Ο νέος φορέας θα γίνει κόμμα εξουσίας, το μήνυμα της Κεντροαριστεράς από την Τρίπολη

Ο νέος φορέας θα γίνει κόμμα εξουσίας, το μήνυμα της Κεντροαριστεράς από την Τρίπολη

Οκτώβριος 31, 2017 - 18:45
1 σχόλια

Σηκωθείτε από τον καναπέ και ψηφίστε, ζητούν από τους πολίτες οι διοργανωτές

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου -και μία ημέρα μετά την τηλεμαχία των υποψηφίων- πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο Τρίπολης ενημέρωση των δημοσιογράφων σε επίπεδο Περιφέρειας από τις ΝΟΕ κάθε νομού για τη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται προς το παρόν το νέο κόμμα που θα προκύψει από τη συνένωση κομμάτων και φορέων του Κέντρου. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 12 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή, και, εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, θα επαναληφθούν την Κυριακή στις 19 του μήνα.

Σημειωτέον ότι όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν στις τοποθετήσεις τους τη σημασία που έχει για τη χώρα κάθε Έλληνας πολίτης να σηκωθεί από τον καναπέ -μάλιστα ένας από τους ομιλητές είπε ότι πρέπει να πετάξουμε τον καναπέ μας- και να συμμετάσχει ενεργά στην εκλογή του νέου αρχηγού του φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σημειωτέον, επίσης, ότι έγινε λόγος για μυστικές μετρήσεις οι οποίες ασφαλώς δεν είναι ανακοινώσιμες, που δείχνουν ότι η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία θα είναι παραπάνω από ικανοποιητική -και ευθέως αντίθετες με τις μετρήσεις των διάφορων δημοσκοπήσεων που δείχνουν αδιαφορία των πολιτών για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά. Οι διοργανωτές είπαν ότι αν ψηφίσουν κάτω από 150.000 πολίτες η συμμετοχή θα είναι απογοητευτική, αν ψηφίσουν 200.000 θα είναι ικανοποιητική ενώ αν προσέλθουν πάνω από 300.000, η συμμετοχή θα είναι θρίαμβος.

Κατ' αρχάς, τον λόγο έλαβε ο κ. Τάσος Αποστολόπουλος, υπεύθυνος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας και Διαδικασιών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο οποίος παρουσίασε τα μέλη της Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας (επιτροπή Αλιβιζάτου) δικηγόρο κ. Αντώνη Βγόντζα και τον συγκοινωνιολόγο κ. Νότη Παρακευόπουλο, τους υπεύθυνους των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Κορινθίας, αλλά και δύο δικηγόρους από το Νομικό Τμήμα Στήριξης Εκλογικών Διαδικασιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την κυρία Κωνσταντίνα Καπογιάννη και τον κ. Χρήστο Αρχοντή. Να σημειώσουμε ότι ο υπεύθυνος Αρκαδίας κ. Β. Παπούλιας δεν παρέστη λόγω κάποιου κωλύματος.

Στη συνέχεια, ο κ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι η εκλογική διαδικασία θα είναι καινοτόμος και ότι χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα στηρίζουν εθελοντικά τη διαδικασία.

Είναι ένα ελπιδοφόρο εγχείρημα.

Ο κ. Νότης Παρασκευόπουλος έδωσε έμφαση στο όλο εγχείρημα και στη σημασία του με τη φράση «ένα νέο κόμμα γεννιέται». Επεσήμανε ότι η πολυδιάσπαση τελείωσε και ότι όλες οι τάσεις του ιστορικού Κέντρου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους. «Όποιος και να εκλεγεί, θα έχει την πλειοψηφία μαζί του πάνω σε αυτά που έχει χαράξει».

Δεν υπάρχει κομματικός μηχανισμός. Η εκλογή του αρχηγού θα γίνει από τη βάση μέσω των Νομαρχιακών Ομάδων Εμπιστοσύνης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αντώνης Βγόντζας έκανε λόγο για ένα ιστορικό στοίχημα της γενιάς της Μεταπολίτευσης αλλά και της τωρινής γενιάς για να κερδίσει η χώρα. Όπως είπε, η κληρονομιά του Κέντρου είναι η αφετηρία για τη νέα Μεταπολίτευση που έρχεται.

Το εκλογικό μας σύστημα είναι αξιόπιστο και ακέραιο και δεν υπάρχει περίπτωση δολιοφθοράς.

