Ο νέος ποδοσφαιρικός χάρτης της μίας κατηγορίας των δύο ομίλων του τοπικού

Ο νέος ποδοσφαιρικός χάρτης της μίας κατηγορίας των δύο ομίλων του τοπικού

Ιούνιος 23, 2020 - 11:02
2 σχόλια

Ο κύβος ερρίφθη λοιπόν και από την νέα αγωνιστική σεζόν έπειτα από την απόφαση που πάρθηκε στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας θα έχουμε πρωτάθλημα μίας κατηγορίας με δύο ομίλους στα τοπικά ποδοσφαιρκά μας γίγνεσθαι.

Τα σωματεία ενέκριναν την πρόταση της Ένωσης περί αναδιάρθρωσης του Αρκαδικού ποδοσφαίρου το οποίο θα περάσει με αυτό τον τρόπο σε μια νέα εποχή κάνοντας το μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο με μια σειρά επιπτώσεων που έχει αφήσει πίσω της η πανδημία.

Το μεταβατικό αυτό πρωτάθλημα της μίας κατηγορίας με δύο ομίλους βασισμένους σε απόλυτα γεωγραφικά κριτήρια έχει σκοπό από πλευράς ΕΠΣ Αρκαδίας να βοηθήσει τα σωματεία στο οικονομικό κομμάτι των λειτουργικών τους εξόδων βαση των λιγότερων μετακινήσεων που θα γίνουν να μειώσουν τις δαπάνες τους σε μια τόσο ιδιαίτερη εποχή.

Το αρχικό πλάνο για την νέα σεζόν περιλαμβάνει ότι οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα μπουν στο τέλος της κανονικής περιόδου σε διαδικασία play off 10 αγωνιστικών όπου και θα αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής που θα πάρει την άνοδο ενώ προβλέπεται επίσης ότι οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται στη Β Αρκαδίας όπου θα δημιουργηθεί και πάλι για την αγωνιστική χρονιά 2021-2022.

Ωστόσο ο ακριβής τρόπος λειτουργίας και διεξαγωγής του νέου τοπικού πρωταθλήματος υπό αυτό το μοντέλο της μιας κατηγορίας με τους δύο ομίλους θα αποφασιστεί στην συνέχεια καθώς θα εξεταστούν από πλευράς ΕΠΣ Αρκαδίας και οι προτάσεις που τέθηκαν από πλευράς των σωματείων.

Έτσι λοιπόν έχουμε πρωτάθλημα μίας κατηγορίας με δύο ομίλους γεωγραφικών κριτηρίων με τον έναν όμιλο να περιλαμβάνβει ομάδες από την Τρίπολη, την Μαντινεία, την Μεγαλόπολη και την Γορτυνία και τον άλλο όμιλο ομάδες από την Βόρειο και την Νότιο Κυνουρία.

Πρώτος Όμιλος (Τρίπολη-Μαντινεία-Τεγέα-Μεγαλόπολη-Λεβίδι-Γορτυνία)

ΑΕΚ Τρίπολης, ΑΟ Νέων Τρίπολης, Τεγέα, Μαντινειακός, ΠΑΟΚ Τρίπολης , Ορχομενενός, Νεστάνη, Δημητσάνα, Δόξα Μεγαλόπολης, Πανιώνιος Μεγαλόπολης, Ελπίδα, Κανδήλα (;), Παγγορτυνιακός (;).

* Κανδήλα και Παγγορτυνιακός αναμένεται να δούμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις τους και αν τελικά δηλώσουν συμμετοχή την νέα σεζόν στο νέο αυτό πρωτάθλημα.

Δεύτερος Όμιλος (Άστρος-Άγιος Ανδρέας-Κορακοβούνι-Τυρός-Λεωνίδιο)

Λεωνίδιο, Ολυμπιακός Λεωνιδίου, ΑΕ Μαρίου, Απόλλωνας Τυρού, Βρασιές, Κορακοβουνί, Ηρακλής, Αχιλλέας, Πανθυρεατικός, Νικηταράς Δολιανών.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Θα θελα να ρωτήσω να μου πείτε κάτι. Τα κόσμια σχόλια που αφορούν και εσάς που διμοσιευεται εδώ τα αθλητικά όταν δεν σας αρέσουν δεν τα ανεβαζεται. Πάντα τα κόσμια χωρίς ύβρεις; υπάρχει φίμωση;; ελπίζω να διαβάσω αυτό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.