Ο νέος κανονισμός λειτουργίας λαϊκών αγορών Δήμου Τρίπολης

Ο νέος κανονισμός λειτουργίας λαϊκών αγορών Δήμου Τρίπολης

Νοέμβριος 26, 2015 - 19:39
0 σχόλια

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός λειτουργίας των λαϊκών αγορών Δήμου Τρίπολης στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου.

Μειοψήφισε το μέλος Ζορμπαλάς Σταύρος ,ο οποίος ψήφισε παρόν, ενώ οι Θεοδωρακόπουλος Γιώργος, Παπούλιας Φώτιος, Σκορπίδας Παναγιώτης, Κουτσιούμπης Γεώργιος, Νάτσης Βασίλειος, Μπαρμπέρης Γεώργιος και Χατζόπουλος Χρήστος γνωμοδοτησαν να εγκριθεί ο Κανονισμός Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών Δήμου Τρίπολης ως έχει.

Σκοπός του κανονισμού είναι η θέσπιση προδιαγραφών και κανόνων για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Τρίπολης, η βελτίωση της αισθητικής εικόνας και της λειτουργικότητά τους, η διασφάλιση της προστασίας του καταναλωτικού κοινού και η δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την δραστηριοποίηση όλων των οικονομικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, που θα συμβάλλουν στον υγιή ανταγωνισμό.

Εγκρίθηκε η συνέχιση λειτουργίας των παρακάτω λαϊκών αγορών του Δήμου Τρίπολης, τις αντίστοιχες ημέρες της εβδομάδας:

1. Κάθε Σάββατο στην Πλατεία Βαλτετσίου και επί της οδού Υψηλάντου μέχρι την διασταύρωση με την οδό Πύρλα.

2. Κάθε Σάββατο στην Πλατεία Θεοκρίτου επί των οδών Κολοκοτρώνη και Θεοκρίτου.

3. Κάθε Τετάρτη στην Πλατεία Μαντινείας (Μπασιάκου) περιμετρικά της πλατείας και επί των οδών Δήμητρος και Ρήγα Φεραίου. Κατά την ημέρα και ώρες λειτουργίας της απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλες τις οδούς που αυτή καταλαμβάνει.

Κατά τις ημέρες που δεν λειτουργούν οι λαϊκές αγορές απαγορεύεται κάθε εμπορία, από πωλητές λαϊκών αγορών (παραγωγούς – επαγγελματίες).

Σε περίπτωση που η ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς συμπίπτει με αργία (επίσημη ή τοπική), η λειτουργία της επιτρέπεται την προηγούμενη ή την επόμενη αυτής εργάσιμη ημέρα με απόφαση του αρμόδιου Αντιδημάρχου.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από το Δήμο Τρίπολης η ανάγκη μετακίνησης της λαϊκής αγοράς είτε προσωρινά λόγω έργων ή άλλων παρεμβάσεων που θα προκύψουν από τον επιχειρησιακό προγραμματισμό του Δήμου ή έκτακτης ανάγκης, είτε η οριστική μετακίνησή της για τους λόγους και τους σκοπούς που θα προσδιοριστούν, ακολουθείται ότι προβλέπεται από το άρθρο 4 του Ν. 4264/2014. Οι πωλητές – εκθέτες υποχρεούνται να συμμορφωθούν αδιαμαρτύρητα και άμεσα.

Οι διατιθέμενες σε κάθε λαϊκή αγορά θέσεις με βάση τις διαστάσεις τους (3μ. μήκος Χ 2μ.πλάτος) είναι:

Πλατεία Βαλτετσίου : σύνολο 146 θέσεις, στις επτά (7) από τις οποίες δραστηριοποιούνται επαγγελματίες πωλητές.

5 θέσεις κατηγορίας α: νωπών οπωροκηπευτικών, αυγών, κομμένων ανθέων.
1 θέση κατηγορίας ζ: ειδών ένδυσης, νεωτερισμών, φο μπιζού, λευκών ειδών, ψιλικών, καθώς και ειδών υπόδησης και δερμάτινων ειδών (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια).
1 θέση κατηγορίας γ: νωπών αλιευτικών προϊόντων (θαλάσσης, γλυκέων υδάτων, ιχθυοκαλλιέργειας).

Πλατεία Θεοκρίτου : σύνολο 78 θέσεις, στη μια (1) από τις οποίες δραστηριοποιείται επαγγελματίας πωλητής.

1 θέση κατηγορίας α: νωπών οπωροκηπευτικών, αυγών, κομμένων ανθέων.

Πλατεία Μαντινείας : σύνολο 121 θέσεις, στις έξι (6) από τις οποίες δραστηριοποιούνται επαγγελματίες πωλητές.

4 θέσεις κατηγορίας α: νωπών οπωροκηπευτικών, αυγών, κομμένων ανθέων.
1 θέση κατηγορίας γ: νωπών αλιευτικών προϊόντων (θαλάσσης, γλυκέων υδάτων, ιχθυοκαλλιέργειας).
1 θέση κατηγορίας ζ: ειδών ένδυσης, νεωτερισμών, φο μπιζού, λευκών ειδών, ψιλικών, καθώς και ειδών υπόδησης και δερμάτινων ειδών (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια).

Διαβάστε ολόκληρο τον κανονισμό ΕΔΩ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.