Ο νόμος της Τρίπολης και του Αρκαδικού

Ο νόμος της Τρίπολης και του Αρκαδικού

Απρίλιος 29, 2017 - 19:58
2 σχόλια

Αρκαδικός-Ψυχικό 77-74

Ο Αρκαδικός έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, πήρε σπουδαία νίκη με σκορ 77-74 (69-69 κανονική διάρκεια) κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την 11η θέση ενόψει των play out για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Α2.

Η αναμέτρηση με το Ψυχικό ήταν το απόλυτο ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά της, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και κανείς από τους δύο να μην μπορεί να ξεφύγει και να πάρει κάποια διαφορά με τον Αρκαδικό στην παράταση να είναι πιο ψύχραιμος και πιο αποφασιστικός και έτσι να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα.

Μεγάλο παιχνίδι από τον Ευθύμη Τσακαλέρη με duble-duble με 12 πόντους και 13 ριμπάουντ, τρομερός επιθετικά ο Ντοβίντας Ρεντίκας με 25 πόντους, πολύ καλό παιχνίδι και από τον Σάββα Τζουγκαράκη με 11 πόντους και τον Γιάννη Καραμαλέγκο με 7 αλλά με κρίσιμα σουτ στα τελευταία λεπτά.

Τα 53 συνολικά ριμπάουντ του Αρκαδικού έναντι τον 39 του Ψυχικού ήταν το σημείο-«κλειδί» της αναμέτρησης με τον ΣΕΦΑ να έχει περισσότερες κατοχές και έτσι να καλύπτει λάθη που δημιουργήθηκαν σε στιγμές του αγώνα στο αμυντικό του κομμάτι.

Ο αγώνας σε όλη τη διάρκεια ήταν ντέρμπι με τα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας να γίνονται χιτσκοκικά. Με ένα τρελό εκτός ισορροπίας τρίποντο ο Νίκου στα 14’’ έκανε το 69-69 με τον Αρκαδικό να χάνει δύο ευκαιρίες στη συνέχεια και το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί ο Γιάννης Καραμαλέγκος με ένα μεγάλο σουτ ένα λεπτό πριν από το τέλος του έξτρα χρόνου και το κρύο αίμα του Ντοβίντας Ρεντίκας από τη γραμμή των βολών στάθηκαν αρκετά για να δώσουν τη νίκη στους κυανόλευκους με σκορ 77-74.

Δεκάλεπτα: 18-16, 34-33, 50-48, 69-69, 77-74

Αρκαδικός: Καραμαλέγκος 7, Πίνης, Τσακαλέρης 12, Κουρέπης, Μιαούλης, Προδρόμμου 14, Σπυριδάκης, Ναούμης 6 , Ρεντίκας 25, Γαρμπής 2, Τζουγκαράκης 11.

Ψυχικό: Νίκου 9, Αχής 5, Τσιότρας, Παπανικολάου 12, Σακελλαρίου 3, Βλάχος 3, Σμάλιγκιτς 18, Ιορδάνου, Μαγουλάς, Σίνης 4, Τσιόκος 5, Μουράτος 15.

 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Εκνευριστικά άστοχος ο Αρκαδικός στο Β΄ μέρος (και σε τρίποντα και σε σχετικά εύκολα καλάθια) θα μπορούσε να καθαρίσει άνετα και από ενωρίς τον αγώνα αν είχε την απαραίτητη ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση ! Το άγχος σκοτώνει ...... Ευτυχώς όμως τέλος καλό όλα καλά !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.