται θέμα για 1.700 πρόσφυγες στη ΒΙΠΕ, αλλά για προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων έως 8 μήνες. Θα τηρηθεί η αναλογία ανά περιφερειακή ενότητα, 500-600 πρόσφυγες σε κάθε Νομό της περιφέρειας Πελοοποννήσου πλην της Κορινθίας, δηλαδή θα μοιραστούν σε Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία και Αργολίδα. Έως τη Δευτέρα θα επανεξεταστούν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όλες οι προτάσεις για χώρους.

Σημειωτέον ότι ο αναπληρωτής υπουργός κ. Βίτσας κατά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη πριν από μερικές εβδομάδες είχε τονίσει ότι οι έως 2.000 πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν στην Πελοπόννησο θα διαμοιραστούν στους Νομούς της Πελοποννήσου (εκτός της Κορινθίας, η οποία ήδη φιλοξενεί ικανό αριθμό προσφύγων), ενώ είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στους δύο άνδρες ότι δεν θα εμπλακούν ΜΚΟ στην όλη διαδικασία.

Όπως δείχνουν οι εξελίξεις, ο κ. Βίτσας θα τηρήσει τη συμφωνία των τεσσάρων σημείων για την οποία είχε κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή, ενώ ο δήμαρχος Δημήτρης Παυλής παίρνει πρωτοβουλίες για την εξεύρεση χώρου ώστε να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες στον Δήμο Τρίπολης επ' ωφελεία τους και για το καλό της πόλης και ολόκληρου του Δήμου, παρά τα όσα ακούστηκαν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Περιοχής Τρίπολης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανικών Περιοχών τη Δευτέρα 30 Μαΐου.


8 Σχόλια

ο Παυλής έμεινε έξω απ τη μοιρασια και τωρα θελει μεριδιο... θα πεσει μαλλιοτραβηγμα...

Προς κ.κ. τοπικούς άρχοντες: Μαζέψτε τα σκουπίδια, βρείτε χώρους για τα σκουπίδια και αφήστε τους λαθρομετανάστες, γιατί από όλα αυτά θα πέσει καμιά ασθένεια και θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.

Να μην διαμαρτυρηθείς Μήτσο για τον δήθεν αποκλεισμό του Δήμου Τρίπολης από τη διαδικασία εύρεσης χώρου φιλοξενίας, αλλά να μην τους δεχτείς καν. Αυτό θέλουν οι δημότες και αυτό να κάνεις. Ακου, <<να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες στον Δήμο Τρίπολης επ' ωφελεία τους και για το καλό της πόλης και ολόκληρου του Δήμου>>. Ποιούς καροϊδεύεις???? Σε σιχαθήκαμε και σένα και τον άλλο τον άρχοντα.

Ας ερθουν με το καλο και αυτοι σε μια απαθη Κοινωνια που κοιτα την καταστροφη της να ερχεται και δεν σηκωνεται απο τον καναπε..Αααα,και να μην ξεχασω ...ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ.ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ.ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΦΤΑΝΕΙ.

Θα πάει σπιτάκι του -ή σε άλλη.....δομή....φιλοξενίας- σύντομα ο Μήτσος. Δεν τον βλέπω καλάααααα!

Γιατί τότε η θεματική αντιπεριφερειάρχης, τοποθετήθηκε ως σύνδεσμος μεταξύ του στρατού και της περιφέρειας για την τοποθέτηση των 1700 μεταναστών στην ΒΙΠΕ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.