Ο μοναδικός Πωλ της ΑΕΚ, ο Πολύβιος Χατζόπουλος (vid)

Ο μοναδικός Πωλ της ΑΕΚ, ο Πολύβιος Χατζόπουλος (vid)

Οκτώβριος 07, 2016 - 11:50
0 σχόλια

Αφιέρωμα ιστοσελίδας της ΑΕΚ στον Πωλ Χατζόπουλο

Η ιστοσελίδα enwsi.gr κάνει αναφορά σε ρετρό στήλη της στον μοναδικό Πωλ της ΑΕΚ, τον Πολύβιο Χατζόπουλο.

Το άρθρο αναφέρει:

Αρχές δεκαετίας του ’80. Η Ελλάδα πλήττεται από την ξενομανία και τα υποκοριστικά από αγγλικά ονόματα: Τζίμης, Τζόνις, Τζορτζ και ανάμεσα τους ένας Πωλ για την ΑΕΚ. Μόνο που ο συγκεκριμένος δεν είχε καμία αγγλική ρίζα. Ηταν ο Αρκάς στην καταγωγή, Πολύβιος Χατζόπουλος που ήρθε στην Ενωση από τον Πανιώνιο και προσέφερε πολλά πράγματα στα τέσσερα χρόνια που φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα».

Ο Χατζόπουλος γεννήθηκε στην Αρκαδία μια μέρα σαν σήμερα του 1961. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία και μόλις 14,5 ετών φόρεσε τη φανέλα της πρώτης ομάδας του Παναρκαδικού. Αν και ξεκίνησε ως επιθετικός, η θέση που καθιερώθηκε ήταν κεντρικός αμυντικός. Συγκεκριμένα, η σταθερή εκείνη την εποχή λύση του λίμπερο, του παίκτη σκούπα στην άμυνα. Ο Χατζόπουλος είχε εξαιρετική τεχνική, ηρεμία στο παιχνίδι του και συνέδεσε καλό δίδυμο με τον Μανωλά.

Στη συνέχεια έπαιξε στον Διαγόρα, ξανά στον Παναρκαδικό και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ανέλαβε ρόλο σκάουτερ στον Αστέρα Τρίπολης. Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει ομοσπονδιακός προπονητής, στη νεοσύστατη Εθνική κάτω των 15 ετών. Βέβαια, το πέρασμα του από την ΑΕΚ αποτελεί γι’ αυτόν πάντα σημείο αναφοράς και δεν υπάρχει δημόσια τοποθέτηση του, δίχως κουβέντα για την Ενωση.

Στην ΑΕΚ ήρθε το καλοκαίρι του ’85 έπειτα από πολύ καλές χρονιές στον Πανιώνιο. Κατάφερε να γίνει βασικός, ήταν μέλος στα ματς με τη μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης και στην επική νίκη στο ΟΑΚΑ. Στην Ενωση έμεινε για μια τετραετία. Ωστόσο, αν και ήταν μέλος της ομάδας που πήρε το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα, είχε ελάχιστες συμμετοχές και στο τέλος της σεζόν αποχώρησε.

Ακολουθεί βίντεο από την τελευταία αγωνιστική, 15/5/1988 και τον αγώνα Α.Ε.Κ. - Ηρακλής 1-0 με γκολ του Πωλ Χατζόπουλου.

Ειδήσεις: 
Tags: 
Video: 

Α.Ε.Κ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1987/88 ΑΓΩΝΕΣ (ΙΑ' ΜΕΡΟΣ)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.