Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για ΔΕΗ και διοικητές νοσοκομείων

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για ΔΕΗ και διοικητές νοσοκομείων

Νοέμβριος 28, 2019 - 12:14
0 σχόλια

Βασικά σημεία της ομιλίας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπρόεδρου της Βουλής και Βουλευτή Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής ως ομιλητή στο ν/σ «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

Μιλάμε σήμερα για τη ΔΕΗ, για την οποία υπήρξαν πολλά σχέδια τα οποία διαβεβαίωναν τη διάσωσή της και απέτυχαν. Όμως χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή όπου θα συμπεριλαμβάνει και τη ΔΕΗ. Ένα εθνικό σχέδιο, που σήμερα δεν υπάρχει. Η ίδια η Κομισιόν πριν λίγες μέρες ανέφερε ότι το σχέδιο για τη ΔΕΗ δεν είναι πλήρες. Μέσα σε όλο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ πετούν τις ευθύνες, ο ένας στον άλλον σχετικά με το ποιος έστρωσε το χαλί για να φτάσουμε εδώ.

Συνάδελφος από το ΣΥΡΙΖΑ απόρησε πριν λίγο, πώς η ΔΕΗ έχασε τους πελάτες της. Απορώ συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ που ήσασταν το 2015 όταν υπογράψατε και ψηφίσατε μόνοι σας, να  μειωθούν κατά 25% τα μερίδια λιανικής και χονδρικής αγοράς της ΔΕΗ και να πέσουν κάτω από το 50% έως το 2020 τα μερίδια της στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τους πελάτες;

Άκουσα επίσης τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν γιακατασπατάληση χρήματος και για golden boys. Στη “Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε.”, ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε συνδικαλιστικό στέλεχός του με 4.630 ευρώ το μήνα. Μάλιστα εκτός από αυτό τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου λάμβαναν 400 ευρώ για κάθε συνεδρίαση και έχουν γίνει 19 επιτροπές σε ένα χρόνο (περίπου 70.000 ευρώ το χρόνο η μισθοδοσία του προέδρου). Αυτά είναι τα golden boys κύριοι συνάδελφοι. Ρωτώ τη ΝΔ, τι θα κάνει; Θα συνεχίσει να τα συντηρεί με τις νέες διοικήσεις;

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει τις νέες εργασιακές σχέσεις στη ΔΕΗ και η Ν.Δ. καταθέτει τον κανονισμό λειτουργίας που ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε στη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» και θα τις επεκτείνει στο σύνολο της ΔΕΗ. Στο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε να πωληθούν οι μονάδες (μειώνοντας το ανταποδοτικό τέλος, λιγνιτόσημο, κατά 20 εκατομμύρια ευρώ) στη Μεγαλόπολη και η Ν.Δ. ψηφίζει να κλείσουν.

Μεταλιγνιτική Εποχή
 
Επί ΣΥΡΙΖΑ κατ’ ομολογία του κ. Φάμελου στην επιτροπή ΔΕΚΟ, δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ από το Πράσινο Ταμείο στη Μεγαλόπολη. Η Ν.Δ. σχεδιάζει για το μέλλον, χωρίς να γνωρίζουμε το σχέδιο.
Σας ρωτώ τι θα γίνει με την τηλεθέρμανση και απάντηση δεν παίρνω. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής για αντισταθμιστικά οφέλη για τη μείωση της λιγνιτικής παραγωγής από το σύστημα εσόδων από τους πλειστηριασμούς αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για την περίοδο 2016 – 2020, την αρνηθήκατε.
Πριν λίγες μέρες κατέθεσα τις προτάσεις μας για την μεταλιγνιτική εποχή στην επίκαιρη ερώτησή μου.
 
Για τους Διοικητές των Νοσοκομείων
Υπάρχουν οι επιλογές επί ΠΑΣΟΚ, επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Ν.Δ και μπορεί να γίνει σύγκριση. Οι άνθρωποι που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ για τα νοσοκομεία είναι μάνατζερ σήμερα στα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας και του εξωτερικού. Έτσι κύριοι της Ν.Δ., εμείς δεν κρατάμε μέτρο  ίσων αποστάσεων. Έχουμε το μέτρο για να συγκρίνουμε τις πολιτικές και τις επιλογές προσώπων.
Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ν.Δ. έχασε το μέτρο!

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.