Ο Νίκος Δελφάλης σε συνέντευξη του ανέπτυξε τις θέσεις για την καθημερινότητα και την κοινωνική πολιτική

Ο Νίκος Δελφάλης σε συνέντευξη του ανέπτυξε τις θέσεις για την καθημερινότητα και την κοινωνική πολιτική

Οκτώβριος 26, 2010 - 14:06

 Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010 ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Νίκος Δελφάκης παρέθεσε συνέντευξη τύπου στα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης και ανέπτυξε τις θέσεις για την καθημερινότητα και την κοινωνική πολιτική.
Μεταξύ άλλων ανέφερε:

- Νέοι παιδικοί σταθμοί
Δημιουργούμε 5 νέους παιδικούς σταθμούς με στόχο να καλύψουμε όλες τις ανάγκες και των 8 δήμων που συνενώνονται στο νέο Δήμο Τρίπολης.
 
 - Ενισχύουμε τις κατασκηνώσεις του Παράλιου Άστρους.
Αξιοποιούμε και αναβαθμίζουμε τις υποδομές του Παράλιου Άστρους ώστε να δέχεται περισσότερα παιδιά και για περισσότερο διάστημα τους καλοκαρινούς μήνες.
Ταυτόχρονα, αξιοποιούμε τις κατασκηνώνεις για τη φιλοξενία των ΚΑΠΗ σε διαφορετικές κατασκηνωτικές περιόδους από τα παιδιά και για περισσότερο διάστημα.
 
- Επεκτείνουμε το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης το καλοκαίρι για τα παιδιά.
Με τα διευρυμένα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης (αθλητικές δραστηριότητες, εκμάθηση νέων τεχνολογιών, διδασκαλία μουσικών οργάνων, καλλιτεχνικά μαθήματα κ.ά.) για παιδιά, ο Δήμος στέκεται δίπλα στην οικογένεια και την εργαζόμενη μητέρα.
 
- Ενισχύουμε τα ΚΑΠΗ της Τρίπολης και προωθούμε το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”
 
- Δημιουργούμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Πρόκειται για ένα καινοτόμο θεσμό που λειτουργεί ήδη στην Αθήνα και παρέχει δωρεάν προϊόντα σε άπορες οικογένειες.
Οι οικογένειες που έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο θα επιλέγονται από το Δήμο, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.
 
- Ενισχύουμε την τηλεφωνική γραμμή Εξυπηρέτησης Δημοτών.
Συγκεντρώνουμε σε μία τηλεφωνική γραμμή όλα τα αιτήματα των δημοτών με 24ωρη λειτουργία.
Δέσμευση του Δήμου για απάντηση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Λειτουργούμε 3 συνεργεία άμεσης ανταπόκρισης στα αιτήματα των δημοτών (αντικατάσταση λαμπτήρων, κατασκευή οδοστρώματος κ.ά.).
 
 
- Καθαριότητα - Αποκομιδή
Ενισχύουμε την καθαριότητα του Δήμου με νέους κάδους και με νέο εξοπλισμό (απορριμματοφόρα, μηχανήματα οδοσάρωσης). Ταυτόχρονα, ενισχύουμε την ανακύκλωση με περισσότερους κάδους ειδικής διαλογής.
Τέλος, εφαρμόζουμε νέο κανονισμό καθαριότητας, με υποχρεώσεις και δεσμεύσεις όχι μόνο του δήμου, αλλά και  των δημοτών. Προσαρμόζουμε τον κανονισμό στο νέο πλαίσιο συμμετοχής της ανακύκλωσης.
 
Ειδικά θα ήθελα να πω για τους 7 δήμους που συνενώνονται ότι στα άμεσα σχέδια μας είναι μεταξύ άλλων:
Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ΔΕΥΑΤ με την επέκταση του αποχετευτικού δκτύου και την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης σε όλους τους δήμους, καθώς και η δημιουργία ΚΑΠΗ και νέων παιδικών σταθμών, με στόχο να καλύψουμε όλες τις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας. Επίσης, στηρίζουμε το θεσμό της οικογένειας και την εργαζόμενη μητέρα με τη δημιουργία παιδικών σταθμών.
 
Τέλος, έκλεισε  τη συνέντευξή του  με μια παρατήρηση: «Έχω εδώ μπροστά μου τη συνέντευξη στα ΝΕΑ όπου δώσαμε απαντήσεις όλοι οι υποψήφιοι. Μία απάντηση μου έκανε εντύπωση. Η απάντηση του κ. Σμυρνιώτη στο ερώτημα αν θα αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη ή όχι. Η απάντηση ήταν αόριστη και αυτό  μπορεί να σημαίνει αύξηση των δημοτικών τελών.