Ο κ. Βγόντζας απάντησε στις κατηγορίες περί εσωστρέφειας, λέγοντας ότι τα διαδικαστικά και τα οργανωτικά ήταν και μια αφορμή να ξαναβρεθούν όλοι με όλους στο ίδιο μετερίζι.

Ο αριθμός των ψηφοφόρων θα εντυπωσιάσει.

 

Πού θα στηθούν οι κάλπες στην Αρκαδία

Ακολούθως, τον λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των Νομών. Σημειωτέον ότι συνολικά στην Περιφέρεια θα υπάρξουν 54 εκλογικά τμήματα και μάλιστα οι ψηφοφόροι της πρώτης Κυριακής θα μπορούν να ψηφίσουν όπου θέλουν την επόμενη, εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος.

Ο κ. Ανδρέας Πουλάς, υπεύθυνος Αργολίδας, είπε ότι θα στηθούν στον νομό 8 κάλπες σε 7 σημεία, και συγκεκριμένα 2 κάλπες στο Άργος σε ένα εκλογικό τμήμα, και από μία σε Νέα Κίο, Αγία Τριάδα, Λιγουριό, Κρανίδι, Ερμιόνη και Ναύπλιο.

Στον Νομό Αρκαδίας θα στηθούν κάλπες ως εξής: Δύο στην Τρίπολη, και από μία σε Λεβίδι, Δημητσάνα, Τρόπαια, Μεγαλόπολη, Άστρος, Τυρό και Λεωνίδιο.

Ο υπεύθυνος Μεσσηνίας κ. Τάσος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι στη Μεσσηνία θα υπάρξουν 16-17 εκλογικά τμήματα και ο κ. Χρήστος Γκιλίτσης από την Κορινθία, αφού πρότεινε να φύγει ο καναπές από όλα τα σπίτια, θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία, είπε ότι θα στηθούν δέκα κάλπες σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο και δύο σε δύο Καποδιστριακούς.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος από τη Λακωνία είπε ότι θα στηθούν 11 κάλπες σε δέκα εκλογικά τμήματα και συγκεκριμένα στη Σπάρτη, στο Γύθειο, στην  Αερόπολη, στη Σκάλα, στο Βλαχιώτι, στο Γεράκι, στους ΜΟλάους, στη Νεάπολη και στην Ελαφόνησο.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του νομικού τμήματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου επεσήμαναν ότι η διαδικασία είναι αδιάβλητη και ότι οι εκλογές θα είναι καθαρές.

Σε ερώτηση του Arcadia Portal ως προς το πώς ο νέος φορέας θα απεκδυθεί κάθε κομματικό ένδυμα, εφόσον στην τηλεμαχία ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι έχει συμφωνήσει με την κυρία Γεννηματά να μην διαλυθούν οι ΚΟ της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε ότι λόγοι πρακτικοί επιβάλλουν να μην διαλυθούν οι ΚΟ έως τις επόμενες εθνικές εκλογές και ότι είναι ξεκάθαρο ότι όλοι θα υπακούουν στον νέο αρχηγό.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ως προς το τι θα γίνει με τα χρέη των κομμάτων, ο κ. Βγόντζας απάντησε:

Τα χρέη των κομμάτων δεν διαγράφονται. Ο νέος φορέας δεν κληρονομεί τα χρέη.

Ως προς τα διαδικαστικά, να σημειώσουμε ότι όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν, μπορούν να κάνουν την  προεγγραφή τους στο dpekloges.gr. Η συμμετοχή είναι 3 ευρώ.

Μπορεί να μην ακούστηκε ούτε μία φορά το όνομα του ΠαΣοΚ, που εκπροσωπούσε το Κέντρο για δεκαετίες, αλλά εκφράστηκε θερμά η πεποίθηση ότι ο νέος φορέας θα είναι κόμμα εξουσίας, όπως ήταν το ΠαΣοΚ για δεκαετίες.

Ύστερα από πολλές ζυμώσεις, οι εκλογές μπαίνουν στην τελική ευθεία. Ο αρχηγός θα εκλεγεί. Το κατά πόσον, όμως, η αλλαγή που ευαγγελίζονται όλοι θα πραγματοποιηθεί ή το κατά πόσον οι θέσεις του νέου φορέα θα πείσουν, μένει να αποδειχθεί, καθώς οι πολίτες είναι πλέον κουρασμένοι, καχύποπτοι και έχουν προδοθεί πολλές φορές στο μακρινό και στο κοντινό παρελθόν.

Γαλανιάδη Εύα


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.