Ο μοναχικός δρόμος του Πέτρου Τατούλη και η ΣΔΙΤ

Ο μοναχικός δρόμος του Πέτρου Τατούλη και η ΣΔΙΤ

Δεκέμβριος 09, 2019 - 17:45
2 σχόλια

Με πολλά εμπόδια -τα οποία έχει σηκώσει και η παράταξη Τατούλη μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου- το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο φαίνεται να βαίνει προς την έναρξή του. Η «προβληματική», σύμφωνα με την κυβέρνηση, απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση ξεπεράστηκε μέσω τροπολογιών, που πάντως θα κριθούν για τη συνταγματικότητά τους, και έτσι οι απαλλοτριώσεις για το έργο ΣΔΙΤ που καρκινοβατεί εδώ και εννέα χρόνια με τη... συμβολή όλων ανεξαιρέτως πλέον των παρατάξεων και των κυβερνήσεων «πέρασε» από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά πλειοψηφία και χωρίς να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Όπως εξήγησε η κυρία Νικολάκου δε, η «Νέα Πελοπόνησος» απείχε από τη ψηφοφορία την προηγούμενη Παρασκευή για να μην «νομιμοποιήσει» τη διαδικασία, εναντίον της οποίας θα προσφύγει η παράταξη, αφού θεωρεί ότι κατά τη συζήτηση του θέματος δεν δόθηκαν απαντήσεις για τη νομιμότητα της εισήγησης αλλά και επειδή, όπως η ίδια ανέφερε σε δηλώσεις της, «δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία όταν είχαμε τη δυνατότητα το ίδιο θέμα να το παραπέμψουμε πάλι στο ΠεΣυ», πράγμα που αρνήθηκε η πλειοψηφούσα στην Οικονομική Επιτροπή παράταξη Νίκα.

Βέβαια, και να πήγαινε ξανά στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα των απαλλοτριώσεων, άκρη δεν θα έβγαινε. Το θέμα αυτό συζητείται κοντά μια δεκαετία -αν δεν κάνουμε λάθος έχει έρθει με τον ένα ή τον άλλον τρόπο περίπου 40 φορές στο ΠεΣυ- και το Σώμα δεν δίνει το «πράσινο φως». Και ενώ όλες οι παρατάξεις κάνουν λόγο για την απόλυτη ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, ενώ όλες οι παρατάξεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο, ενώ ξέρουμε ότι έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα άλλος δρόμος δεν υπάρχει -διότι ούτε οι δήμαρχοι την τελευταία πενταετία ούτε οι παρατάξεις ούτε τα κόμματα αντιπρότειναν κάτι ουσιαστικό απέναντι στη ΣΔΙΤ, αντιθέτως ενστερνίζονταν απόψεις «πράσινων» υπουργών εναντίον του έργου χωρίς κάποια απτή και άμεση λύση- δεν περνούν τις απαλλοτριώσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναγιώτης Νίκας είχε και ο ίδιος υψώσει «τείχη» εναντίον της ΣΔΙΤ ως πρόεδρος ΠΕΔ και πολλές φορές είχε μιλήσει εναντίον του έργου του οποίου τώρα είναι θερμός οπαδός και για το οποίο τώρα η απέναντι παράταξη, ναυαρχίδα του έργου της οποίας ήταν η ΣΔΙΤ εννέα χρόνια που βρισκόταν στην περιφερειακή αρχή, υψώνει τα δικά της τείχη.

Σε κάθε περίπτωση, η αρχή με την απόφαση κατά πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής έγινε.

Πέρα από τα παραπάνω, αίνιγμα αποτελεί η πορεία του Πέτρου Τατούλη από εδώ και στο εξής. Ύστερα από μια πορεία εννέα ετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολλοί αναρωτιούνται αν θα μείνει εκεί ή αν θα πάψει να αναλώνεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ακόμη, τίποτα νεότερο δεν ακούγεται για το πολιτικό forum το οποίο ο ίδιος έχει ανακοινώσει, και παράλληλα κάποιοι λένε ότι ότι κλείνει το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όμως, δεν ξέρουμε κατά πόσο τον θέλει, όπως ΄ςδειξε στις πρόσφατες εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία έχει πλέον κόψει τον ομφάλιο λώρο μαζί του, αν και δεν είναι ασυνήθιστο το φαινόμενο όποιος τα βάζει με τη ΝΔ να γίνεται και υπουργός στο τέλος.

Οι συνεχείς επιθέσεις του, πάντως, προς πάσα κατεύθυνση ίσως τον βγάλουν εκτός πολιτικού χάρτη.

Το μέλλον θα δείξει...


2 Σχόλια

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ . . . ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ .

ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑ ΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ PORTAL ΟΤΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ; ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ; ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ , ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ , ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΕΑΝ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ . . .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.