Ο Νίκος Φλώρος μιλά για τα μελλοντικά του σχέδια και για την αγάπη του για την Τρίπολη (pics,vid)

Ο Νίκος Φλώρος μιλά για τα μελλοντικά του σχέδια και για την αγάπη του για την Τρίπολη (pics,vid)

Ιούλιος 12, 2019 - 18:30
4 σχόλια

Ο διεθνούς φήμης  πολυβραβευμένος δημιουργός στο ArcadiaPortal.gr

Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις ο διεθνούς φήμης  πολυβραβευμένος δημιουργός Νίκος Φλώρος βρίσκεται στην Τρίπολη.

 

Ο Νίκος Φλώρος μεταξύ άλλων έχει κερδίσει τον θαυμασμό του εικαστικού κοινού, σε Νέα Υόρκη, Μόντε Κάρλο, Ρώμη, Τολέδο, Αμπού Ντάμπι, Ρωσία και έχει λάβει δεκάδες βραβεία και διακρίσεις.

 

Έχει πραγματοποιήσει  εκθέσεις  και τα έργα του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.

Η Τρίπολη γι' αυτόν έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, αφού εδώ είναι το πατρικό του και η οικογένειά του, εδώ στις γειτονιές της Τρίπολης έχει τις αναμνήσεις του, τις παιδικές του μνήμες, εδώ ηρεμεί και από εδώ ξεκινά την καινούργια του στρατηγική για τις εκθέσεις που κάνει στο εξωτερικό.

Αν και η βάση μου είναι η Νέα Υόρκη , η Τρίπολη πάντα είναι η αφετηρία μου και ο τερματισμός μου

Σε αυτή την συνέντευξη ο κ. Φλώρος μας μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια, για τις εκθέσεις που ετοιμάζει στην Ιαπωνία και την Ευρώπη, αλλά και για τις ιδέες που έχει για την πολιτιστική αναβάθμιση της Αρκαδίας και της Τρίπολης.

Αρχικά ο καλλιτέχνης με αφορμή σχετική μας ερώτηση, μας μίλησε για την εκδήλωση στο Σπήλαιο Κάψια που έγινε σε συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όπου μαθητές της Ακαδημίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Λονδίνου «Leighton Park»  παρουσίασαν μια μοναδική συναυλία.

  Απαντώντας σε μερικά αρνητικά σχόλια που τον πίκραναν ο κ. Φλώρος σημείωσε ότι το  σχήμα ανήκει σε ένα από τα αξιόλογα και παλαιότερα σχολεία της Αγγλίας και  ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Στην αρχή ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη μιας μπάντας με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά τελευταία στιγμή εξαιτίας λοιπών υποχρεώσεων δεν κατάφερε να έρθει.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Φλώρος ένας από τους επόμενους στόχους του είναι να καθιερωθεί το φεστιβάλ στο Σπήλαιο αναπτύσσοντας τον πολιτιστικό τουρισμό της περιοχής και δημιουργώντας την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής .

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης φάνηκε ανοιχτός σε όποια πρόταση του γίνει να συνεισφέρει για την δημιουργία της πολιτιστικής ταυτότητας της Τρίπολης, που τόσο αγαπά και έχει στην καρδιά του.

Αυτή η πόλη θέλει μια συλλογική εργασία, πρέπει όλοι μαζί να οργανωθούμε για να πάμε την Τρίπολη μπροστά, και οι πολίτες να γίνουν πιο εξωστρεφείς

 Ανοίγοντας τα χαρτιά του ο κ. Φλώρος μοιράστηκε μαζί μας τα μελλοντικά του σχέδια, στα οποία περιλαμβάνονται εκθέσεις στο Τόκιο, στην  Γερμανία, την Πορτογαλία και Γαλλία.

Ανάμεσα στις πολλές και χρονοβόρες αυτές εκθέσεις ο κ. Φλώρος δεν ξεχνά και δεν δείχνει να εγκαταλείπει την Τρίπολη , τονίζοντας ότι έχει διάθεση να μοιράσει λίγο από τον χρόνο του για να γίνουν πράγματα στην Τρίπολη.

Ασχολούμαι με την  Τρίπολη, γιατί την αγαπώ και είναι στην καρδιά μου, είναι ένας έρωτας και θέλω να κάνω κάποια πράγματα για τον τόπο μου,  όπως και κάνω

Ο εορτασμός για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση πρέπει να γίνει η αφορμή για να αναδειχθεί η πόλη και να γίνει ξακουστή, δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε ότι από την Τρίπολη ξεκίνησε η Επανάσταση.»

Έχω κάποιες προτάσεις και εύχομαι οι φορείς να θελήσουν να τις στηρίξουν, έτσι ώστε μέσα από την ιστορία των 200 χρόνων να δούμε και την μελλοντική Τρίπολη, τα 200 χρόνια μπροστά

Χωρίς να θέλει να αποκαλύψει τις πολλές σκέψεις και προτάσεις που έχει ο κ. Φλώρος μίλησε για τις πολλές ιδέες που καλλιεργεί έτσι ώστε να  αναδειχθεί ο σιδηροδρομικός σταθμός στην πόλη της Τρίπολης που πιστεύει ότι μπορεί να γίνει μια Τεχνόπολη.

Να αγαπήσουμε την πόλη, τον συνάνθρωπο μας για να κάνουμε κάτι για την Τρίπολη είπε κλείνοντας την συνέντευξή του ο κ. Φλώρος .

Oι φωτογραφίες με τα έργα είναι από την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του κ. Φλώρου

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ο Νίκος Φλώρος στο ArcadiaPortal.gr


4 Σχόλια

Νίκο είναι η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις για το καλό της περιοχής μας. Τις ιδέες σου θα προσπαθήσω να τις προωθήσω τόσο σαν πρόεδρος του τμήματος Τουρισμού όσο και σαν δημοτικός σύμβουλος. Είμαστε νομίζω στο κομβικό σημείο που πρέπει να προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε πολιτιστικά και κατ' επέκταση τουριστικά με εξωστρέφεια και πρωτοτυπία. Τα 200 χρόνια της επανάστασης είναι η καλλίτερη αφορμή και πιστεύω ότι θα έχουμε σύμμαχο και τον νέο Δήμαρχο Κώστα Τζιούμη και τον νέο περιφερειάρχη κο Νίκα.

Θέλει πολύ προσοχή η επιλογή της κεντρικής ιδέας για τα 200 χρόνια, το "απ' την Τρίπολη ξεκίνησε η επανάσταση" δε δημιουργεί εθνικά καλό κλίμα βάζοντας πρωτεία στο ποιος πήρε τα όπλα πρώτος. Το αφήγημα χρειάζεται προσοχή, ώστε να είναι Πανελλήνιο να βγάζει εθνική ομοψυχία και ενότητα καταδεικνύοντας αρετές των Ελλήνων. Με εκτίμηση Μίμης Φωτόπουλος

Νικο,με σεβας και τιμη προς το προσωπο σου,και στην τεχνη που με τοση αγαπη εχεις υπηρετησει,θα ηθελα να σου επισημανω,οτι η Πολη αυτη θα σε "διωξει" νυχτα,με την αδιαφορια της την ελλειψη κουλτουρας και παιδειας της.Η Πολη δεχεται ιδεες για Καφε ,Καφε και κανα,καινουργιο Καφε. Κρατα το σχολιο αυτο σε σε 1-2 χρονια να τα ξαναπουμε.

Niko, I love your ideas and passion for a better Tripoli !!!! May your wisdom and influence spark a fire in the hearts of everyone !!!! Count me in for anything I can do. See you again.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.