Ο Μητσοτάκης για φόρους και συντάξεις

Ο Μητσοτάκης για φόρους και συντάξεις

Ιούνιος 16, 2019 - 12:10
3 σχόλια

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον Σκάι το Σάββατο 15 Ιουνίου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το σχέδιο της ΝΔ για τη χώρα προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη.

Τόνισε επιπλέον πως η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι, πως το Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο για το 2020. Δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για μείωση του ΕΝΦΙΑ και μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 24%. Ενώ υπογράμμισε πως σύντομα θα επεκταθούν οι δόσεις για οφειλές επιχειρήσεων στο Δημόσιο. Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους ευρωπαίους, με βάση το μοντέλο ανάπτυξης που θα παρουσιάσει.

Αναφερόμενος στο σχέδιό του για την ανάπτυξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως οι πολίτες στη Δυτική Αττική θα ωφεληθούν πρώτα από όλους και έφερε ως παράδειγμα το Κερατσίνι. 

Η ΝΔ δεν θα μειώσει τις συντάξεις

«Η ΝΔ δεν θα μειώσει τις συντάξεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Οι υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις είναι διασφαλισμένες, πρόσθεσε. Τόνισε πως οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού δεν θα αλλάξει το πλαίσιο για εκείνους. Ανέφερε ότι θα διορθωθούν στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αλλαγές για τους νέους.

Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν θα κάνει καμία απόλυση στο Δημόσιο τομέα. Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις όπου υπάρχουν ανάγκες. Αναφέρθηκε σε νοσηλευτές, γιατρούς, εκπαιδευτικούς και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας.


3 Σχόλια

Δεν σε πιστεύουμε , εσύ μίλαγες για περικοπές στις συντάξεις και απολύσεις άσε και την στήριξη των πολύ πλουσίων και τώρα μετά το κράξιμο κάνεις κολοτούμπα ,μας δουλεύεις; Μαύρο από τους συνταξιούχους......... κ.α. να το έχεις υπόψη σου!

Για να έχουν υψηλές συντάξεις οι συνταξιούχοι μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Πλούσιο φιλελεύθερο κράτος. Αυτό μόνο με Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι αριστερές ιδεολογίες οδηγούν όλες σε μισθούς και συντάξεις πείνας, παντού σε ολόκληρο τον κόσμο. Φτάνει πια με τον λαϊκισμό και την τρομοκρατία της αριστεράς στην Ελλάδα. Σας δοκιμάσαμε και αποτύχατε οικτρά. ΦΤΑΝΕΙ.

Παυλακο να πληρωουν τους φορους τους τα λαμογια της αναπτυξης και να βγαλουμε κανενα υδρογονανθρακα σε καλη τιμη και οχι αποικιοκρατικη κοψοχρονια και κατα τα αλλα συμφωνουμε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.