O Nίκας, ο Χατζηδάκης, η Μεγαλόπολη και τα απόβλητα

O Nίκας, ο Χατζηδάκης, η Μεγαλόπολη και τα απόβλητα

Ιανουάριος 08, 2020 - 10:01
0 σχόλια

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ενημερωνόμαστε ότι έγιναν δυο συναντήσεις του κ. Νίκα χθες Τρίτη 7 Ιανουαρίου.

Η συνάντηση Νίκα – Χριστογιαννόπουλου

Η πρώτη το πρωί στην έδρα της Περιφέρεια με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλο και τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Σακελλαριάδη.

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει για την συνάντηση:

Η Μεγαλόπολη θα έχει τον πρώτο λόγο ως προς τα έργα που θα επιλεγούν στο πλαίσιο των δράσεων που θα προγραμματιστούν για την τόνωση της οικονομίας και της κοινωνίας της περιοχής, εν όψει της σταδιακής διακοπής λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων του ενεργειακού κέντρου της ΔΕΗ.

Αυτό επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη, το πρωί της Τρίτης 7 Ιανουαρίου, με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεμιστοκλή Σακελλαριάδη.

“Ο Δήμος Μεγαλόπολης θα έχει καθοριστικό ρόλο” τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι οι πιστώσεις για την χρηματοδότηση των δράσεων που θα δρομολογηθούν, θα προέλθουν από το “λιγνιτόσημο”, το πρόγραμμα ΤΑΠ ΤοΚ (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων), αλλά και από άλλες πηγές.

Η συνάντηση Νίκα – Χατζηδάκη

Η Δεύτερη συνάντηση έγινε στην Αθήνα και όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου: Το θέμα της μεταλιγνιτικής εποχής στην περιοχή της Μεγαλόπολης αποτέλεσε ένα από τα κύρια ζητήματα τα οποία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συζήτησε κατά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Στη συγκεκριμένη, υπό τον υπουργό σύσκεψη -στην οποία μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός  Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμος Θωμάς, ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες- εξετάστηκαν διεξοδικά, το master plan για την Μεγαλόπολη, οι πόροι για την υποστήριξη της περιοχής και η διαχείρισή τους.

Το ερώτημα για τα Απόβλητα

Από την επίσημη ενημέρωση λοιπόν προκύπτει λοιπόν ένα πολύ σοβαρό ερώτημα για τον κ. Νίκα και ελπίζω να μας απαντήσει :

Για ποιον λόγο στην συνάντηση στην Αθήνα συμμετείχε ο γενικός γραμματέας διαχείρισης αποβλήτων; Τυχαία βρέθηκε στο γραφείο του υπουργού; ήταν παρόντες και άλλοι αρμόδιοι ας πούμε για το αρχαίο θέατρο, για τα πολιτιστικά μνημεία μας, για τον αθλητισμό, ή μόνο ο αρμόδιος για τα απόβλητα;

Κύριε Νίκα τι σχέση έχουν τα απόβλητα σε μια συνάντηση για το μέλλον της Μεγαλόπολης;

Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Νίκας θα δώσει συνέντευξη τύπου και με πολύ μεγάλη αγωνία θα περιμένω να μάθω τι θα μας πει , να μας ενημερώσει για ποιο λόγο ήταν παρών ο αρμόδιος για την διαχείριση αποβλητων και τι είπαν.

Προφανώς πέρα από τους δημοσιογράφους , τον κ. Νίκα θα πρέπει να τον ρωτήσει επίσης και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης , εκτός και αν τον έχει ενημερώσει στην κατ ιδίαν συνάντηση που είχαν.

Αλεβίζος Παναγιώτης, kafeneio-megalopolis.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.