Ο Παπαηλιού για τα δάνεια πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ

Ο Παπαηλιού για τα δάνεια πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ

Ιούλιος 11, 2016 - 12:39
1 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά τη συνεδρίαση της 7.7.2016 της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των ιδιοκτητριών εταιρειών των μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας»

1)  Ανέφερε  ότι

α)  στις 11.3.2014, η  Alpha Bank  μετείχε, με τις τράπεζες ΕΤΕ και Πειραιώς, στη σύναψη κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου προς την εταιρία «Πήγασος», ύψους  80 εκ. ευρώ, εκ των οποίων ποσού 23.475.000 εκ. ευρώ  (ποσοστό 29,3 %) από την Alpha Bank,  και στις 11.4.2016, με τις υπόλοιπες Τράπεζες,  προέβη σε τροποποίηση των αρχικών όρων του

β) την 1.4.2016 το χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της «Πήγασος»,  λόγω βάσιμων υποψιών, ότι οι, δημοσιευθείσες στις 31.3.2016  ετήσιες οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2015 δεν είχαν καταρτιστεί σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Το γεγονός αυτό, και όχι μόνον,  οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εταιρία, με αρνητικό προφίλ και φθίνουσα πορεία.

Βάσει  όλων αυτών, ο Γιώργος Παπαηλιού,  ε ρ ώ τ η σ ε το μάρτυρα-διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank, γιατί η Τράπεζα δέχθηκε εκ νέου το 2016  να συμπράξει στην έκδοση ενός προκλητικά μεγάλου κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, και συγκεκριμένα στις 11.4.2016 !!! δηλαδή 10 ημέρες μετά την απόφαση για αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της «Πήγασος» στο Χρηματιστήριο, τροποποιώντας μάλιστα τους αρχικούς όρους, και συγκεκριμένα ορίζοντας  μείωση της διάρκειας του δανείου από πέντε χρόνια σε διόμισυ μήνες !!!.  

Η απάντηση του μάρτυρα ήταν απλά ότι  έχει ξεκινήσει συνεννόηση με την εταιρία για τη διευθέτησή του.  

2) Επιπροσθέτως  ο Γιώργος Παπαηλιού  ζήτησε εξηγήσεις από το μάρτυρα για τη χορήγηση και την αναδιάρθρωση  δανείων προς  εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης,  των οποίων η θέση και η οικονομική κατάσταση ήταν επί μακρόν αρνητικές.

Για το «Πρώτο Θέμα», ε ί π ε, ότι υπάρχει η από 29.9.2009 «υποσχετική» επιστολή, με την οποία «η εταιρία αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοφλεί το ποσό «χορηγήσεως» που πραγματοποιείται με τις εξής προθεσμίες» – όπου δεν αναφέρονται καν προθεσμίες. Με αυτή την «υπόσχεση», ποιά τράπεζα μπορεί να χορηγήσει σε οποιαδήποτε επιχείρηση, νοικοκυριό ή φυσικό πρόσωπο  δάνειο ; Και σ υ ν έ χ ι σ ε, τέτοια πρακτική συνιστά μάλλον δωρεά παρά δανειοδότηση.  Η απάντηση του μάρτυρα ήταν ότι σήμερα !!! τα δάνεια είναι ενήμερα και αποπληρώνονται.

Συμπερασματικά, η συγκεκριμένη Τράπεζα φαίνεται ότι παραβίαζε τη συνήθη τραπεζική πρακτική και τον κανονισμό πιστοδοτικής πολιτικής της, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλα κενά στα αποθεματικά της, που, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, πληρώνει ο ελληνικός λαός. 

Δελτίο Τύπου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Οταν έπαιρνε τα θαλασσοδάνεια το ΠΑΣΟΚ , ήσουν στελεχάρα και δεν σε ακούσαμε να διαμαρτυρεσαι.............................! Μην μας το παίζεις τιμητής τώρα Παπαηλιού

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.