Ο «Μπασκετάνθρωπος» Τζίμης Κουστένης

Ο «Μπασκετάνθρωπος» Τζίμης Κουστένης

Σεπτέμβριος 13, 2017 - 11:12
3 σχόλια

Το προφίλ του νέου coach του Αρκαδικού

Ο Τζίμης Κουστένης θα είναι ο νέος προπονητής του Αρκαδικού και ο αντικαταστάτης του Γιάννη Διαμαντάκου στον κυανόλευκο πάγκο για να οδηγήσει την ομάδα στο νέο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας για την αγωνιστική σεζόν 2017-2018.

Ο Αρκαδικός στο πρόσωπο του Τζίμη Κουστένη βρίσκει τον εκλεκτό για την επόμενη μέρα που θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα σύνολο ικανό και ανταγωνιστικό για να καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Α2 κατηγορίας.

Η επιλογή του Τζίμη Κουστένη από τους ανθρώπους του ΣΕΦΑ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως έξυπνη «βόμβα» καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα μελετημένη κίνηση δίνοντας τα κλειδιά της ομάδας σε έναν coach που το παρελθόν του και το βιογραφικό του συνδέονται με σημαντικές διακρίσεις.

Σε αυτό το τόσο μεταβατικό χρονικό σημείο ο ΣΕΦΑ δεν πειραματίζεται και δεν ψάχνει για λαχεία. Αντίθετα, εμπιστεύεται έναν προπονητή που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στον χώρο του Ελληνικού μπάσκετ και ειδικεύεται στις special καταστάσεις και στις ειδικές αποστολές, όπως συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση.

Με καταγωγή από την Αρκαδία, ο Τζίμης Κουστένης είναι έτοιμος να σηκώσει μανίκια, να προσπαθήσει να κερδίσει τον χαμένο χρόνο και να καθήσει στον κυανόλευκο πάγκο κάνοντας τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και ο Αρκαδικός μια νέα αρχή γεμάτη όνειρα και πολλές φιλοδοξίες για την νέα χρονιά.

Αν μπορούσε να βάλει κάποιος έναν τίτλο ή να δώσει ένα προσωνύμιο στον Τζίμη Κουστένη, τότε το «Ο Μπασκετάνθρωπος» θα ήταν αυτό που θα του ταίριαζε γάντι. Γιατί ακριβός αυτό είναι... ένας άνθρωπος που υπηρετεί με σύνεση και αγάπη όλα αυτά τα χρόνια το μπάσκετ, ένας δουλευταράς των παρκέ, έχοντας μια δική του φιλοσοφία και τρόπο σκέψης που τον έκανε να ξεχωρίζει και να αφήνει το στίγμα από όπου και αν έχει περάσει στην καριέρα του.

Ο Τζίμης Κουστένης είναι ένας προπονητής που του αρέσει το γρήγορο μπάσκετ (και όχι βιαστικό, όπως λέει ο καλός του φίλος Αργύρης Πεδουλάκης), που ξέρει να φτιάχνει επιθετικές ομάδες σε άμυνα και επίθεση που ποντάρουν στο διάβασμα και στην τακτική αντιμετώπιση του αντιπάλου, γνωρίζοντας πώς να αξιοποιεί και να παίρνει από τους παίχτες του το καλύτερο.

Επίσης έχει και μερικά κοινά στοιχεία με τον Αρκαδικό. Την θέληση, την φιλοδοξία, την δίψα για επιτυχίες και το σπάνιο ήθος. Ο Τζίμης Κουστένης μπορεί να δώσει πολλά και να πάρει ακόμα περισσότερα από μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει παίχτες και προπονητές και αποτελεί παραδοσιακή δύναμη στον χώρο του Ελληνικού μπάσκετ με την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της.

Από 1997 έως και 2004 ο Τζίμης Κουστένης ήταν στην Α1 βοηθός προπονητής του Αργύρη Πεδουλάκη στην ομάδα του Γ.Σ Περιστερίου. Οι δυο τους συμμετείχαν σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με το Περιστέρι, με αποκορύφωμα την Euroleague για δυο συναπτές περιόδους (2000/01 και 2001/02) και την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης την πρώτη χρονιά ενώ, κατέκτησαν και δυο φορές την 3η θέση της Α1.

Την περίοδο 2004-2005 μετακόμισε στον Ηλυσιακό για την Α1 και πάλι στο πλευρό του Χρήστου Παππά ως assistant coach.Την περίοδο 2005-2006 και 2006-2007 βρέθηκε ξανά σε ρόλο βοηθού και άμεσου συνεργάτη του Αργύρη Πεδουλάκη (πιστός φίλος, συνεργάτης και δογματιστής του σκεπτόμενου μπάσκετ) για την Α1 και τον Πανελλήνιο, κατακτώντας την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και την πρόκριση στο ULEB Cup. Την περίοδο 2007-2008 πήγε Πανιώνιο και πάλι ως βοηθός προπονητή αυτή την φορά δίπλα στον Μηνά Γκέκο, παίρνοντας την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και την πρόκριση στην Euroleague.

Την αγωνιστική περίοδο 2008-2009 ο Τζίμης Κουστένης αναλαμβάνει πρώτος προπονητής στον Φίλιππο Περιστερίου, ενώ τη σεζόν 2010-2011 επιστρέφει στη Νέα Σμύρνη για τον Πανιώνιο και πάλι ως assistant του Νέντα Μάρκοβιτς.

Χρονιά 2010-2011 και η τρίτη του συνεργασία με τον Αργύρη Πεδουλάκη είναι γεγονός στη δεύτερη θητεία και των δύο στο Περιστέρι. Έναν χρόνο μετά γίνεται head coach της ομάδας της Δυτικής όχθης με τον «Άρτζι» να βρίσκεται στον Παναθηναϊκό. Τη διετία 2013-2015 σε ρόλο πρώτου προπονητή αναλαμβάνει Ηλυσιακό, Εθνικό και Πανελευσινιακό  ενώ το 2016 έρχεται ο ΑΠΟΕΛ και το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Μια τρομερή διαδρομή, ένα  μεγάλο μπασκετικό ταξίδι και μια καριέρα γεμάτη υψηλές μπασκετικές παραστάσεις και πλούσιες εμπειρίες με τον Αρκαδικό πια να γίνεται η νέα μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του ο 51χρονός Έλληνας coach.

Αυτός είναι λοιπόν ο Τζίμης Κουστένης και έρχεται στην Τρίπολη για να αναλάβει τον Αρκαδικό που δείχνει και φωνάζει ξανά πως είναι εδώ και ετοιμάζεται με σωστό πλάνο και μεθοδικότητα για τη δημιουργία της νέας ομάδας για τη καινούρια σεζόν.

Αντώνης Χρονάκης

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Φθηνο διαρκειας των 30 ευρω ν γεμισει το γηπεδο!!! αλλιως 3 ατομα. ολοι διαρκειας των 30 ευρω !!!! αλλιως παντα αδειο !!! ή 3 ευρω στο ματς γ να πανε οικογενειες.ευχαριστω.

Οτι Σωστοτερο διαβασα.Βαλτε διαρκειας περιξ των 30,ευρω και εισητ 3 ευρω να ερχομαστε.Περυσι διναμε 20 ευρα δυο ατομα φετος ποτε ξανα.Φτηνα εισητηρια αλλιως ποτε γηπςδο να ειναι τελειως αδειο στην α2 να κλαιτε .δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα να ναι τελειως αδειο ξεφτιλικια.ολοι γηπεδο με φτηνο εισητηριο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.